Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Mening Trend Micro Worry-Free Business Security

14-09-2010, 09:28 door Above, 4 reacties
Sinds twee weken hebben we het pakket Trend Micro Worry-Free Business Security op de SBS server draaien waar dus ook Exchange op actief is. Wat een drama was het hier.
De server was enorm vertraagd(inclusief de desktops waarop de security agent op geïnstalleerd wordt) en het mailverkeer(batch-smtp) werd alsnog gefilterd welke je niet terug kon kijken wat er werd tegengehouden terwijl de Exchange agent niet was geïnstalleerd in Trend Micro Worry-Free Business Security.

Van de week lag het mailverkeer helemaal plat omdat de smtp server bleef hangen en niet meer was te herstarten onder services. Vastloper dus.
Alle processen van Trend Micro gestopt en alles loopt weer als een zonnetje.

Is dit pakket nu echt zo bagger of zijn er wat instellingen welke je moet aanpassen? Scannen had ik al op low gezet en geen Smart scan maar dat mocht niet baten. Het was echt een drama.
Dat hele pakket nam ook nog eens 500Mbytes aan geheugen in beslag op de server.
Reacties (4)
14-09-2010, 11:43 door Anoniem
Hoi,

Ik heb zelf ontzettend goede ervaringen met Trend Micro Support. Ik heb zelf een case gelogd via http://esupport.trendmicro.com/default.aspx waarbij ik snel een reactie terug kreeg. Ook heb ik de jongens van trend micro nederland direct kunnen spreken via hun lokaal nummer die op de website te vinden is van trend micro. Moet zeggen dat ze erg behulpzaam zijn.
14-09-2010, 12:01 door Anoniem
Het geheugenbeslag is tegenwoordig normaal. Er zijn veel signatures nodig om veel malware te herkennen. Wat zijn de hardware specificaties van de server?
14-09-2010, 12:34 door Above
Het is een IBM Xseries 226
2 x dualcore Xeon CPU 3,2GHz
4 GB Ram
6 x 10k schijven van 73GB in Raid 6
14-09-2010, 12:55 door Anoniem
De hardware lijkt voldoende. Vertraging wordt soms veroorzaakt doordat twee scanners tegelijk bestanden scannen.

Als dat hier niet het geval is, is contact met Trend Micro support waarschijnlijk de beste weg om het probleem op te lossen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.