image

Bende steelt 7 miljoen euro van online bankrekeningen

woensdag 29 september 2010, 10:26 door Redactie, 2 reacties

De Britse politie heeft negentien mensen gearresteerd die in drie maanden tijd zeven miljoen euro van online bankrekeningen plunderden. De maandag aangehouden bende bestond uit vijftien mannen en vier vrouwen tussen de 23 en 47 jaar. Ze worden verdacht van fraude, witwassen van geld en het overtreden van de computermisbruikwetgeving. Twee van de bendeleden werd ook het bezit van een vuurwapen ten laste gelegd.

Volgens de politie infecteerde de bende via de Zeus Trojan duizenden computers. Opmerkelijk genoeg gebruikte de bende geen katvangers, maar hadden ze zelf de rekeningen aangemaakt waar ze het gestolen geld naar overmaakten, voordat het verder werd witgewassen. De Britse politie spreekt zelf van een 'zeer georganiseerd crimineel netwerk'.

De politie had ook een boodschap voor eindgebruikers. "Gebruikers van internetbankieren moeten ervoor zorgen dat hun beveiliging up-to-date is en alert zijn op ongewone of opmerkelijke activiteiten die van hun normale inlog-ervaring verschillen."

Reacties (2)
29-09-2010, 10:31 door Anoniem
Zodra er een rootkit op je pc is beland door een ondoordachte actie of Man In the Middle technieken zijn toegepast heeft het publiek..lekker veel aan die waarschuwing...

* NOT *
30-09-2010, 19:18 door Anoniem
Ja idd, aan zo een uitleg heb je niets.
De meeste mensen willen weten: Wat kan je daar tegen doen eigenlijk????
En diezelfde mensen willen duidelijke antwoorden en of acties die kunnen ondernomen worden tegen zo van die malafide toestanden en bendes.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.