Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

GameDuell Spam?

08-09-2010, 16:53 door Anoniem, 5 reacties
Mijn vader krijgt eensklaps in zijn mailbox drie mails van GameDuell met de vraag zijn @-mail adres te bevestigen en om in te loggen op de bewuste site.
Het leuke van de zaak is echter, dat mijn vader nooit of te nimmer naar een site van GameDuell is geweest laat staan daar een inlog gaan op aanmaken.
Wel hebben wij hier met zijn @-mail adres nog eens problemen gehad met iemand die zijn adres verkeerdelijk invulde en het op mijn vader zijn pc terecht kwam. (eentje die zijn eigen mail niet kan onthouden weet je wel)
Nu is mijn vraag, is dat een Spammer die GameDuell of een foutje van iemand?
Ik sloeg alvast alles op wat ze stuurden, teksten en mil headers.
Als je de bewuste Spammer zijn helpdesk wil bereiken moet je daar op inloggen met een password, yeah right!
Ik onderzoek dit nog even verder maar misschien heeft er hier iemand al een oplossing of met het bewuste GameDuell iets meegemaakt.
Hun helpdesk: http://www.gameduell.nl/gd/service.do
Met dank bij voorbaat.
Reacties (5)
09-09-2010, 09:49 door spatieman
probeer uit te vinden wie het ding doet hosten, en klaag daar eens
09-09-2010, 10:48 door Anoniem
FF de netcraft er eens op los laten dus?

http://www.netcraft.com

Zo thuis ben ik ook weer niet in die dingen, toch bedankt voor de reactie.
16-09-2010, 07:27 door Anoniem
er zijn mense die dat spel spelen en om gratis mee te doen een willekeurig verzonnen email adres intikken. dan komen die mededelingen dus bij die persoon terecht. zodra het speeltegoed op is , is het weer afgelopen. geen spam dus en verder niets om zorgen over te maken. houdt vanzelf weer op.gr bloempje
16-11-2010, 15:56 door Anoniem
Ja, Anoniem hierboven heeft gelijk, ik speel ook vaak op gameduell en als je speelgoedgeld op is, moet je betalen of je kan een nieuwe account maken. Je kan een mailadres niet 2 keer gebruiken dus op het begin verzon ik emailadressen als doeterniettoe@gmail.com of geenspamvoormij@hotmail.com.... maar na een tijdje begon ik ook te denken dat misschien iemand dat mailadres wel eens echt kon hebben/gebruiken dus daar ben ik mee gestopt en ik geef nu mails op als iubfzzh@gmails.com (ook in de hoop dat gmails niet bestaat :-) en zo in de hoop dat ik niemand ongewild lastig val...) Zelf heb ik de eerste keren mijn echte mailadres gebruikt en ik heb nadien geen spam van gameduell of andere spam gekregen. Dus ik denk dat de site echt wel oké is. (Ik zit er nu al 2 jaar regelmatig op)
Ik denk dat iemand of zich heeft vergist, of per ongeluk dus een bestaande mail adres heeft ingevuld...

In jou geval; als ie 3 keer een mail kreeg ter bevestiging van het mailadres, is het waarschijnlijk iemand die dacht dat hij zijn echte, juiste mailadres had ingevuld, gewoon omdat ik al hierboven zei dat je niet 2 keer hetzelfde mailadres kunt opgeven dus dan moet je expliciet, als ingelogd lid, vragen om de bevestigingsmail opnieuw te versturen.

Gameduell zelf zijn actief bezig, in die zin er komt af en toe een nieuw spel, of er zijn van die extra acties, zoals halloween special. Als de site puur een scam was, zouden ze niet zoveel moeite doen om de site interessant te houden :-)

Ik hoop dat je wat had aan mijn antwoord :-)
groetjes,
17-11-2010, 15:53 door Anoniem
"Nu is mijn vraag, is dat een Spammer die GameDuell of een foutje van iemand?"

Hoe moeten wij dat nou weten. Je zit niet op een forum met helderzienden, en toegang tot de informatie welke nodig is om je vraag te beantwoorden hebben we hier niet. Overigens is het handige van zo'n mailtje dat je wanneer iemand anders je email gebruikt -niet- wordt ingeschreven zolang je niet op een bevestigingsmailtje reageert. Da's nou handig -tegen- spam.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.