Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Ip adres te achterhalen via Hotmail?

31-10-2010, 19:29 door Anoniem, 43 reacties
Hallo,

Ik heb op internet rond gekeken of het nu daadwerkelijk kan of dat iemand mijn IP-Adres kan achterhalen via een verstuurd berichtje door mij (hotmail) dat die persoon heeft ontvangen.
Sommige beweren dat het niet (meer) mogelijk is om het IP-Adres te achterhalen en sommige zeggen dat het nog wel mogelijk is.
Mijn vraag is, is het nu echt dat mensen mijn IP-Adres kunnen achterhalen door het berichtje wat ik verstuurd heb naar een Gmail adres?
Ik ben nu best bang geworden want dit lijkt me niet echt leuk.

Ik hoop dat jullie hier antwoord op kunnen geven.

Groeten.
Reacties (43)
01-11-2010, 00:49 door Anoniem
Hi Anoniem,

je IP adres is zo goed als bijna altijd te achterhalen als je van je thuis pc een mail via hotmail verstuurd. Aan de hand hiervan kan je provider bepaalt worden en min of meer je locatie. Het is goed dat je hier over nadenkt, maar bang worden zou ik niet doen. Als je een mail wilt versturen naar iemand waarbij je liever je IP verborgen houdt, dan zijn er diverse websites en programma's die je mails kunnen anonymiseren. Succes ermee!

Max
01-11-2010, 00:53 door Bitwiper
Door Anoniem: Ik heb op internet rond gekeken of het nu daadwerkelijk kan of dat iemand mijn IP-Adres kan achterhalen via een verstuurd berichtje door mij (hotmail) dat die persoon heeft ontvangen.
[...]
Ik ben nu best bang geworden want dit lijkt me niet echt leuk.
Ik heb zojuist vanaf m'n hotmail account (dat ik nauwelijks gebruik) een mail gestuurd naar een account bij m'n vaste ISP. In de headers van de mail is de volgende regel terug te vinden (waarbij x.x.x.x mijn publieke IP-adres is, dat overeenkomt met wat ik zie als ik bijv. http://www.whatismyip.com/ open):

X-Originating-IP: [x.x.x.x]

Da's conform met wat bijv. hier staat: http://www.freeemailtutorials.com/windowsLiveHotmail/hotmailTipsAndTricks/xOriginatingIP.php.

Ik gebruik geen gmail, maar het ligt voor de hand dat je ook via gmail de headers van een e-mail kunt bekijken (zeker weten doe ik dat dus niet, maar ik zou er maar vanuit gaan). Binnen hotmail zou dat denk ik ook moeten kunnen, als ik in m'n inbox rechts op een regel klik zit daarbij "View message source" maar als ik dat kies, krijg ik een foutmelding "Internet explorer cannot download GetMessageSource.aspx from sn125w.snt125.mail.live.com" waarbij dat dezelfde hostname is die in de URL-balk wordt getoond. Sja, 't is Microsoft he.

Het in de headers opnemen van een afzender-IP-adres is een belangrijk wapen in de bestrijding van spam en andere vormen van spoofing (in bijv. https://secure.security.nl/artikel/34366/1/Mugged_in_London_%28419_scam%29.html kon ik herleiden dat de afzender in Nigeria zat, daar ging het om een gestolen yahoo e-mail account). Mail providers die gebruikers toestaan om 100% anoniem te mailen zullen spammers aantrekken als vliegen op stroop, en dat maakt ze (die mail providers) weer niet erg populair bij e-mail ontvangende ISP's.

Ik weet niet goed waarom je bang wordt van je IP-adres in e-mails die je verstuurt. Op internet ben je hooguit een beetje anoniem. Doe geen domme dingen waar je spijt van kunt krijgen.
01-11-2010, 09:22 door fluffyb53
Probeer het zelf hier : http://www.ip-adress.com/trace_email/.

Gewoon copy/past van de e-mail header.
03-11-2010, 04:11 door Anoniem
Hallo,

Ik krijg rare e-mails van iemand die ik niet ken, maar ik twijfel er aan een iemand die ik wel ken.
Kan iemand me aub helpen, hoe kan ik aan IP aders van die email komen???

Alvast bedankt

Groetjes
03-11-2010, 19:17 door xy22
Door Anoniem: Hallo,

Ik krijg rare e-mails van iemand die ik niet ken, maar ik twijfel er aan een iemand die ik wel ken.
Kan iemand me aub helpen, hoe kan ik aan IP aders van die email komen???

Alvast bedankt

Groetjes
Als je t mij vraagt (en ik denk dat de meesten leden hier het daarmee eens zijn)
Nee, sorry. Jij gebruikt t misschien ten goede, maar wat op Security.nl gezegd wordt is natuurlijk ook terug te vinden via Google. En anders wordt dit wel door mensen aan elkaar verteld.
Dat betekent dat het ook ten kwade gebruikt kan worden -> Nee dus.

Wat jij wilt weten is wie er achter zit, niet het IP.
Wat je dan wel kunt doen is
1)nogmaals zeer goed kijken naar wat er precies in die mails staat. Staat er info in de emails die alleen een bepaalde groep mensen kan weten. Vaak komen rare berichten toch uit je eigen kennissenkring, al hoef je diegene niet eens heel goed te kennen.

Of 2) 'recht op de man/vrouw af' de mail beantwoorden met de vraag wie diegene is. Een echte kennis zal het, als je t vriendelijk vraagt, meestal niet al te slecht opvatten. Krijg je geen antwoord, blokkeer dan het mailadres. Je hebt dan toch niks te verliezen aan dat soort berichten.

