image

Auteur Zeus Trojan gaat met pensioen

zondag 31 oktober 2010, 13:13 door Redactie, 1 reacties

De maker van de software waarmee criminelen honderden miljoenen euro's van bankrekeningen plunderden, zegt met pensioen te gaan. Beveiligingsexpert twijfelen echter aan de aankondiging van 'Slavik', ontwikkelaar van de beruchte Zeus Trojan. In 2007 en 2008 kondigde de ontwikkelaar, ook bekend onder het alias Monstr, ook al zijn afscheid aan, om elke keer met een beter Trojaans paard terug te komen. "Zodra hij veel aandacht trekt, gaat hij ondergronds", aldus Don Jackson van beveiligingsbedrijf SecureWorks.

De code en klanten worden vervolgens aan iemand anders doorgegeven. In dit geval ontving de ontwikkelaar van de SpyEye Trojan de broncode. Opmerkelijk, aangezien SpyEye zich eerst nog als Zeus-killer profileerde.

Volgens Jackson is het aangekondigde afscheid een list. "Hij heeft waarschijnlijk een particuliere opdrachtgever. Ze hadden al de beslissing gemaakt om samen te gaan, of te doen alsof er een fusie met SpyEye was." Elias Levy van Symantec zegt dat het mogelijk is dat Slavik voldoende geld heeft verdiend of dat hij voor een lange periode op vakantie gaat. "Hij heeft tenminste één en mogelijk meerdere miljoenen verdiend", zegt Bill Conner van Entrust.

Reacties (1)
02-11-2010, 23:09 door Anoniem
haha die gast ken ik van een aantal forums en hij gaat weer terug komen als zijn geld op is, he gaat weer met een andere trojaan terug komen met nieuwe functions , Politie moet hem op pensioen sturen want hij kan het niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.