image

Patch dwingt cybercriminelen tot DDoS-aanval

maandag 20 september 2010, 15:28 door Redactie, 3 reacties

Een beveiligingsupdate voor een lek in de advertentiesoftware OpenX, heeft ervoor gezorgd dat cybercriminelen de website van de leverancier plat legden. De kwetsbaarheid werd onder andere gebruikt voor het tonen van kwaadaardige advertenties op de website van The Pirate Bay. Bij talloze websites werd de OpenX advertentieserver gehackt, om vervolgens via de foute advertenties bezoekers met malware te infecteren. Het probleem bevond zich in de Open Flash Chart 2 module.

"Het lijkt erop dat de ontwikkelaars van OpenX niets van het lek afwisten. Ook werd er een kwetsbare versie van de module ter download aangeboden en veel websites, waaronder thepiratebay.org, esarcasm.com en tutu.ru, die OpenX en de kwetsbare module gebruikten, raakten zo besmet", zegt Eugene Aseev van Kaspersky Lab.

Om ervoor te zorgen dat beheerders de software niet konden updaten, voerden cybercriminelen een DDoS-aanval op openx.org uit. Inmiddels is de website weer bereikbaar, maar het geeft aan hoe belangrijk het lek voor de aanvallers was.

Reacties (3)
20-09-2010, 15:58 door Anoniem
Volle kassa dwingt crimineel tot overval.
Portemonnee dwingt zakkenroller tot diefstal.

Kom op, mensen.
20-09-2010, 17:30 door Rubbertje
Door Anoniem: Volle kassa dwingt crimineel tot overval.
Portemonnee dwingt zakkenroller tot diefstal.

Kom op, mensen.
Inderdaad: "Gelegenheid maakt de dief".
21-09-2010, 10:19 door Mysterio
Die arme criminelen zo in de hoek drijven... dat kan echt niet hoor!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.