image

Online stemsysteem weer gehackt

maandag 11 oktober 2010, 00:07 door Redactie, 0 reacties

Een online stemsysteem van de Amerikaanse overheid dat studenten op brute wijze wisten te hacken, ging afgelopen dinsdag weer online, waarna het prompt weer werd gehackt. Studenten van de Universiteit van Michigan hadden bij de eerste hack volledige controle over het systeem, dat overzeese burgers en soldaten moest laten stemmen. Naast het manipuleren van de stembiljetten en het verkrijgen van toegang tot de videocamera's in het datacentra, besloten ze het strijdlied van de Michigan Wolverines bij elke uitgebrachte stem af te spelen. Daarop werd het online stemsysteem offline gehaald.

Wachtwoord
De kiescommissie zette het systeem vorige week dinsdag weer online. Twee dagen later wisten de studenten het wachtwoord te veranderen in "InternetVotingIsDangerous!", waardoor de commissieleden niet meer konden inloggen. Volgens informaticaprofessor Alex Halderman kan het nog decennia duren voordat internetstemmen veilig kan, hoewel hij ook de optie open houdt het helemaal niet te beveiligen is.

Halderman waarschuwde de kiescommissie dat echte aanvallers niet zo nadrukkelijk aanwezig zouden zijn. "Onopgemerkt blijven was duidelijk niet ons doel, anders hadden we het strijdlied niet gespeeld. Een echte aanval kan volledig onzichtbaar zijn en veel, veel langer onopgemerkt blijven." Inmiddels is besloten om niet via het systeem te stemmen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.