/dev/null - Overig

FACEBOOK

07-10-2010, 15:20 door erwinklompenhouwer144, 8 reacties
Hallo Allemaal,

Ik heb de volgende vraag.
Mijn vriendin heeft via facebook en in facebook een aantal hele erge berichten ontvangen van een facebookgebruiker.
Nu kan je natuurlijk die persoon blokkeren of facebook vragen om de persoon te blokkeren. Maar ik zou er heel veel voor over hebben om erachter te komen wie deze berichten heeft verstuurd naar haar.
Is het op een of andere manier niet mogelijk om daar achter te komen ? Ip adres ofzo ? Of hebben jullie andere slimme ideeen om deze persoon uit zn tent te lokken en er zo achter te komen.

Ik hoor graag van jullie,
Alvast ontzettend bedankt
Reacties (8)
07-10-2010, 16:20 door SirDice
Door erwinklompenhouwer144: Mijn vriendin heeft via facebook en in facebook een aantal hele erge berichten ontvangen van een facebookgebruiker. Nu kan je natuurlijk die persoon blokkeren of facebook vragen om de persoon te blokkeren. Maar ik zou er heel veel voor over hebben om erachter te komen wie deze berichten heeft verstuurd naar haar.
Ik zou zeggen, kijk eens naar de afzender.

Is het op een of andere manier niet mogelijk om daar achter te komen ?
Nee.

Ip adres ofzo ?
Nee.

Of hebben jullie andere slimme ideeen om deze persoon uit zn tent te lokken en er zo achter te komen.
Blokkeren en vergeten.
07-10-2010, 16:32 door xy22
Off-Topic: Beste Erwin, je hebt (per ongeluk veronderstel ik) twee maal dit Topic op het forum gepost. Je zou er een mailtje aan de Security.nl redactie aan kunnen wagen om te vragen of deze samengevoegd kunnen worden :).

On-Topic: meestal komen dit soort berichten uit de eigen kennissenkring. Je kunt misschien beginnen met te kijken of er iets uit de berichten te halen valt, wat duidt op een persoon die je kent.
Mochten de berichten echt te ver gaan, bijvoorbeeld bedreiging, dan kan het verstandig zijn na te vragen bij een jurist of bij politie wat de mogelijkheden zijn. In het geval dat politie er werk van maakt, dan is het ip vaak in no-time bekend.
(houd overigens in gedachte dat niet iedere politieman/vrouw even kundig is op dit gebied, soms is enige vasthoudendheid vereist)

Of hebben jullie andere slimme ideeen om deze persoon uit z'n tent te lokken en er zo achter te komen.
Ik ben bang dat dit niet verstandig is. Dat klinkt wellicht laf, maar je kunt je allereerst afvragen of je iemand die in staat is dergelijke berichten te versturen, wel een aanleiding wilt geven verder te keer te gaan. Het lost niet direct iets op (althans dat denk ik).
Ten tweede, en dat is belangrijker, je kunt later het verwijt van uitlokking krijgen als je de zaak aan Facebook moet uitleggen of op een politiebureau. Houd er ook rekening mee dat je zelf misschien op het randje van de wet zit zodra je een ip probeert te achterhalen.

Wel top van je dat je voor jouw vriendin op wilt komen!
Laat je alleen niet door boosheid leiden.
07-10-2010, 17:04 door Anoniem
Op het ogenblik gewoon negeren is de beste optie denk ik ook wel.
Blijft het duren, er zullen wel diensten zijn waar je met zo een probleem terecht kan en die in geval van smaad of ontucht aan het adres van uw vriendin dit wel verder kunnen onderzoeken en het aan politiediensten doorgeven of zo.
Mijn gedacht.
07-10-2010, 17:06 door Anoniem
Ik vergat nog te schrijven ik ben Anti-Facebook en andere (A) sociale netwerken.
In goed gezelschap een etentje of wat gaan drinken is echt veel leuker dan dat virtuele gezeik.
07-10-2010, 19:05 door xy22
hm, mijn reactie van 16.32 is blijkbaar slecht. Zou iemand dat toe kunnen lichten?
07-10-2010, 19:12 door Anoniem
@xy22

ik denk dat dit door het off topic bericht komt
07-10-2010, 20:27 door xy22
Door Anoniem: @xy22

ik denk dat dit door het off topic bericht komt
Thanks! dat klinkt aannemelijk.
( en wederom off-topic (sorry Erwin) )
07-10-2010, 21:40 door SirDice
Door Anoniem: In goed gezelschap een etentje of wat gaan drinken is echt veel leuker dan dat virtuele gezeik.
Ieder z'n ding denk ik. Zelf heb ik juist meer persoonlijke contacten (eten en drinken dus) door facebook. Met VJ'en kom ik vrij veel mensen tegen. Of ik ben ergens in het buitenland en zij ook, of zij zijn toevallig hier, etc. Allemaal teveel om te onthouden. Mede door facebook kan ik nu eindelijk ook eens iemands naam herinneren. Da's wel zo sociaal vind je niet? :D
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.