image

Doorsnee cybercrimineel bezit 5 HD's en 17 diskettes

maandag 4 oktober 2010, 06:59 door Redactie, 10 reacties

Onderzoek naar verdachte computercriminelen is voor de Franse politie zeer lastig, omdat ze slechts 48 uur de tijd hebben om alle computergegevens te analyseren. De meeste verdachten mogen in Frankrijk niet langer dan twee dagen worden vastgehouden. Een gemiddelde Franse cybercrimineel beschikt echter over vijf harde schijven, 140 cd's of dvd's, zeventien diskettes en vier USB-sticks. Apparatuur die vaak goed verborgen is, aldus McAfee dat over een recente conferentie over digitaal onderzoek bericht.

Bij één zaak nam de Franse politie 31 harde schijven in beslag. Goed voor 14 terabytes aan gegevens, waaronder 2,5 miljoen afbeeldingen en 11.000 MSN Messenger contacten. Veel van de afbeeldingen worden automatisch gescand en met de inhoud van een politie-database vergeleken. "Met 200 juridische acties vorig jaar en 70 arrestaties, draaien deze computers 24 uur per dag", zegt Francois Paget.

Facebook
Hij merkt ook op hoe de politie Facebook gebruikt om op de server opgeslagen gegevens over een verdachte op te vragen, zoals IP-adres tijdens het aanmaken van een account, IP-adres tijdens inloggen en contacten. "We zien dat politieonderzoek veranderd is en veel geraffineerder is dan in het verleden. Ondanks beperkte budgetten, gebruikt politie allerlei moderne apparatuur en nauw samen met de beveiligingsindustrie en de rechtelijke macht."

Reacties (10)
04-10-2010, 11:42 door Anoniem
HD's->HDD's
04-10-2010, 11:58 door Anoniem
Ik vraag me af in hoeverre de echte crimineel zaken als facebook gebruikt voor illegale arbeid. Die heeft wel andere kanalen tot zijn of haar beschikking. Bovendien weet iedereen die een beetje in (sociale) netwerken verdiept is dat deze sites niet veel waarde hechten aan privacy en de verzamelde gegevens vlot met politie deelt.
04-10-2010, 13:29 door Anoniem
Gelukkig maar, ik heb wel 5 hd's maar geen diskettes meer ... hahahaha wat een onzinnig stuk weer...
04-10-2010, 14:17 door Anoniem
Na het lezen van het woord "Onderzoek" ben ik maar gestopt.
04-10-2010, 14:35 door Mysterio
Ssst...! Niet aan Hirsch vertellen! Dan wordt iedereen met 5 HDD's en 17 diskettes uit z'n bed getrokken.
04-10-2010, 14:42 door Anoniem
Het feit dat ze facebook gebruiken voor het checken van het IP, en geautomatiseerd foto's / pictures
checken tegen een db sugereerd dat het hier niet gaat om 'cybercriminelen', maar om pedo's.

Al was het maar dat de gemiddelde hacker niet door gevonden zou willen worden op facebook, gebruik
maak van daisychaining/tor, zijn/haar storage encrypt (en waarschijnlijk niet thuis heeft, maar in een server
ergens online in een ander juridisch gebied), en zeker geen floppy's heeft (behalve om de politie te jennnen, maar in dat geval zijn het 5,25" floppys).
04-10-2010, 16:07 door Anoniem
Door Anoniem: Het feit dat ze facebook gebruiken voor het checken van het IP, en geautomatiseerd foto's / pictures checken tegen een db sugereerd dat het hier niet gaat om 'cybercriminelen', maar om pedo's.
Van wikipedia:
Onder computercriminaliteit verstaat men die vormen van criminaliteit die betrekking hebben op computersystemen of met computersystemen (inclusief netwerken) worden gepleegd.
Het is dus een ruime definitie waar die pedo ook onder valt als de foto's maar op een computer staan. Het is ongeveer net zo zinvol als een drugskoerier een snelwegcrimineel noemen als hij zijn drugs over de snelweg vervoert. Typisch een term die bij het begin van een tijdperk hoort, wanneer nog alles nieuw is. Dat slijt vanzelf, je loopt alleen wat voor de menigte uit in dit opzicht ;-).
04-10-2010, 19:43 door Anoniem
5 dd's in 2 dagen moet toch wel lukken?
Als ze daar het process al niet eens mee beginnen...

Verder erg onduidelijk/ongestructureerd verhaal...wat moeten we hier mee?
Wat is er dan goed verborgen? En waarom trekt mcafee die conclusie?
Waarom wordt er in de 2de alinia niets meer gezegd over de 2 dagen? Eerst is 2 dagen te krap, maar vervolgens is ze het wel gelukt om 14TB van 1 verdachte te verwerken in die 2 dagen?
Dan gaat het weer over een overbelast scan systeem
Daarna nog iets over facebook en dan de conclusie dat het politieonderzoek geraffineerder is dan in het verleden (joh zou het echt in de automatisering, daar veranderd toch nooit iets???) onder de kop facebook?
05-10-2010, 07:50 door Anoniem
Door Mysterio: Ssst...! Niet aan Hirsch vertellen! Dan wordt iedereen met 5 HDD's en 17 diskettes uit z'n bed getrokken.

ppfiew, ik blij dat ik er dan meer heb:P alleen is het voor mij dataopslag, en geen hackdoeleinden:P
05-10-2010, 09:11 door Anoniem
Wanneer is dit onderzoek gedaan?
10 jaar geleden zou ik me nog wel voor kunnen stellen dat mensen 17 diskettes zouden hebben, maar wat zou je er nu mee moeten?

Door Anoniem:
Het feit dat ze facebook gebruiken voor het checken van het IP, en geautomatiseerd foto's / pictures checken tegen een db sugereerd dat het hier niet gaat om 'cybercriminelen', maar om pedo's.
Foto's vergelijken met de KFF database is niet alleen om pedo's te vangen hoor.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.