image

VS monitorde Twitter tijdens inauguratie Obama

vrijdag 15 oktober 2010, 10:13 door Redactie, 4 reacties

De Amerikaanse overheid heeft tijdens de inauguratie van Barack Obama op grote schaal sociale netwerken op "interessante zaken" gemonitord. Het bestaan van het “Social Networking Monitoring Center”, dat publieke communicatie op sites als Facebook, Twitter, Flick en MySpace verzamelde, kwam aan het licht door een WOB-verzoek van burgerrechtenbeweging Electronic Frontier Foundation (EFF).

"De EFF heeft recent nieuwe documenten ontvangen over de surveillance van sociale netwerken, die twee manieren laten zien waarop de overheid mensen online monitort." De eerste manier is het gebruik van sociale netwerken door de immigratiedienst, de andere is het Social Networking Monitoring Center van het Ministerie van Homeland Security.

De slides die de EFF bemachtigde benadrukken wel het beperken van persoonlijke identificeerbare informatie (PII) van publieke gegevens. De opgeslagen informatie zou echter wel voor toekomstige doeleinden en analyses tijdens de inauguratieperiode worden gebruikt. "Het is dus onduidelijk of de gegevens na de inauguratie permanent zijn verwijderd", stelt de burgerrechtenbeweging. Uit recente studies blijkt dat zelfs zonder PII mensen zijn te her-identificeren.

Reacties (4)
15-10-2010, 10:15 door Anoniem
VS monitorde Twitter tijdens inauguratie Obama

Is er iets op internet wat ze niet monitoren dan?!
bl33p
15-10-2010, 11:15 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-10-2010, 11:25 door Skizmo
...op grote schaal sociale netwerken op "interessante zaken" gemonitord.
Huh ? Dit gaat toch over sociale netwerken ?
17-10-2010, 15:58 door quikfit
Alles en iedereen word gecheckt en gecontroleerd tegenwoordig.....nu moeten ze alleen nog boeven leren vangen....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.