image

ZoneAlarm stopt scareware-gedrag

woensdag 22 september 2010, 11:57 door Redactie, 4 reacties

Na felle kritiek is ZoneAlarm gestopt met het gebruik van scareware-achtige tactieken om gebruikers bang te maken. De gratis firewall software toonde een pop-up die voor een nieuw virus waarschuwde. De waarschuwing leek erg op die van nep-virusscanners en stuurde gebruikers door naar een pagina waar ze de betaalde versie konden aanschaffen.

Op verschillende fora regende het boze reacties. In eerste instantie verdedigde Checkpoint (eigenaar van ZoneAlarm) zich nog door te stellen dat: "Het was nooit onze bedoeling om klanten te laten geloven dat ze een virus op hun computer hadden. Het was puur een informatief bericht over een legitiem en ernstig virus, dat ook informatie over de verschillen in bescherming van verschillenden producten bevatte en hoe bescherming er tegen te verkrijgen is"

Feedback
Inmiddels is men op de werkwijze teruggekomen en gestopt met het tonen van de misleidende pop-up. "We dachten dat we met onze virusboodschap proactief bezig ware. Na feedback van onze gebruikers, beseften we dat het verkeerd geïnterpreteerd werd en hebben we de pop-up melding uitgeschakeld", aldus de beveiliger in deze reactie.

Reacties (4)
22-09-2010, 16:10 door ScheleKeessie
Dus zo leg je politiek correct uit dat je marketingtechnieken eigenlijk niet door de beugel kunnen. Gebruiken er eigenlijk nog mensen ZoneAlarm? Ik was die overactieve firewall al heel snel zat.
23-09-2010, 09:26 door Anoniem
Ik gebruik hem nog en vind hem een goede bescherming. Nadat je alle programma's hebt in gesteld is hij helemaal niet overactief. Welke firewall gebruik jij dan?
23-09-2010, 10:28 door Mysterio
Je moet ook geen beveiliger de reclames laten maken. Duh!
25-09-2010, 21:30 door Anoniem
Comodo is een stuk beter. alhoewel nog overactiever is hij werkt wel
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.