image

School betaalt webcam-slachtoffers 130.000 euro

woensdag 13 oktober 2010, 10:36 door Redactie, 5 reacties

Het Amerikaanse schooldistrict dat leerlingen via de webcam bespioneerde, betaalt twee slachtoffers bij elkaar 100.000 euro. Ook betaalt het Lower Merion School District de advocaatkosten, die op zo'n 300.000 euro uitkomen. Blake Robbins, waarvan de ouders de zaak hadden aangespannen, ontvangt 125.000 euro. Jalil Hassan kan zo'n zevenduizend euro op zijn rekening bijschrijven. Eerder werd bekend dat de school niet strafrechtelijk vervolgd zou worden. Via deze schikking hoopt het Lower Merion School District de zaak te kunnen sluiten.

Het bespioneren kwam aan het licht toen Robbins werd bestraft wegens "ongepast gedrag" dat hij thuis vertoonde. De schooldirecteur gebruikte een door de webcam gemaakte foto als bewijs. Volgens de student was hij wat snoepjes aan het eten, maar de directeur dacht dat het om drugs ging. Uiteindelijk bleek dat de trackingsoftware voor gestolen en verloren laptops ingeschakeld bleef, ook al was de computer weer terecht. In totaal zouden er meer dan 56.000 onterechte screenshots en foto's zijn gemaakt.

Reacties (5)
13-10-2010, 10:40 door SirDice
Toch opvallend dat de advocaat drie(!) keer zoveel krijgt. Ik heb echt het verkeerde beroep gekozen.
13-10-2010, 11:20 door Anoniem
worden scholen daar ook met belastinggeld in de lucht gehouden ? if so, dat betaald de belastingbetaler dit dus feitelijk...
13-10-2010, 12:35 door donnerd
Vind ik nog te lage straf, dan ze niet vervolgd worden is bij voorbaat al teken dat Amerika 1 grote criminele bende is, ik had zulke uitspraken namelijk niet gepikt en het hogerop dan maar uitgevochten en natuurlijk mijn kids (als ik die had) van die school gehaald.
13-10-2010, 13:14 door Anoniem
Door Anoniem: worden scholen daar ook met belastinggeld in de lucht gehouden ? if so, dat betaald de belastingbetaler dit dus feitelijk...
In de VS heeft iedereen die het betalen kan een aansprakelijkheidsverzekering.
Je kunt er gewoonweg niet zonder.
13-10-2010, 17:19 door Anoniem
Door donnerd: Vind ik nog te lage straf, dan ze niet vervolgd worden is bij voorbaat al teken dat Amerika 1 grote criminele bende is, ik had zulke uitspraken namelijk niet gepikt en het hogerop dan maar uitgevochten en natuurlijk mijn kids (als ik die had) van die school gehaald.


In Amerikaanse middelbare scholen heb je het niet voor het kiezen, elke staat heeft meerdere districten, je gaat naar de school van jou district, een school buiten je district is alleen met moeilijke stappen en veel papierwerk te regelen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.