image

Blocklist beschermt Windows pc's tegen Zeus-botnet

dinsdag 21 september 2010, 12:03 door Redactie, 3 reacties

Een vernieuwde versie van de Zeus Tracker is voorzien van blocklists, waarmee systeembeheerders en thuisgebruikers machines tegen deze beruchte malware kunnen beschermen. De Zeus bot behoort al geruime tot de actiefste malware op het internet. Dankzij verschillende toolkits is het opzetten van een eigen Zeus botnet vrij eenvoudig, wat de malware erg geliefd bij cybercriminelen maakt. Abuse.ch houdt al enige tijd de activiteit van het botnet in de gaten.

Blocklist
Dit weekend werd er een nieuwe versie van de Zeus Tracker gelanceerd, die nu bijhoudt hoelang Zeus hosts bereikbaar zijn, welke FakeURLs de malware gebruikt, de hostname van een Zeus botnet, VirusTotal ondersteuning voor Zeus binaries, gebruikte versies, Google Maps en een IP- en domein blocklist voor Squid, iptables en Windows Host file.

Deze blocklist bevat bekende Zeus IP-adressen en voorkomt dat systemen er verbinding mee maken. Uit het overzicht van de Zeus Tracker blijkt dat er verschillende Command & Control servers in Nederland zijn ondergebracht, onder andere bij Ecatel en ProServe.

Reacties (3)
21-09-2010, 12:43 door Anoniem
En wanneer komt SpyEye Tracker ?

SpyEye is veel gevaarlijker dan ZeuS en ook aantrekkelijker omdat het een stuk goedkoper is

Wat als de bot configuratie wordt aangepast? Ik denk niet dat dit bescherming aabiedt tegenover de russische (zeusbotnet) maffia
21-09-2010, 17:28 door Anoniem
Waarom zou je als thuisgebruiker die lijst willen gebruiken?

En wat zijn Fake URLs?
23-09-2010, 06:42 door Rubbertje
De link in het artikel naar de nieuwe versie van de Zeus Tracker werkt niet :(
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.