image

Laptopdief stuurt slachtoffer USB-stick met gegevens

dinsdag 19 oktober 2010, 11:48 door Redactie, 9 reacties

Een Zweedse professor van wie de laptop gestolen werd, ontving van de dief een USB-stick met een kopie van al zijn gegevens. "Ik ben erg blij. Dit geeft me hoop voor de mensheid", aldus de niet nader genoemde professor in een Zweedse krant. Hij had zijn tas met laptop in de gang van zijn appartement laten staan, waar die uiteindelijk door de dief werd meegenomen. De professor was vooral ontzet over het verlies van zijn kalender, waar hij alles van de laatste tien jaar op had gedocumenteerd.

Het verhaal kreeg een opmerkelijke wending toen de tas, inclusief kalender maar exclusief laptop, weer in de hal van het appartement lag. De professor had echter geen back-up van zijn gegevens op de laptop gemaakt. Een week later ontving hij echter een envelop met daarin een USB-stick, waar alle documenten en persoonlijke informatie op bewaard stond. Ondanks het verlies van zijn computer is de professor erg blij met het resultaat en hoopt dat andere dieven het voorbeeld zullen volgen.

Reacties (9)
19-10-2010, 12:53 door Anoniem
Geniaal!
19-10-2010, 15:40 door JFK69
"Gelukkig" had de professor dus geen Bitlocker of andere encryptie toegepast op zijn persoonlijke data, nu kon de boef er tenminste makkelijk bij om een backup te maken ............
19-10-2010, 21:54 door Anoniem
Hieruit kan je wel bijna concluderen dat de dader het slachtoffer persoonlijk kent, of in ieder geval in contact staat met iemand die de professor kent.
19-10-2010, 22:21 door Anoniem
Waarom zou je encrypted data niet kunnen backuppen?
20-10-2010, 08:49 door jaapd
Er zijn drie belangrijke dingen als je een PC hebt:
1 Backup
2 Backup
3 Backup
21-10-2010, 00:53 door Anoniem
Door Anoniem: Hieruit kan je wel bijna concluderen dat de dader het slachtoffer persoonlijk kent, of in ieder geval in contact staat met iemand die de professor kent.

Grote kans natuurlijk dat z'n NAW gegevens ook op de laptop's hd stonden. Beetje snelle conclusie van je, meneer/mevrouw Anoniem. Hee, zo heet ik ook! :-D
21-10-2010, 10:04 door Anoniem
Het is waarschijnlijk iemand die
a) de data op waarde weet te schatten
b) meeleeft met de professor en weet wat het betekent om die data kwijt te zijn
c) weet hoe hij met computers moet omgaan
d) lef genoeg heeft dit te doen en niet uit voorzorg alles verwijderd van de gestolen laptop om niet getraceerd te kunnen worden

Kortom: iemand uit de omgeving van de professor met weinig salaris, a.k.a. een student?!
21-10-2010, 16:05 door peanuty
Misschien iemand die het stelen niet kan laten. Bling bling..
Maar met een sociaal gevoel.

Het stelen blijft niet goed te praten. Maar de actie achteraf..
Vaak is na diefstal de inhoud van je pc belangrijker dan het app zelf.. ;)

(ook al doe je iedere week een back-up;... dat belangrijke van vandaag? ...ach, doe ik morgen wel even een back-up
03-11-2010, 09:33 door Anoniem
Als het office documenten betreft kun je eventueel extra info achterhalen vanwaar de dief die data heeft gekopieerd. Als die zo stom is geweest om het vanaf een andere machine te doen maak je een goed kans.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.