image

Hoeveelheid spam keldert na sluiting SpamIt.com

woensdag 6 oktober 2010, 06:07 door Redactie, 4 reacties

Het grootste spambotnet ter wereld is gestopt met het versturen van spam, wat zeer waarschijnlijk met de stopzetting van een beloningsprogramma voor spammers te maken heeft. Op 1 oktober sloot SpamIt.com de deuren. Een berucht programma dat spammers voor de bekende 'pharmacy' spam beloonde.

Het Rustock botnet, verantwoordelijk voor 60% van alle spam, was zeer waarschijnlijk afhankelijk van SpamIt.com. Na de sluiting op 1 oktober hebben de Rustock spambots geen spam meer verstuurd, zo blijkt uit de statistieken van M86 Security.

Timing
Volgens Bradley Anstis van M86 Security zijn de botnetbeheerders van Rustock nog niet op een nieuw beloningsprogramma overgestapt. "Dat is de meest waarschijnlijke verklaring. De timing komt overeen, want we zagen de daling rond één oktober." De totale hoeveelheid spam zou volgens het beveiligingsbedrijf met zo'n 40% zijn afgenomen, maar McAfee houdt het op een 27% daling. Het verdwijnen van SpamIt.com zou echter grote gevolgen voor het Pushdo botnet hebben gehad, waarvan de hoeveelheid spam met 45% afnam.

Reacties (4)
06-10-2010, 11:00 door Anoniem
Neeeee!!
En hoe moet ik nu aan viagra komen om die Russische schone die mij via e-mail aanbid te kunnen naaien! :(

;)
06-10-2010, 17:19 door Anoniem
Ik vraag me nou eigenlijk wel af wat de beheerders van het Rustock botnet verdiende aan het versturen van deze enorme hoeveelheden spam.
07-10-2010, 07:40 door Anoniem
als ik de grafiek bekijk zie ik dat het percentage van pushdot toeneemt en niet afneemt zoals vermeld in het artikel
03-06-2011, 15:52 door Anoniem
als ik de grafiek bekijk zie ik dat het percentage van pushdot toeneemt en niet afneemt zoals vermeld in het artikel

De percentages in de grafiek zijn gerelateerd aan het totaal aantal verstuurde spam. Dus niet hoeveel spam je verstuur... Maar hoeveel % van de totale spam verstuur je...

Lastig wiskunde ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.