image

'Ecatel favoriete provider van cybercriminelen'

donderdag 7 oktober 2010, 09:37 door Redactie, 7 reacties

Het Nederlandse Ecatel is wederom uitgeroepen tot de favoriete provider van cybercriminelen, aldus cijfers van HostExploit. De provider stond in het eerste kwartaal van dit jaar ook al op de eerste plek van de 'Top 50 slechte hosts en netwerken', maar zakte in het tweede kwartaal naar de tweede plaats. Inmiddels heeft het de eerste plek weer "veroverd". Een groot gedeelte van de 11.000 IP's van de Haagse provider worden voor crime servers, spam servers, geïnfecteerde websites en Zeus C&C-servers gebruikt. Aan de andere kant van de grens behoort Belgacom tot één van de braafste providers.

Tot groot genoegen van HostExploit wist het Canadese Velcom en het Braziliaanse Cyberweb een groot gedeelte van de 'badness' op de eigen netwerken op te lossen. Het had minder vriendelijke woorden voor Ecatel over. "Waarom zijn er dan hosts zoals AS29073 Ecatel (Nederland) die weer op de eerste plek staan, nadat ze in Q2 tweede en in Q1 eerste waren? Het eenvoudige antwoord is dat ze cybercrime-vriendelijk blijven en geld van illegale activiteiten aannemen in plaats van te onderzoeken hoe ze het kunnen bestrijden."

Ecatel laat in een reactie tegenover Security.nl weten dat het de eerste plaats in het overzicht niet begrijpt. "We moeten eerst terdege nagaan hoe het mogelijk is dat na alle maatregelen die wij treffen en de stimulerende en opbouwende kritiek van bekende instanties ten spijt, onze naam telkens weer opduikt in deze top 50. Daarnaast wensen wij mede te delen dat wij deze vermeende positie ten zeerste betreuren."

Reacties (7)
07-10-2010, 13:07 door Anoniem
Tja, dat krijg je ervan als je de amerikanen offshore webhosting aan gaat bieden.. Op meerdere hackforums word gesproken over ecatel.. Vraag me dan toch af, hoe is die boekhouding bij hun? ;-)
07-10-2010, 17:15 door Anoniem
Ecatel wil eerst ´terdege nagaan´ hoe het toch komt dat ze nu alweer zo hoog op die lijst staan...dat riekt naar vertragingstactieken. Maar of die eerste plaats nu komt door slechte beveiliging, geld aannemen van cybercriminelen, corrupte medewerkers of andere redenen, maakt eigenlijk niet uit. Feit is dat ze al bijna een jaar aan de top staan van malware-faciliteerders staan en daar moet snel iets tegen gedaan worden. Ecatel koopt bandbreedte op haar beurt toch ook ergens in? Waarom beëindigt die partij het contract niet met als reden dat Ecatel zijn zaakjes niet goed voor elkaar heeft?
07-10-2010, 19:03 door Anoniem
Er is niets vermeend aan. Ecatel is een bullet proof hoster en ze weten het. Het is hun business model.
07-10-2010, 20:41 door Anoniem
Opvallend dat alle reacties afkomstig zijn van en geplaatst worden door anonieme bronnen, typerend voor de industrie in het algemeen en voor de mensen achter deze site die pretenderen professioneel te zijn, in het bijzonder.
Als men de market wil verbeteren zal men kritiek moeten geven met naam en toenaam, en niet op de typisch Nederlandse achterbakse manier van afslachten en beschuldigen met gebruik van aliassen.

Ik vind de reactie van Ecatel (vooropgesteld dat zij die reactie desgevraagd zouden hebben ingediend) netjes en stel voor vervolg antwoorden af te wachten.

Wat Security.nl betreft, waarlijk een gemiste kans.
08-10-2010, 09:23 door jefdom
je doet het toch zelf ook maar anoniem ????
08-10-2010, 12:01 door spatieman
geld is geld.
en het is ons inkomen denken ze..
08-10-2010, 15:02 door H.King
Door spatieman: geld is geld.
en het is ons inkomen denken ze..

In dat opzicht is dit bericht gewoon gratis reclame :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.