image

"Cybercriminelen denken als normale criminelen"

donderdag 8 december 2011, 11:50 door Redactie, 3 reacties

Amerikaanse onderzoekers hebben ontdekt dat cybercriminelen net als "analoge" criminelen denken en opereren, waarbij ze vooral op het gedrag van hun slachtoffer letten. Een engineer en een criminoloog van de universiteit van Maryland gebruikten criminologische concepten en onderzoeksmethoden om cybercrime te bestuderen. Het onderzoek moet tot concreet beveiligingsbeleid leiden, waarbij niet alleen naar de technische kant van cybercrime wordt gekeken, maar ook het menselijke onderdeel.

"Onze analyse laat zien dat op computers gerichte misdrijven vaker voorkomen op het moment dat computergebruikers hun computer voor hun werk en studie gebruiken", zegt assistent professor David Maimon. "Gebruikers stellen netwerken bloot aan aanvallen", voegt engineer Michel Cukier toe. Door alleen websites te bezoeken worden IP-adressen en poorten aan mogelijke aanvallers zichtbaar gemaakt. "Het gedrag van de gebruiker heeft invloed op de veiligheid van de gehele organisatie."

"De sociale samenstelling van je computernetwerk bepaalt waar je aanvallen vandaan komen", gaat Maimon verder. "De soort plekken die je bezoekt, beïnvloeden met wat voor soort aanvallen je te maken krijgt." De professor stelt dat efficiënte netwerkoplossingen ook rekening met het menselijke element houden.

Reacties (3)
08-12-2011, 11:56 door Facepalm
Dat lijkt me toch al eerder bekend gemaakt?
08-12-2011, 15:26 door golem
Door Facepalm: Dat lijkt me toch al eerder bekend gemaakt?

Oh ja ? Dat het resultaat voor de hand ligt vind ik ook, maar bekend gemaakt ?
Helaas denken de meesten dat het aan de pc ligt niet aan henzelf. :)
08-12-2011, 20:33 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.