Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Ministerie maakt lijst verboden websites niet bekend

22-09-2010, 13:21 door cpt_m_, 11 reacties
Het ministerie van justitie gaat geen inzicht geven in de lijst met geblokkeerde websites. Ook wordt niet bekendgemaakt welke technologie gebruikt wordt en wat de procedures voor plaatsing en verwijdering van de lijst zijn.

Bron: www.nu.nl/internet/2339138/ministerie-maakt-lijst-verboden-websites-niet-bekend.html

Ben benieuwd naar jullie meningen?
Reacties (11)
22-09-2010, 13:45 door Preddie
tijd voor een coupe ? :P

ff serieus, die is echt belachelijk. Het ministerie maakt zich zelf niet populair.... na mijn mening daalt het denkend vermogen binnen het ministerie harder dan ooit ....

zat net nog even te kijken naar een voor de consument begrijpbaar filmpje over privacy en controle drift (www.privacymatters.nl)
22-09-2010, 16:48 door Anoniem
Ach wat geblokkeerd is,en je wil het toch dan kan je het wel omzeilen,ook daar zijn programma´s voor.
Een doorgewinterde computergebruiker weet zo zijn raad wel.
Je moet je immers niet door de overheid laten betutelen.
22-09-2010, 17:20 door Anoniem
Zo zo , meer betalen voor minder vrijheden .

We hebben al de verplichte microzender(rfid-baken) in id-bewijs, (eigendom Staat der Nederlanden)
(http://tweakers.net/nieuws/68943/hacker-leest-rfid-tags-uit-op-tientallen-meters-afstand.html)

Boetes gaan flink omhoog,

Ip/Anpr-camera's op (snel)wegen,

De lijst is oneindig lang.


De mensen die prediken over zogenaamde vrede, veiligheid en vrijheid beperken ons in het vrije leven.

Hoe noemen we die mensen ook alweer ?
22-09-2010, 17:42 door KwukDuck
99% van de Nederlanders weet nieteens dat censuur in nederland word toegepast, laat staan dat ze zich er druk om maken.

Maar true true, schandalig dit, gelukkig voor de overheid slaapt heel nederland gewoon rustig verder..
28-09-2010, 12:16 door Anoniem
democratie,laat me niet lachen
28-09-2010, 15:02 door Loserenzo
Dit demissionair kabinet vind ik ongekend achterbaks, maar wel totaal in de lijn: "Vertrouwd uw regering, zij vertrouwen u niet"
28-09-2010, 16:34 door Anoniem
"Je mag niet naar bepaalde websites, gaan maar we zeggen lekker niet welke." - Ministerie
28-09-2010, 18:21 door Bitwiper
Waarom weet ik niet maar dit doet me een beetje denken aan een verhaal van de Smurfen, waarbij zo'n kudde blauwkoppen in het bos een bord ziet hangen met de tekst "kijk vooral niet omhoog", waarop ze dat natuurlijk wel doen en 1 voor 1 in een valkuil flikkeren.

1) Als het om sites met KP gaat en je publiceert die lijst, dan maak je het pedo's makkelijker om die sites alsnog te vinden (en niet alleen pedo's in NL die er t.g.v. van de blokkade wellicht niet bij kunnen). Wil je dat?

2) Een discutabele tussenvorm zijn sites waarvandaan je auteursrechtelijk beschermd materiaal kunt downloaden zonder dat de makers daar inkomsten voor ontvangen (derden verrijken zich daar vaak wel mee, bijv. door reclame inkomsten). Toegegeven A) de inkomens van media-tycoons zijn schandalig en o.a. als gevolg daarvan de prijzen van veel auteursrechtelijk beschermd materiaal, B) het huidige systeem van belasting op afspeelapparatuur en recordables is absurd, en C) ook ik erger me groen en geel aan DRM en andere kopieerbeveiligingen. Maar m.i. rechtvaardigt geen enkele van die argumenten het bestelen van de maker van auteursrechtelijk beschermd materiaal (waarbij B en C natuurlijk wel het gevolg zijn van "het downloaden", en niet de oorzaak zoals sommigen gemakshalve roepen). Of je het leuk vindt of niet, vroeger of later komt het Franse systeem ook naar Nederland; dit is gewoon een voorlopertje daarvan. M.i. kunnen we onze energie beter stoppen in het aanpakken van A, B en C dan tegen windmolens vechten.

3) Last but not least, als publicatie van de lijst zou uitwijzen dat ook sites worden geblokkeerd omdat daarop meningen worden verkondigd die onze regering (en "vriendschappelijke" regeringen aan de andere kant van een plas) niet zo goed uitkomen, en onze regering om die reden publicatie achterwege laat, is er sprake van heel andere motieven. Hoewel die ook weer terecht zouden kunnen zijn, want vrijheid van meningsuiting betekent niet dat je alles maar moet kunnen roepen (daar moet m.i. dan wel een rechter uitspraak over doen en niet alleen de een of andere conservatieve ambtenaar). Zolang die lijst niet bekend is zal zo'n verdenking blijven bestaan.

Persoonlijk maak ik me hier echter geen grote zorgen over, als er van het laatste sprake is dan ligt dat vandaag of morgen toch wel op straat.

PS Iedereen die tegen het achterhouden van deze lijst is uitsluitend omdat ze geen cent aan software/muziek/films willen uitgeven nodig ik ook uit om te reageren, maar wees een vent/dame en kom er dan wel eerlijk voor uit dat dat de reden is dat je tegen het achterhouden van die lijst bent (punt 2 en niet punt 3), zodat we een faire discussie hebben. Ik ben ook niet brandschoon op punt 2 (wie wel?), maar persoonlijk vind ik dat geen argument om publicatie van zo'n lijst te eisen.
28-09-2010, 20:19 door spatieman
overheid blokkade= *.*.*.*/8 exceptie overheid sites.
29-09-2010, 00:43 door Anoniem
Filteren of niet, dat is een discussie op zich. Maar het lijkt me toch logisch dat ze zo'n lijst niet openbaar gaan maken, dan heeft het al helemaal geen zin meer. Dat er door een onafhankelijke partij moet worden getoetst of een site bijvoorbeeld inderdaad kinderporno bevat lijkt me gewenst, maar als zo'n lijst openbaar wordt dan is het meer een naslagwerk voor pedo's.

Ook wordt er gezegd dat de content gewoon moet worden verwijderd in plaats van gefilterd; ja duh! Maar dat verwijderen van de content lukt niet altijd als het buitenlandse providers betreft.
29-09-2010, 10:23 door Loserenzo
Je kan het sussen bitwiper en je hebt ook wel een beetje gelijk, want als je niet aan een paarse krokodil moet denken dan... inderdaad. Maar het is het zoveelste initiatief van onze regering waar het meerendeel van de smurfen het niet mee eens is omdat het gevolg-bestrijding is, de oorzaak wordt er niet mee aangepakt.

Daar komt, wat mij betreft, dan nog bovenop dat het ook het zoveelste ideetje is waar we geen inzicht in krijgen.
Niet in de lijst zelf, niet in hoe je erop komt, niet in hoe en of je eraf komt, hoe lang zo'n blokkade duurt, wie het controleert, hoe de blokkade werkt enzovoort.. Wij moeten de overheid maar vertrouwen terwijl ze keer op keer duidelijk maken dat ze ons niet te vertrouwen vinden en zij ook ons vertrouwen in hun keer op keer beschamen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.