Privacy - Wat niemand over je mag weten

Valt een vpn-server in IJsland onder Nederlands of IJslands recht??

01-10-2010, 17:33 door Anoniem, 16 reacties
Vanwege de toenemende controledrang van onze leiders overweeg ik om de mogelijkheden van een vpn-server in IJsland te installeren te onderzoeken. Deze server zou ik delen met een aantal andere mensen die privacy hoog in het vaandel hebben.

Het is dus nadrukkelijk niet de bedoeling deze server te gebruiken voor illegale zaken!

Mijn vraag: als ik een server in Ijsland host (evt. met domein in Ijsland) valt deze server dan onder ijslandse of nederlandse jurisdictie? Met andere woorden: als politie of een andere instantie bij mij aanklopt met een bevel de loggegevens te overhandigen, moet ik hier dan aan voldoen?
Reacties (16)
04-10-2010, 11:00 door Anoniem
Als je niks illegaals op server gaat doen waarom zou je dan je loggegevens moeten overhandigen? Maar op het moment dat je daar gehost bent val je ook onder de IJslandse jurisdictie.
04-10-2010, 11:24 door Maki
Door Anoniem: Als je niks illegaals op server gaat doen waarom zou je dan je loggegevens moeten overhandigen? Maar op het moment dat je daar gehost bent val je ook onder de IJslandse jurisdictie.
Vanwege de toenemende dwang van de United paranoid States of America om encryptie en privacy maatregelen van enige aard gelijk aan crimineel gedrag te maken, lijkt mij?
Europa is natuurlijk het schoothondje van de USA. En Nederland blijft maar braaf de botjes vangen die Amerika ze toewerpt.
04-10-2010, 11:50 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-10-2010, 11:52 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-10-2010, 12:52 door Silver
Door Peter V:
Vanwege de toenemende dwang van de United paranoid States of America om encryptie en privacy maatregelen van enige aard gelijk aan crimineel gedrag te maken, lijkt mij? Europa is natuurlijk het schoothondje van de USA. En Nederland blijft maar braaf de botjes vangen die Amerika ze toewerpt.
Zou jij in het vervolg gewoon maar bij de feiten willen blijven? Aan propaganda of demagogie hebben we hier niks.


Helemaal mee eens. Mag ik hier trouwens aan toevoegen dat ik het bijzonder ironisch vind hoe jij het woord Paranoid laat vallen, en daarmee demonstreert hoe paranoide je zelf overkomt?
04-10-2010, 14:40 door Anoniem
Misschien ben je zelf wel Paranoia?!
04-10-2010, 16:49 door Maki
Door Peter V:
Vanwege de toenemende dwang van de United paranoid States of America om encryptie en privacy maatregelen van enige aard gelijk aan crimineel gedrag te maken, lijkt mij? Europa is natuurlijk het schoothondje van de USA. En Nederland blijft maar braaf de botjes vangen die Amerika ze toewerpt.
Zou jij in het vervolg gewoon maar bij de feiten willen blijven? Aan propaganda of demagogie hebben we hier niks.
Feiten:
De Amerikaanse propaganda machine heeft, sinds de oprichting van Hollywood, niet stil gezeten.
Veel producten in de winkels zijn van Amerikaanse bedrijven, bijna alle TV-series en/of films zijn van Amerikaanse makelij (enige uitzonderingen daarbij gelaten), en we werken over het algemeen met machines die vanuit Silicon Valley zijn ontwikkeld.
Amerika zegt: "Wij vallen Irak en Afghanistan binnen. Help ons." en Balkenellende staat als ezeltje strekje klaar om onze troepen naar het front te schoppen, gelijk Tony Blaar.
---
Amerika heeft het hier, in de Eurozone, over het algemeen voor het zeggen. De Amerikaanse politieke maatjes zijn veelal bezig hun tongen extra nat te maken om daarna de collectieve Amerikaanse reet af te likken en ons weer op te zadelen met onzinnige regels die ons de goot in helpen.

De Amerikaanse overheid is bezig op het moment met een erg controversiele wetgeving die de makers van encryptie software verplicht een backdoor in hun software in te bouwen:
https://www.eff.org/deeplinks/2010/09/government-seeks
Als Amerika dit doorvoert, krijgen wij dit keihard ook over ons heen. Of wij het er nou mee eens zijn of niet.

Hetzelfde geld voor de COICA:
https://www.eff.org/deeplinks/2010/09/censorship-internet-takes-center-stage-online
Deze wet gaat voorbij aan het Chinese model en wie zegt dat de kontlikkers in Brussel deze niet overnemen?

Omdat ik paranoid bevonden word wil nog niet zeggen dat ze niet achter ons aan zitten. Noem me zoals je wil. Het kan mij weinig schelen. Maar kruip eens uit je zeepbel en kijk naar wat er om je heen gebeurt. Dit soort dingen gaan voor grote problemen zorgen in deze situatie (Het hosten van Nederlandse content op een Ijslandse server) en andere situaties van soortgelijke aard.
04-10-2010, 16:55 door Anoniem
Nog steeds geen duidelijk antwoord op een vraag waar ik het antwoord ook wel wil weten. Is er een jurist in de zaal??
04-10-2010, 16:55 door Mysterio
Waar is mijn aluminium hoedje? We weten natuurlijk allemaal dat de aliens echt achter de Amerikanen zitten! Duh!

Feit is dat Amerika ons ook wel eens uit de shit heeft getrokken. Maar goed, sinds we toch bezig zijn:

Zolang de IJslandse regering een goede rede heeft zullen ze jouw gegevens beter voor zich houden dan de Nederlandse. Zoiets als het Zwitsers bankgeheim. En we weten tot wat voor goeds dat allemaal geleid heeft.
04-10-2010, 17:28 door Anoniem
Aangezien je de server zelf wilt inrichten en je het niet comercieel uitbuit (dus geen verplichting hebt) kan je ook gewoon niet loggen, probleem opgelost.

