image

"Verkiezingsactie Bits of Freedom groot succes"

woensdag 13 oktober 2010, 00:30 door Redactie, 5 reacties

De actie van Bits of Freedom om de verkiezingsprogramma's te beïnvloeden is naar eigen zeggen een groot succes geworden. Op 1 maart kwam de burgerrechtenbeweging met een manifest voor digitale vrijheid en een vrije informatiesamenleving. Enkele politieke partijen namen direct punten van het manifest over in hun verkiezingsprogramma’s. Vervolgens werden er amendementen opgesteld en door leden van politieke partijen ingediend. Uiteindelijk voegden vijf partijen tien van de amendementen aan hun definitieve verkiezingsprogramma toe.

Open internet
En met succes, laat Bits of Freedom trots weten. "Al deze acties hebben gewerkt! In het regeerakkoord staan exact onze woorden: “Het kabinet bevordert een vrij en open internet.” Op het gebied van privacy zijn drie van de voorstellen uit het manifest overgenomen.

Het gaat dan om een meldplicht datalekken, een horizonbepaling (privacy-inbreukmakende wetgeving eindigt na een bepaalde periode, tenzij het Parlement na een grondige evaluatie besluit de maatregel te continueren) en de kritische toetsing van bestaande surveillancemaatregelen. "We zien die toets deels terug in het akkoord. Op dat punt laat het akkoord nog veel ruimte voor interpretatie", aldus het vorig jaar herrezen BoF, dat alle vrijwilligers en fans voor hun inzet bedankt.

Reacties (5)
13-10-2010, 08:41 door Anoniem
Inderdaad, hulde voor BoF en Ot, en ook voor Security.nl dat op geheel eigen wijze de goede zaak steunt.
13-10-2010, 10:00 door Anoniem
Goed gedaan jongens!
13-10-2010, 10:52 door Anoniem
Yes!!! Goed bezig BoF.
Oja, scoor ff een BoF t-shirt op tjunk.com. Heb ik ook gedaan.
De opbrengst gaat volledig naar BoF!

bl33p
13-10-2010, 13:24 door Anoniem
Wij van WC-Eend..... Lutsers.
14-10-2010, 16:33 door Mysterio
Stichting Wakker Dier, de egelbescherming, de vogelbescherming, stichting red een hond, adopteer een beer, doe het met een toekan, leef je uit met groente en fruit en de stichting tot promotie van anti rimpel crème voor bejaarden daklozen danken u ook.

Wat een onzin. Stelletje linkse krakers ;-)

Daarnaast roepen politieke partijen toch wat ze denken dat hun achterban wil horen. Of ze er ooit wat mee doen moet nog blijken. Maar goed BoF, blijf erop zitten!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.