image

Privacywaakhond gaat IP-advocatenkantoor aanpakken

woensdag 29 september 2010, 14:07 door Redactie, 4 reacties

Het Britse Privacy International gaat juridische stappen tegen ACS:Law nemen, het advocatenkantoor dat persoonlijke informatie van duizenden vermoedelijke piraten lekte. Hackers wisten talloze e-mails van het bedrijf te bemachtigen, dat zich bezighoudt met de bescherming van intellectueel eigendom door P2P-netwerken op overtreders te controleren. Inmiddels wordt alle informatie via The Pirate Bay worden aangeboden.

De gegevens hebben allerlei interessante details opgeleverd, toch is ook de privacy van aangeschreven copyrightschenders in het geding gekomen. Dat stelt Privacy International.

De privacywaakhond bereidt juridische stappen tegen het advocatenkantoor voor. "Dit datalek zal waarschijnlijk tienduizenden mensen schade toebrengen, zoals fraude, identiteitsdiefstal en ernstige emotionele schade. Dit bedrijf verzamelde informatie door internetgebruikers te bespioneren en heeft nu duizenden onschuldige mensen in gevaar gebracht", aldus Alexander Hanff van Privacy International. Eerder werd bekend dat de Britse databeschermingsautoriteit het advocatenkantoor een boete van zo'n 600.000 euro kan opleggen.

Reacties (4)
30-09-2010, 08:28 door Anoniem
Haha, 'hackers' wisten talloze e-mails van het bedrijf te bemachtigen -- ben je tegenwoordig al een 'hacker' als je een ingepakt bestand uit een open dir download? Want dat is hoe die e-mails zijn uitgelekt -- eerst de DDoS van 4chan, toen de downtime, en toen was er een open dir met een Thunderbird archief met alle mails erin.
30-09-2010, 10:53 door Anoniem
Zelf niet aan de wet houden
Strike 1

DDos
Strike 2

"Inmiddels wordt alle informatie via The Pirate Bay worden aangeboden."
Strike 3. you'r out!
01-10-2010, 12:48 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-10-2010, 12:48 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.