image

Google geeft beveiligingstips voor Gmail

maandag 11 oktober 2010, 00:50 door Redactie, 6 reacties

Google heeft een security checklist gepubliceerd die Gmail-gebruikers bij het beschermen van hun account moet helpen. De achttien stappen zijn over vijf onderwerpen verdeeld en gaan over het gebruik van virusscanners, patchen van software, het wijzigen van wachtwoorden, inloggen via HTTPS en het juist instellen van Gmail. Google waarschuwt ook voor het gebruik van plugins of third-party tools die toegang tot Google inloggegevens nodig hebben. "Google kan de veiligheid van deze third-party diensten niet garanderen. Als deze diensten worden gehackt, geldt dat ook voor je Gmail wachtwoord."

Verder adviseert de zoekgigant om zelf https://mail.google.com in de adresbalk van de browser in te typen, geen wachtwoorden te delen, niet hetzelfde wachtwoord bij verschillende websites te gebruiken, cookies, cache en opgeslagen wachtwoorden regelmatig te verwijderen en uit te loggen na het lezen van de e-mail. Eind september waren er signalen dat Chinese hackers het op Gmail-gebruikers hadden voorzien.

Reacties (6)
11-10-2010, 10:47 door Anoniem
0 van 0 items voltooid (NaN%)

:D FAIL!

"Dat was de laatste stap. U heeft de controlelijst van AdWords voltooid. Ga voor meer tips naar ons Optimalisatiecentrum. "
WAT?
11-10-2010, 11:38 door Anoniem
Wat veel mensen blijkbaar niet begrijpen dat alleen de voordeur beveiligen niet zo veel zin heeft. De verbinding naar Gmail kan verschrikkelijk veilig zijn maar als Google zichzelf toegang tot jouw informatie verschaft dan heb je nog steeds een beveiligings probleem. En ga nu niet vertellen dat ze dat niet doen en dat Google te vertrouwen is want geen enkel bedrijf dat een commercieel belang heeft met informatie is te vertrouwen.
11-10-2010, 14:35 door coolvibe
Zet er dan geen informatie op die je vertrouwelijk acht...
11-10-2010, 19:07 door Anoniem
Door Anoniem: 0 van 0 items voltooid (NaN%)

:D FAIL!

"Dat was de laatste stap. U heeft de controlelijst van AdWords voltooid. Ga voor meer tips naar ons Optimalisatiecentrum. "
WAT?

Dit bericht geeft die inderdaad op het moment dat je de link uit het nieuws bericht opent. Maar dat komt omdat je language door Google gemerkt wordt als Nederlands. Dus je zult je language moeten veranderen naar English, omdat die checklist op het moment alleen in het engels beschikbaar is.
12-10-2010, 17:30 door Dev_Null
Tip: Verlaat Gmail en ga op zoek naar een betrouwbare internet/webmail leverancier :-P
18-10-2010, 18:54 door P5ycH0
LOL. Google & security in 1 zin.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.