image

HP aangeklaagd wegens printer-lek

donderdag 8 december 2011, 12:14 door Redactie, 0 reacties

Een groep Amerikaanse consumenten heeft printerfabrikant HP aangeklaagd omdat het een lek in LaserJet printers ongemoeid liet. Onderzoekers van de Universiteit van Columbia demonstreerden hoe ze de firmware van de printer konden aanpassen. De updates zijn niet van een digitale handtekening voorzien, waardoor het eenvoudig is voor een aanvaller om een update te vervalsen. Het printen van een besmet document volstaat volgens de onderzoeker om controle over de printer te krijgen.

Eenmaal toegang tot het apparaat zou een aanvaller identiteitsdiefstal kunnen plegen door gekopieerde documenten te stelen, de printers in een onderneming allemaal uitschakelen of het netwerk verder overnemen. Volgens een nu aangespannen "class action" rechtszaak wist HP al enige tijd van het probleem, maar heeft het dit genegeerd.

De aanklacht stelt dat HP, door het verzwijgen van het probleem. de Californische wetten overtreden heeft die consumenten moeten beschermen. Daarbij wordt gewezen naar een onderzoek van HP uit 2010, waar wordt gemeld dat aanvallers de printer via de firmware kunnen aanvallen. Er wordt echter geen melding gemaakt dat de firmware updates niet gesigneerd zijn. De aanklacht eist een niet nader genoemde schadevergoeding van HP.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.