image

Nepversie Security Essentials sloopt Systeemherstel

dinsdag 26 oktober 2010, 13:01 door Redactie, 2 reacties

Microsoft waarschuwt internetgebruikers weer voor een nepversie van Security Essentials die in omloop is en ervoor zorgt dat computers onbruikbaar worden. Net als in februari gaat het om een nep-virusscanner die gebruikers geld probeert af te troggelen.

De "FakePAV" waar de softwaregigant nu voor waarschuwt, schakelt verschillende processen uit, zoals de Windows Register Editor, Internet Explorer, Google Chrome, Safari en Firefox, maar ook Systeemherstel en andere tools en applicaties. De nep-virusscanner verspreidt zich via drive-by downloads en doet zich voor als het bestand hotfix.exe of mstsc.exe. "Vergeet niet Microsoft vraagt geen geld voor Security Essentials", aldus Eric Foster.

Reacties (2)
26-10-2010, 13:52 door X-max
De "FakePAV" waar de softwaregigant nu voor waarschuwt, schakelt verschillende processen uit, zoals de Windows Register Editor, Internet Explorer, Google Chrome, Safari en Firefox, maar ook Systeemherstel en andere tools en applicaties.
Er word niets uitgeschakeld, alleen maar geblokt hernoem een kopie van regedit.exe maar naar regedit.com en je kan gewoon het register in komen.
26-10-2010, 19:44 door spatieman
systeemherstel staat hier al standaard uit, ..
maar snap niet ,nouja, ik snap het wel., waarom mensen daar nog steeds in trappen..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.