image

Google waarschuwt providers voor phishingsites

vrijdag 15 oktober 2010, 12:21 door Redactie, 3 reacties

Naast het waarschuwen voor geïnfecteerde websites, waarschuwt Google internetproviders nu ook voor phishingsites op hun netwerk. De 'Safe Browsing Alerts' voor netwerkbeheerders is een experimentele tool, die Autonomous System (AS) eigenaren voor kwaadaardige content op hun netwerk waarschuwt.

Providers moeten zich voor de dienst aanmelden, waarna ze een e-mail met gevaarlijke websites ontvangen. Aangezien sommige providers volgens Google de waarschuwingen liever via een script krijgen, is er nu ook de mogelijkheid om de berichten in XML-formaat te ontvangen.

Reacties (3)
15-10-2010, 12:29 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-10-2010, 13:20 door Anoniem
Door Peter V: Het idee is goed, maar de vraag is natuurlijk of je bullet-proof hosting zo kunt aanpakken.

Deze meldingen zijn er niet op gericht om bullet proof hosting aan te pakken. Phishing sites zitten meestal niet op bullet proof hosting bedrijven. Vooral niet de phishing sites gericht op banken. Die hebben wereldwijd voldoende onderlinge en gezamelijke kracht dat ze bullet proof hosters desnoods aanpakken door de bank in het betreffende land voor de keus te stellen om bankzaken met de hoster te stoppen of zelf te moeten stoppen omdat andere banken geen zaken meer met hen willen doen.

Phishing sites zitten op gekraakte webservers. En dan bij voorkeur ergens diep in de website van een klant van een klant van een klant van de houder van een AS. En dan helpt dit wel om die sites te vinden. En opgeruimd te krijgen.

Peter
15-10-2010, 13:47 door Anoniem
Beetje jammer als je meerdere servers hebt, maar geen eigen ASnummer.
Dit kan beter op hoster niveau ipv network provider als je het mij vraagt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.