image

Nep-virusscanner negeert IE-gebruikers

woensdag 20 oktober 2010, 12:27 door Redactie, 9 reacties

Hoewel Internet Explorer nog altijd het grootste marktaandeel heeft, richt een nieuwe scam zich alleen op Firefox-gebruikers. De website updatenews.cz.cc laat bezoekers geloven dat ze Firefox gebruiken en hun Flash Player verouderd is. Vervolgens wordt er een bestand ff-update.exe aangeboden, wat in werkelijkheid de nep-virusscanner 'Security Tool' is. Opmerkelijk genoeg verschijnt precies dezelfde waarschuwing bij internetgebruikers die met Internet Explorer de pagina bezoeken, aldus Tom Kelchner van Sunbelt.

Reacties (9)
20-10-2010, 12:44 door Anoniem
Misleidende titel want " Opmerkelijk genoeg verschijnt precies dezelfde waarschuwing bij internetgebruikers die met Internet Explorer de pagina bezoeken, aldus Tom Kelchner van Sunbelt.
20-10-2010, 14:52 door spatieman
uh, dit werd voor een paar weken terug hier ook al vermeld..
20-10-2010, 15:01 door Anoniem
Het is inderdaad een beetje onduidelijk. Als je doorklikt zie je dat de website ook bij IE meldt dat er gebruik wordt gemaakt van Firefox.
20-10-2010, 16:27 door Anoniem
Het gaat er nu juist ook om dat er OOK in IE door de website wordt aangegeven dat je gebruik maakt van FF. In de screenshots zie je ook dat er in FF wel een melding komt om een bestand te downloaden en dat IE deze popup geblokkeerd worden.

Waar blijven de mensen die zeggen dat FF altijd beter is dan IE?????????
20-10-2010, 16:57 door Anoniem
^ ik neem aan dat je weet dat IE dit altijd doet bij executables? Het fijne van (bijvoorbeeld) firefox is dat er (1) veel, goede plugins beschikbaar zijn en dat (2) het ook op niet-Microsoft systemen werkt (hoewel FF een minder goed voorbeeld is in dit geval... FF in Wine is sneller geweest dan FF native).
20-10-2010, 23:07 door Rene V
Door Anoniem:

Waar blijven de mensen die zeggen dat FF altijd beter is dan IE?????????

FF is fijner, leuker, mooier, en beter dan IE.

Tja, wat wil je nou? Over smaak valt toch niet te twisten?

Zal ik je wat vertellen? Indien je WOT (Web of Trust) als addon geïnstalleerd hebt (wat toch wel een must is) dan krijg je netjes een waarschuwing dat de website een "poor reputation" heeft met de mogelijkheid om weg te gaan of door te gaan.
En als ik dan toch ff de "goedvertrouwende ziel" ga uithangen en doorga dan krijg ik:

De verbinding werd geherinitialiseerd

De verbinding met de server werd geherinitialiseerd tijdens het laden van de pagina.

Wordt dus niet eens geladen. Weet niet of dat aan andere (security gerelateerde) addons ligt die ik gebruik, of aan de site zelf. In ieder geval gebeurt er bij mij helemaal niets schadelijks nu.

*zucht* sommige mensen...!!
21-10-2010, 11:00 door Anoniem
Ik haat het om altijd maar plugins te moeten instaleren om alleen maar beetje kunnen surfen zonder allemaal popupschermen te krijgen.
Ik haat FF eveneens , geef mij maar Maxthon , dan hoef ik geen plugins te instaleren om gewoon lekker te kunnen surfen.
Geen popups , plus handige mousegestures (ja ik weet het , die zijn er ook voor FF en IE ...NADAT je de nodige plugins GEDOWNLOAD hebt !).
21-10-2010, 16:20 door Rene V
Door Anoniem: Ik haat het om altijd maar plugins te moeten instaleren om alleen maar beetje kunnen surfen zonder allemaal popupschermen te krijgen.
Ik haat FF eveneens , geef mij maar Maxthon , dan hoef ik geen plugins te instaleren om gewoon lekker te kunnen surfen.
Geen popups , plus handige mousegestures (ja ik weet het , die zijn er ook voor FF en IE ...NADAT je de nodige plugins GEDOWNLOAD hebt !).

Nee, addons, geen plugins. Plugins zijn voor programma's zoals VLC, of Java, of Adobe Reader of Flash.
Addons, zoals ze heten, ben je vrij in om te installeren of niet. Veel addons in FF verhogen de veiligheid. Niets mis mee dus. Anderen verhogen het gemak. Is dus een keuze. Je HOEFT ze niet te installeren. En je krijgt helemaal niet steeds pop-ups.
Bij WOT krijg je een page-over die je waarschuwt. Alleen maar goed dus. Ik denk dat FF standaard met minder pop-ups te maken heeft dan IE 8 of 9.
Maar, blijf jij lekker bij Maxthon. :-) Is JOUW keuze. Maar niet raar opkijken als er onverhoopt iets binnendringt op je systeem, want ook Maxthon kan lekken, kwetsbaarheden etc bevatten. Het blijft gewoon een stukje software.
28-10-2010, 08:11 door Anoniem
Het is jammer dat mensen die zo goed kunnen manipuleren met software, hun kwaliteiten dan inzetten om de wereld nog een beetje meer te verzieken. Zelden hoor ik nieuws over dat deze criminelen worden gepakt en voor lange tijd achter het gaas gaan. Deze vorm van hacking kost klauwen met geld en ik zou het toejuichen dat er ipv van een "war against terrorism", een "war against cybercrime" wordt geinitieerd, want dit gaat in de toekomst nog veel meer ellende opleveren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.