image

Amsterdam gaat hangjongeren met camera's te lijf

dinsdag 26 oktober 2010, 09:50 door Redactie, 12 reacties

Het Amsterdamse Stadsdeel West gaat vandalisme en crimineel gedrag van hangjongeren met toezichtcamera's bestrijden. Naar aanleiding van een aantal incidenten in het voormalige stadsdeel De Baarsjes, gaf burgemeester Eberhard van der Laan toestemming voor cameratoezicht aan de Jan van Galenstraat. Ondernemers en bewoners in de straat drongen al langer aan op het plaatsen van de camera's. Voor het stadsdeel was de maat vol toen tijdens een interview met de Amsterdamse zender AT5 een glas naar het hoofd van stadsdeelburgemeester Martien Kuitenbrouwer werd gegooid. Kuitenbrouwer beloofde toen haast te maken met het ophangen van de IP-beveiligingscamera's, hetgeen inmiddels is gerealiseerd.

Met behulp van de camera's wil het stadsdeel ervoor zorgen dat daders makkelijker gepakt kunnen worden, omdat zij met deze camera's digitaal, en daarmee haarscherp in beeld komen. Dit zou de pakkans moeten vergroten en zou ook vervolging beter mogelijk maken. De beelden worden op afstand uitgekeken en vervolgens enkele dagen bewaard, zodat ze eventueel kunnen dienen als bewijs bij strafrechtelijke vervolging.

Reacties (12)
26-10-2010, 10:07 door Anoniem
Dat mens van Kuitenbrouwer moet niet zo peeuwen. Dat glas kwam niet eens bij haar in de buurt. Vraag het aan de lokale mensen daar en er zullen er maar weinig zijn die zich onveilig voelen. Tja, als je altijd met je luie reet achter een bureau zit en in een luxe villa wijk woont is elk deel van een stad bedreigend. Vroeger gaf je zo'n eikel van een hangjongere gewoon een schop onder z'n hol als diender, maar in deze watje patatje cultuur denkt men zich veiliger te wanen met camera's.
Tja, je moet de straat op om te laten zien waar de grenzen liggen en niet pas achteraf de rotzooi moeten opruimen aan de hand van camera beelden. Proactief aanwezig zijn, dan hoeft er ook niet preventief gefouilleerd te worden. Wil niet zeggen dat er niets meer gebeurd maar camera's gaan het probleem in ieder geval zeker niet oplossen.
26-10-2010, 10:49 door Ilja. _V V
Ik ben vannacht slachtoffer geweest van het zgn "Happy Slapping" in ZO, cq. Bijlmer, Camera's zat hiero, helpt het?

P.S: Slappie Missed...
26-10-2010, 12:35 door Skizmo
volgens mij zijn knuppels veel effectiefer dan cameras.
26-10-2010, 12:42 door Anoniem
Haha, happy slapping. Dat er nog mensen zijn die zich daar mee bezig houden... Ik spank ook graag jonge meisjes... ;-)
26-10-2010, 12:58 door Mysterio
Of een SUS-team zoals in Scheveningen. Hele grote brede mannen die je vriendelijk wijzen op de regels van het gebied en wanneer het mis gaat komen ze er tussen staan. Meer is niet nodig... Wat willen ze doen met camera's? Bewijsmateriaal is altijd te betwisten met een petje op.
26-10-2010, 13:26 door Silver
Alle camera's in de wereld veranderen niets aan het ronduit laffe beleid van de Nederlandse politie. Ik blijf bij mijn eerdere standpunt dat het belachelijk is dat er 30.000 (!!!) agenten ingezet worden voor verkeerscontroles terwijl het straattuig onaangepakt blijft. Iemand het zoveelste incident van homootje-pesten in Utrecht gezien? Typisch PVDA pappen-en-nathouden.
26-10-2010, 13:57 door Mysterio
Het gaat natuurlijk weer om geld. Verkeerscontroles leveren geld op dus die agenten verdienen zichzelf terug. Dan is het makkelijk agenten plaatsen natuurlijk.

50 camera's en 10 man die ze in de gaten houden is goedkoper van 50 agenten.
26-10-2010, 14:21 door Zipper306
Door Silver: Alle camera's in de wereld veranderen niets aan het ronduit laffe beleid van de Nederlandse politie. Ik blijf bij mijn eerdere standpunt dat het belachelijk is dat er 30.000 (!!!) agenten ingezet worden voor verkeerscontroles terwijl het straattuig onaangepakt blijft. Iemand het zoveelste incident van homootje-pesten in Utrecht gezien? Typisch PVDA pappen-en-nathouden.
Van je geloof gevallen ? Ik dacht dat je links was de pest.
26-10-2010, 15:42 door Preddie
"IP-beveiligingscamera's" ...... lol het niveau van de diegene die dit bedacht heeft wordt hiermee welk erg benadrukt .... sja bedroevend laag ID.....

Beveiligingscamera's bestaan niet, registratiecamera's bestaan wel maar daar heb je niks aan als je iets wilt beveiligen ....

Kuitenbrouwer kan zich beter schamen voor dit soort uitlatingen
27-10-2010, 09:32 door Prlzwitsnovski
Ik zie een toename op vandalisme van camera's in de nabije toekomst.
28-10-2010, 17:42 door Dev_Null
Volgende bericht: Hangjongeren verwijderen camera's voor meer privacy op straat :-)
23-03-2011, 20:27 door Anoniem
is niet meer velige op straat lopen altijd met marokkanen hangjoneren problemen niet normal kan niet stopen met geweld kan niet helpen maar moet oplosen worden politie inschaklen komt niet uit gevaganis alemmal opaken
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.