Als je dan vervolgens ook nog eens zorgt dat al je disks encrypted zijn kunnen ze er weinig mee mochten ze die server meenemen.
04-10-2010, 17:31 door Anoniem
Het idee van de topicstarter vind ik nog niet eens zo gek. Nederland wordt steeds erger met de bewaarplicht en alle andere gekkigheid. Als een VPN naar het buitenland zou helpen zou dat natuurlijk een prima oplossing zijn. Niet dat ik nou zo graag illegale dingen doe, maar omdat ik de dingen die ik wel doe ook graag voor mezelf houd.
05-10-2010, 00:38 door Anoniem
1-je VPN word gehost in IJsland = IJslands recht
2-jij als Nederlander bent verantwoordelijk = Nederlands recht. Immers jij zet er info op en bent webmaster er van

Mocht Nederland een strafbaar feit hebben ontdekt dan zal het OM IJsland verzoeken om inzage/medewerking. Of IJsland dit geeft ligt aan hun.

Mocht IJsland iets ontdekken op je VPN dan is het omgekeerde. Maar denk dat het OM hier wel meewerkt aan het onderzoek en zal je verzoeken te melden voor verhoor.

Mocht er bv kiddyporn (ik noem even iets ergs nu) op staan dan zal een der landen na ontdekking je niet verzoeken maar je dwingen om te komen. ;) Ga er dan maar vanuit dat bv de FBI er een rol in zal spelen dmv Interpol.

Er werd door andere aangezwengeld dat je gewoon niet moet loggen.
Dit heeft weinig nut aangezien 80% van alle host wel een dagelijks/wekelijks back-up maakt van haar servers e.d..
Ook al zeggen zij dat ze dat niet doen. :p
En neem aan dat jij ook wel back-up gaat maken dagelijks. ;)
05-10-2010, 03:58 door Rene V
Door Peter V:
Vanwege de toenemende dwang van de United paranoid States of America om encryptie en privacy maatregelen van enige aard gelijk aan crimineel gedrag te maken, lijkt mij? Europa is natuurlijk het schoothondje van de USA. En Nederland blijft maar braaf de botjes vangen die Amerika ze toewerpt.
Zou jij in het vervolg gewoon maar bij de feiten willen blijven? Aan propaganda of demagogie hebben we hier niks.

Aan dat soort loze opmerkingen van jou al helemaal niet Peter. Ga eens een keertje wat onderzoek doen naar wat er allemaal wezenlijk fout is met de U.S.A.

Ik zal je alvast een beetje op weg helpen.

US Government admits spreading sexual diseases in the population

http://www.youtube.com/watch?v=vUtgvaFpFN0&sns=fb

Nee, hoor, geen sprake van een machtswellustige evil elite. Hoeveel skeletten heeft de Elite nog meer in haar kast zitten die er nog niet zijn uitgekomen?

Nog meer nieuws:

Police Begin "Guns Drawn" Raids on Organic Food Stores in California

http://www.youtube.com/watch?v=b27EFldZ17k&feature=recentf

[sarcasm]
Nee, stel je voor, dat we gezond zouden proberen te eten. Dat moet natuurlijk met "guns drawn" gestopt worden, want iedereen weet dat de organic food growers de grootste mafia op Aarde is! [/end sarcasm]

En wil je nu echt keihard met een serieus gezicht beweren dat NL niet het schoothondje is van Amerika? Wordt eens tijd dat je wakker wordt. En alle anderen die zoals jij denken ook. Het is bijna zielig te noemen dat er mensen zijn die denken dat alles koek en ei is met de wereld en dat onze "leiders" alleen maar het beste met ons voor hebben. Nu ja, zelf lekker weten. Slaap lekker verder, wees lekker passief en je zult over een x aantal jaar de verwijten van jullie kinderen en kleinkinderen naar het hoofd gesmeten krijgen dat jullie zo goegelovig waren wanneer het aankomt op overheden en andere authoritaire instellingen. Als je zelf graag een slaafje wilt blijven en je privacy opgeven voor (schijn)veiligheid dan moeten jullie dat zelf weten. Maar dan ook niet klagen later wanneer het de spuigaten gaat uitlopen.
05-10-2010, 08:29 door Anoniem
Nog iemand die juridisch onderlegd is en hier een mening over heeft? Ik wil het antwoord graag weten, ook bij commercieel gebruik zoals blackvpn dat doet (ben de TS btw).

Ik zou zelf de logfiles wel willen houden voor een geringe tijd om er zeker van te zijn dat het niet misbruikt wordt voor bijvoorbeeld kp.
05-10-2010, 16:57 door Anoniem
Je wilt een VPN in IJsland om de bewaarplicht van je ISP in Nederland te omzeilen? De bewaarplicht in Nederland is echter een gevolg van Europese regelgeving en aangezien IJsland ook graag lid wil worden van de EU, zal het niet lang duren voordat IJsland ook een bewaarplicht heeft (zo die er niet al is). Ik denk dat je ergens gehoord hebt dat vanwege de Iceland Modern Media Initiative IJsland een soort vrijhaven zou zijn voor het internet. Deze wet regelt echter niets over de bewaarplicht maar heeft als doel bronnen van journalisten te beschermen.
06-10-2010, 15:43 door Mysterio
Heb je al een advocaat? Die kan je vast alle sappige details uitleggen. En wie weet ga je die toch nodig hebben in de toekomst.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.