image

"Spyware" meet effectiviteit virusscanner

dinsdag 12 oktober 2010, 11:18 door Redactie, 4 reacties

Een anti-virusbedrijf wil "spyware" op de computers van consumenten installeren, om zo de effectiviteit van virusscanners te meten. Het programma dat het Britse PrevX voorstelt, houdt bij wanneer de gebruiker bestanden installeert. Het programma draait vervolgens op de achtergrond en waarschuwt de gebruiker als er een oplossing voor een virus of Trojan is die het op de computer van de gebruiker heeft aangetroffen. De gebruiker krijgt dan te horen hoe lang het virus al bekend is en sinds wanneer er een oplossing is. PrevX hoopt het programma in november klaar te hebben.

Privacy
"Innovatie moet aan de anti-malware kant plaatsvinden, omdat het exponentieel aan de malware kant groeit", zegt Chris Bolin, directeur van PrevX. "We moeten verandering doorvoeren in een industrie die niet verandert." Andere anti-virusbedrijven zijn niet over het voorstel te spreken, omdat het een onvolledig beeld van de effectiviteit van een virusscanner zou schetsen.

Ook zou vanwege privacy het aantal gebruikers kunnen tegenvallen, omdat men niet weet wat er met de verzamelde gegevens gebeurt. "Met traditionele tests is het mogelijk om terug te gaan en opnieuw te testen of er een fout is gemaakt, maar dat is met deze tool bijna onmogelijk", aldus Graham Cluley van Sophos.

Reacties (4)
12-10-2010, 11:32 door Anoniem
Ik vind het een heel goed idee en ik denk dat het gaat werken, maar alleen als het op vrijwillige basis is geinstalleerd.
12-10-2010, 11:44 door Anoniem
Ik heb juist de indruk dat de meeste mensen van programma's die stiekum ergens op de achtergrond draaien vanaf willen.
PrevX is nu echt niet zo een hoogstaand tooltje.
Beter dat ze uiteindelijk malware, virus, spam, pfishing, trojans en andere rotzooi makers eens op een effectieve wijze gaan veroordelen, niet een boete geven want die lachen zich voorbij met het bedrag daar ze 1000 keer meer verdienen met hun rotzooi.
Misschien ook geen slecht idee van MicroSoft (ff verwijzing naar ander artikel op deze site) gelijk afsluiten die pc's die rommel doorsturen of kwalijke sites gelijk dumpen, schrappen van het net dus.
Ga ik te ver?
12-10-2010, 15:02 door LightFrame
Door Anoniem:
PrevX is nu echt niet zo een hoogstaand tooltje.

Prevx is een van de beste anti-malware programma's en de beste (MBR) rootkitdetector.

Het woord "Spyware" is fout gekozen in dit artikel. Wanneer de gebruiker er mee akkoord gaat dat informatie over executables wordt verzonden naar Prevx kan het nooit spyware zijn. De huidige versie van Prevx doet bijna niets anders dan informatie over executables verzamelen en verifiëren in de centrale database. Is het bestand onbekend dan wordt de hele executable geüpload naar Prevx.
14-10-2010, 12:39 door spatieman
was het niet zo, dat die britten, ook staats spyware wilde hebben op iedere pc ?
dit komt redelijk in de buurt.
/sarcasme
oh, ik zie dat uw een google doet op "transformers 3 download torrent"
dat mag niet he !
uw isp is bij deze gewaarschuwd.
/sarcasme uit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.