Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

net framework

22-10-2010, 12:41 door Anoniem, 5 reacties
ik heb onlangs een Win XP (ok het is oud, maar deze persoon heeft liever XP Prof op het ogenblik)
De installatie verliep prima maar bij de upgrades maak ik mij toch een bedenking.
Die .net framework dingen, heb je die eigenlijk echt nodig want ik heb de indruk dat vanaf het ogenblik je die gaat installeren het boeltje ook trager gaat draaien?
Misschien een gedacht van mij, maar daarom ook de vraag hier.
Reacties (5)
22-10-2010, 14:18 door Anoniem
.NET Framework zou je pc normaal niet trager laten doen lopen.

.NET Framework is voor applicaties geschreven in VB.NET en C#. In deze taal moet je met bepaalde dingen minder of geen rekeninghouden maar daardoor hebben deze applicaties .NET Framework nodig om te draaien.

Je kan het een beetje bekijken als JAVA maar dan alleen voor applicaties.

Ik raad deze aan om te installeren want als je dit niet doet heb je grote kans dat je bepaalde applicaties niet gaat kunnen draaien.
22-10-2010, 14:38 door SirDice
Door Anoniem: Ik raad deze aan om te installeren want als je dit niet doet heb je grote kans dat je bepaalde applicaties niet gaat kunnen draaien.
Applicaties die het nodig hebben zullen dit kenbaar maken. Als je verder geen applicaties hebt die .NET nodig hebben hoef je ook die .NET Frameworks niet te installeren.
22-10-2010, 21:58 door Anoniem
Bedankt voor de reacties alvast.
25-10-2010, 10:43 door Mysterio
Al met al zijn het zware installaties waar je flink veel tijd mee kwijt bent. Als je nu dus de tijd neemt om het te installeren, met alle patches die erbij horen, scheelt het weer wachttijd wanneer het achteraf geïnstalleerd moet worden. Uit ervaring weet ik dat de meet uiteenlopende programma's er gebruik van maken dus is het misschien verstandig om dit alvast te installeren.
25-10-2010, 12:19 door Anoniem
Door Mysterio: Al met al zijn het zware installaties waar je flink veel tijd mee kwijt bent. Als je nu dus de tijd neemt om het te installeren, met alle patches die erbij horen, scheelt het weer wachttijd wanneer het achteraf geïnstalleerd moet worden. Uit ervaring weet ik dat de meet uiteenlopende programma's er gebruik van maken dus is het misschien verstandig om dit alvast te installeren.

Het is alleen zo jammer dat veel programma's de hele handel opnieuw installeert, zodat je bijvoorbeeld telkens problemen hebt met met name .net Framework 2 die je dan weer handmatig mag gaan aanpassen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.