Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

EPN raadt aan een oude flashplayer te installeren. Slim?

14-10-2010, 14:02 door sjonniev, 4 reacties
Een site met lesmateriaal voor scholen heeft een probleem met (oud) lesmateriaal en de nieuwe flashplayer.
Ze geven aan dat het probleem bij IE 7 en 8 optreedt (ik zie het ook gebeuren met Firefox en Chrome).
Het leeggooien van de cache zou het probleem op moeten lossen, maar als dat niet helpt vinden ze dat je Flashplayer 9 maar moet herinstalleren, zie http://helpdesk.epn.nl/.

Is dat nu verstandig van ze?
Reacties (4)
14-10-2010, 14:06 door Anoniem
Nee, maar het is waarschijnlijk de snelste manier om de functionaliteit beschikbaar te stellen. Ik vermoed dat ze inmiddels hard werken aan een oplossing, maar het installeren van oude software (en zéker die van Adobe) is natuurlijk nooit een goede oplossing (tenzij je zeker weet dat de kans op infecties nul is, wat bijna nooit het geval zal zijn).
14-10-2010, 15:30 door Rubbertje
Door Anoniem: Nee, maar het is waarschijnlijk de snelste manier om de functionaliteit beschikbaar te stellen. Ik vermoed dat ze inmiddels hard werken aan een oplossing, maar het installeren van oude software (en zéker die van Adobe) is natuurlijk nooit een goede oplossing (tenzij je zeker weet dat de kans op infecties nul is, wat bijna nooit het geval zal zijn).
Daar sluit ik mij helemaal bij aan. Adobe software installeren is sowieso heel gevaarlijk, laat staan een oudere versie!
14-10-2010, 16:02 door Anoniem
Geen goeie optie wat Adobe daar voorstelde maar het zou Adobe niet zijn als...
14-10-2010, 20:14 door Erwtensoep
Vind het helemaal niet verstandig, als je op je thuis pc bij dat lesmateriaal zou moeten komen kan je denk ik het beste Flash Player 9 in een virtual machine installeren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.