image

Microsoft patch legt Associated Press plat

woensdag 27 oktober 2010, 10:50 door Redactie, 9 reacties

Persbureau Associated Press (AP) was gisteren vijf uur onbereikbaar wegens de installatie van een door Microsoft aanbevolen beveiligingsupdate, zo laat het weten. De omvangrijke computerstoring ontstond drie uur 's middags, toen men de update wilde installeren. "Het AP wilde de bescherming voor de verkiezingen van volgende week toevoegen", zo laat het persbureau in een reactie weten.

Om de beveiligingsupdate uit te voeren, schakelde AP van het hoofdsysteem over op de back-up computers, maar die faalden. Engineers wilden vervolgens het hoofdsysteem weer inschakelen, maar ook daar deden zich problemen voor. Pas om acht uur 's avonds waren alle problemen opgelost. Door de storing was een nieuwsdatabase die berichten, foto's en video's via het web verzendt, onbereikbaar. Bijna alle 1.500 Amerikaanse kranten die de berichten van AP overnemen, gebruiken deze webfeed. Sommige van de kranten konden echter op de oude satellietfeed terugvallen.

Reacties (9)
27-10-2010, 11:06 door Anoniem
Tja dat krijg je ervan als je lot in handen van MS legt.

Altijd eerst testen tenzij je bovenstaand risico accepteert en ingedekt hebt.


Maar Imago schade is niet financieel uit te drukken.

Testen dus.
27-10-2010, 11:55 door Anoniem
"Microsoft patch legt Associated Press plat" is toch wel een beetje heel erg overdreven, AP faalde gewoon met o.a. niet werkend back-up systeem.
27-10-2010, 11:56 door Mysterio
Het is een beetje een misleidende kop. Ik lees namelijk nergens terug dat de patch de oorzaak was van het falen van de back-up computers. Het lijkt mij dat het overschakelen van back-up systemen en weer terug niet goed is getest en dat men er tijdens een patch ronde achter komt.

Wat bijzonder lastig is. Maar kan dit aangeven dat men daar weinig aan updates doet?
27-10-2010, 13:54 door SirDice
Door Mysterio: Het is een beetje een misleidende kop. Ik lees namelijk nergens terug dat de patch de oorzaak was van het falen van de back-up computers. Het lijkt mij dat het overschakelen van back-up systemen en weer terug niet goed is getest en dat men er tijdens een patch ronde achter komt.
Inderdaad. De patch is helemaal niet de oorzaak, de kop suggereert dat echter wel. Men wilde de patch gaan installeren en om dat te kunnen doen moest er (tijdelijk) overgeschakeld worden naar het backup systeem. Dat ging dus de mist in en vervolgens ging het terugschakelen naar de productie systemen ook niet goed.
27-10-2010, 13:57 door Anoniem
Waarom zijn schaduw en uitwijk niet dagelijks getest, dus?
27-10-2010, 14:44 door U4iA
Het is natuurlijk niet de schuld van de patch, maar als je het zo vertelt dan lijkt het alsof het de schuld is van Microsoft en niet van AP IT-afdeling zelf. Dat verkoop nou eenmaal beter aan je klanten dan dat je moet toegeven dat je het zelf verprutst hebt.
27-10-2010, 15:24 door SirDice
Door U4iA: Het is natuurlijk niet de schuld van de patch, maar als je het zo vertelt dan lijkt het alsof het de schuld is van Microsoft en niet van AP IT-afdeling zelf. Dat verkoop nou eenmaal beter aan je klanten dan dat je moet toegeven dat je het zelf verprutst hebt.
Die "schuld" word alleen gesuggereerd in dit artikel. Het originele, Engelstalige, artikel doet dat niet.
27-10-2010, 15:42 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-10-2010, 16:26 door Anoniem
Wat een Telegraaf headline. De kop dekt de inhoud niet. Niet de patch heeft AP platgelegd maar een niet deugende failover én fallback actie. In Amerika kan zo'n vooringenomen headline tot een schadeclaim leiden...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.