image

Vier virusscanners voor smartphones getest

woensdag 8 september 2010, 12:27 door Redactie, 3 reacties

Het aantal malware exemplaren voor mobiele telefoons ligt zo rond de 500 stuks, toch benadrukken anti-virusbedrijven het belang van beveiligingssoftware voor smartphones. Het Oostenrijkse testorgaan AV-Comparatives vergeleek vier verschillende oplossingen van F-Secure, Kaspersky, Trend Micro en ESET. In tegenstelling tot andere tests, werd er niet met malware getest, maar keek men naar de aanwezige features.

Het gaat dan om ouderlijk toezicht, anti-diefstal, anti-virus, anti-spam, encryptie, locking, firewall, remote en authenticatie features. Alle vier de pakketten ontvingen het "approved" zegel van AV-Comparatives. De oplossing van ESET werd geroemd omdat het meerdere simkaarten ondersteunt en goedkoop is. Het beschikt echter niet over locatie en encryptie features.

F-Secure beschikt over een combinatie van anti-diefstal en anti-virus en heeft een eenvoudig te gebruiken interface. De prijs is met 40 euro per jaar aan de hoge kant, hoewel sommige webwinkels het pakket voor 10 euro aanbieden. Kaspersky is met 25 euro per jaar acceptabel geprijsd, maar als alle features zijn ingeschakeld, reageert de smartphone trager.

iPhone
Ook de interface van Trend Micro is eenvoudig te gebruiken en integreert belangrijke beveiligingsmaatregelen, maar mist locatie features. Het was wel de enige oplossing die ook op de iPhone werkt, zij het met verminderde functionaliteit. Het volledige rapport is op deze pagina te vinden.

Reacties (3)
08-09-2010, 13:08 door Anoniem
Trend Micro Smart Surfing for iPhone is een alternatieve web browser die je "beschermt" tegen het bezoeken van kwaadaardige URLs. Dat is niet echt een virusscanner te noemen natuurlijk.
08-09-2010, 15:34 door Anoniem
Ik gebruik nu alweer een lange tijd Kaspersky mobile security en moet zeggen dat ik er wel tevreden mee ben.
Mijn telefoon reageert zeker niet trager zoals boven word aangegeven, mocht dat wel zo zijn dan valt dat bij niet op (misschien verschilt dat per telefoon). Ik heb een htc touch pro 2 met win 6.1. Win mobile 6.5 werkt gewoon erg slecht op deze telefoon met de update van HTC.

Op dit moment is er een nieuwe versie uitgekomen, versie 9 en ziet er veel beter uit.
zie link: http://www.kaspersky.com/kaspersky_mobile_security

Mocht het niet toegestaan zijn om een link te plaatsen dan alvast mijn excusses.
(ik werk niet voor kaspersky en ben geen verkoper)
08-09-2010, 21:28 door Anoniem
Draai hier Kaspersky Mobile Security op 2 mobile devices.
Een E72 en een 6220 classic.

Beide geen enkele vertraging merkbaar terwijl alles ingeschakeld is.

Ben er erg tevreden over en met de versie 9.0 zeer.

Ook mooi om te weten dat ze het op zakelijk vlak ook aanbieden in een soort van Enterprise Editie die vanaf 1 punt te pushen is via een email of sms.
Daarna nog eens te beheren vanaf 1 plek.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.