image

McAfee dupeert WinPatrol met false positive

dinsdag 12 oktober 2010, 13:51 door Redactie, 2 reacties

McAfee heeft bijna een week lang ten onrechte een monitoringprogramma voor een Trojaans paard aangezien. Gebruikers van WinPatrol werden vanaf begin oktober door McAfee gewaarschuwd dat er een Trojan in de software zat verstopt. Het installeren van het programma, dat op Microsoft's Process Explorer lijkt, werd daardoor onmogelijk. "Ik kan me niet voorstellen hoeveel klanten we hebben verloren omdat McAfee ze niet toestond om WinPatrol te installeren", schrijft Bill Pytlovany, ontwikkelaar van het programma, op zijn blog. Hij vindt het spijtig dat veel mensen McAfee geloven en daardoor nooit meer WinPatrol zullen vertrouwen.

Tal van gebruikers lieten vanwege de waarschuwing op verschillende downloadsites negatieve reacties achter. Pytlovany merkt op dat false positives vaker voorkomen, maar dat anti-virusbedrijven dan snel reagere. "Dat geldt niet voor McAfee. Dit is een grote belediging van hun gebruikers en de WinPatrol gemeenschap."

De ontwikkelaar besloot niet op het anti-virusbedrijf te wachten en gebruikte uiteindelijk een ander installatieprogramma. Uiteindelijk kwam McAfee tot de conclusie dat het om een false positive ging en verspreidde een nieuwe update voor alle virusscanners.

Reacties (2)
12-10-2010, 14:00 door Anoniem
Hij vindt het spijtig dat veel mensen McAfee geloven
Ja, wie vertrouwt er dan ook op McAfee?
https://secure.security.nl/artikel/33129/McAfee_legt_ziekenhuizen,_Intel_en_thuisgebruikers_plat.html
12-10-2010, 15:17 door Anoniem
Mede Bill Pytlovany's eigen schuld. Winpatrol is in de cloud gegaan. Er worden ongevraagd gegevens verzameld bij o.a. de free gebruikers, dus ongevraagde ingaande verbindingen en deze data worden vervolgens eveneens ongevraagd verzonden aan Billy, die er alleen de betalende gebruikers mee bedient. Een clevere truc van een inhalig geworden Bill P.
In die zin is het inderdaad een Trojan en terecht slaat de virusscanner daar op aan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.