image

Politie lanceert meldpunt Internetoplichting

vrijdag 8 oktober 2010, 14:58 door Redactie, 4 reacties

De politie heeft een website geopend waar slachtoffers van oplichting op Marktplaats aangifte kunnen doen. Via mijnpolitie.nl kan men meldingen aanmaken, die vervolgens door het Meldpunt Internetoplichting worden verwerkt. "Oplichters kunnen op deze manier beter en efficiënter in beeld worden gebracht", aldus de politie. Het Meldpunt is een samenwerking tussen de Politie, het Openbaar Ministerie (OM) en Marktplaats.

"Het is een unieke en innovatieve manier van samenwerken om internetoplichting te bestrijden, doordat zowel publieke als private partijen de handen ineen slaan", zo is in het persbericht te lezen. Alle betrokken partijen maken zich sterk om het vertrouwen in de handel via internet te beschermen.

"Vandaag de dag handelen maandelijks enkele miljoenen mensen met elkaar via sites als Marktplaats. Uiteraard dienen consumenten ook hun verantwoordelijkheid te nemen als het gaat om veilig handelen en er zelf alles aan te doen om oplichting te voorkomen. Als de samenwerking succesvol verloopt, is de verwachting dat ook andere handelssites gaan deelnemen aangezien internetoplichting de gehele branche raakt."

Reacties (4)
08-10-2010, 15:34 door Eerde
Nou, het begin is er..... als 'ze' er nu ook nog 'iets' mee gaan doen...
08-10-2010, 17:44 door spatieman
och, de aangiftes gaan het analoge ronde archief in bij analoge IRL aangiftes.
dus de digitale aangiftes gaan het digitale ronde archief in met SHIFT in gehouden.
11-10-2010, 12:40 door Dev_Null
Laat de politie eerst een hun interne ict rotzooi opruimen:
http://webwereld.nl/nieuws/64967/sp-eist-reparatie-aangiftesysteem-politie.html

Daarna aan de gang gaan met al die onafgewerkte aangiftes eens fatsoenlijk afwerken, voordat ze zich weer iets nieuws op de hals halen, betaald uiteraard door onze belastingcenten:
http://nos.nl/artikel/161567-groot-deel-aangiften-blijft-liggen.html
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/06/bewijs_aangifte_doen_bij_polit.html


Mijn mening is dat als een overheids-apparaat verrot en corrupt is, kun je maar beter helemaal opnieuw beginnen, dan door blijven kwakkelen op dezelfde manier. Dit systeem lost namelijk (letterlijk) niets structureels op. Het dient alleen maar ter ontmoediging van het doen van aangifte (en hierdoor de politie meer werk verschaffen.). Ze kunnen bij de politie nu al niets nuttiger doen dan 'bonnen uitschrijven om de schatkist te spekken".....
05-09-2011, 11:28 door Anoniem
Weet iemand wat je kan doen als je nep mail krijgt over gewonnen loterijen waarbij men vraagt om bankgegevens ed?
Kelly
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.