image

Microsoft bestrijdt Zeus Trojan met gratis tool

woensdag 13 oktober 2010, 17:09 door Redactie, 3 reacties

Microsoft gaat de strijd aan met één van de beruchtste Trojaanse paarden van dit moment, de Zeus Trojan. Zeus werd de afgelopen maanden bij talloze digitale "bankovervallen" ingezet. Uiteindelijk werd een omvangrijke bende opgerold die wereldwijd meer dan 50 miljoen euro via de malware wist buit te maken. Microsoft heeft Zbot, zoals Zeus ook bekend staat, aan de gratis Malicious Software Removal Tool (MSRT) toegevoegd.

"Ondergrondse fora staan vol met vragen over de beginselen van het configureren van de malware tot mensen die over de omvang van hun botnet opscheppen", zegt Matt McCormack van het Microsoft Malware Protection Center.

Hobbyisten
McCormack merkt op dat zelfs de botnetbeheerders erg verschillen, van hobbyisten tot individuen met meer kwalijke bedoelingen. "De familie is zeer wijdverspreid en ook de bedoeling achter sommige van de botnets is onduidelijk. Dat gezegd hebbende, kloppen we dit keer op de deur van Zeus." Zbot is de nieuwste toevoeging aan de MSRT. "We hopen het Windows ecosysteem, met deze nieuwe familie in het vizier, te blijven beschermen."

Het toevoegen van malware aan de MSRT heeft in het verleden een behoorlijke impact op verschillende malware families gehad. Volgens de eerste test detecteert de nieuwe MSRT tien van de twintig Zeus versies.

Reacties (3)
14-10-2010, 00:16 door Anoniem
meer dan 50 miljoen euro via de malware wist buit te maken.

Nou aan die MSRT heb je ook niets meer de boeven zijn al binnen
15-10-2010, 23:17 door Anoniem
Toch een goeie zet van MicroSoft, doe zo voort zou ik zeggen, zijn we eindelijk van die idioten vanaf.
17-11-2010, 08:39 door Anoniem
Zeg ik ben al uren in mijn tuin , maar hoe diep gaat dat met die ondergrondse fora?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.