3) Is het een serieuze bedreiging/afpersing/in die orde, wees dan a.u.b. verstandig en ga ermee naar politie. Enige nadeel daarvan is dat niet iedere politieman/vrouw evenveel hiervan af weet; en dat je soms met een kluitje het riet in kan worden gestuurd.

Hoop dat t je helpt :)
04-11-2010, 09:50 door Anoniem
Door Anoniem: Hallo,

Ik krijg rare e-mails van iemand die ik niet ken, maar ik twijfel er aan een iemand die ik wel ken.
Kan iemand me aub helpen, hoe kan ik aan IP aders van die email komen???

Alvast bedankt

Groetjes

Google is your friend
09-11-2010, 21:46 door Anoniem
Hallo Anoniem,

Ben je ondertussen geholpen? Indien niet, laat iets weten, ik kan je waarschijnlijk helpen. Ik heb namelijk een techniek gevonden om reeds verstuurde gegevens ongedaan te maken op het net, met andere woorden dus je verzonden 'sporen' volledig te wissen. Want het is inderdaad waar dat je IP adres anders steeds kan achterhaald worden. Ik kan je de tip wel niet via hier doorsturen.

groeten
09-03-2011, 20:51 door Anoniem
Waarom doe jullie allemaal zo ingewikkeld met www.whatsmyip.org of een IP Lookup programma? Gewoon in Hotmail met de rechtermuisknop klikken op het emailadres en de optie 'bron berichten' aanklikken. Even de broncode doorlopen totdat je
X-Originating-IP ziet staan. En dat is het orginele IP adres van de afzender.
24-03-2011, 10:27 door kimmie77
Mijn ww van mijn hotmail account was veranderd door iemand,mijn geheime vraag was gewoon hetzelfde dus ik kon een nieuw ww invoeren en er weer op. Ik heb een vermoedde wie het is en die persoon heeft het er nu over om een nieuw account aan te maken en de oude te verwijderen. Blijf zijn ipadres dan hetzelfde of veranderd deze dan ook? Ik ben echt een leek in dit soort dingen sorry.
24-03-2011, 15:45 door Anoniem
wat is dat toch, die obsessie met ip adressen?
24-03-2011, 22:44 door Anoniem
Even testen (leuk, ik had nog 4 ongelezen berichten in hotmail) door een berichtje aan mijzelf te sturen. Leuk hoor, ook bij web based hotmail word je eigen IP erin gezet.
Oplossing 1 - geen hotmail gebruiken, maar een andere web based mail (er zijn er duizenden) die het IP er niet in stopt.
Wil je dat niet, dan oplossing 2: zoek een free proxy server (er zijn er duizenden) en configureer je browser om die proxy server te gebruiken. Dan komt niet jouw IP in de mail header, maar die van de proxy server
of Oplossing 3: gebruik een tor-netwerk.
26-05-2011, 00:59 door Janrap
ok ik heb dus nu ook een boze mevrouw achter me aan die me bedreigt met van alles,
ik heb zelfs mijn tel nr al veranderd, maar nu even kort en krachtig, ik wil niet gevonden, moet ik dan mijn adress verbergen en hoe doe ik dit?
spoedje denk ik
ps gewoon effe simpel zo computerman ben ik niet
26-05-2011, 02:43 door Anoniem
Door Janrap:

Waarom en waar zit er een boze mevrouw achter jou aan?

Ben jij het alter ego van Securitate?
26-05-2011, 07:56 door SirDice
Door Janrap: maar nu even kort en krachtig, ik wil niet gevonden, moet ik dan mijn adress verbergen en hoe doe ik dit?
Verhuizen.
26-05-2011, 09:37 door Anoniem
En dan nog .. dan hebben ze je IP adres. Een gemiddelde consument kan jouw identiteit daar echt niet mee achterhalen. Tip: bezint eer gij begint, er zijn namelijk zoveel oplossingen om anoniem te mailen.
26-05-2011, 17:41 door Internet-junkie
Janrap,

Boze vrouwen moet je ook geen mailtjes sturen, daar moet je iets mee doen waardoor ze je weer lief gaan vinden.

On-topic:
Je wilt zelf verborgen blijven maar haar wel mailtjes blijven sturen. Behoorlijk laf hoor, als je haar iets te zeggen hebt doe dat dan niet zo sneaky. Als je mensen gaat bedreigen of lastigvallen dan komt de politie toch bij jou uit.

Een gemiddelde consument kan jouw identiteit echter niet met een IP-adres achterhalen.
Een conclusie trekken kan natuurlijk wel.

Stel: Ik ken 20 mailcontacten en 19 hiervan wonen in de randstad. Eén woont er in Groningen en mailde eerder via een IP-adres van Tele2. Deze onaardige persoon heeft weinig computerkennis.
Als ik een een dreigmail van een Tele2-IP-adres uit Groningen krijg dan heb ik wel een donkerbruin vermoeden wie van de 20 mensen het is....

Snappie?
26-05-2011, 19:09 door Anoniem
Als iemand je serieus bedreigt moet je naar de politie stappen
18-09-2011, 14:18 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom doe jullie allemaal zo ingewikkeld met www.whatsmyip.org of een IP Lookup programma? Gewoon in Hotmail met de rechtermuisknop klikken op het emailadres en de optie 'bron berichten' aanklikken. Even de broncode doorlopen totdat je
X-Originating-IP ziet staan. En dat is het orginele IP adres van de afzender.

nadat ik dit heb gedaan zie ik na x-originating-ip veel cijfers staan, maar alsnog zie ik niet uit welke locatie??
19-09-2011, 12:12 door Anoniem
Door Anoniem: Hallo Anoniem,

Ben je ondertussen geholpen? Indien niet, laat iets weten, ik kan je waarschijnlijk helpen. Ik heb namelijk een techniek gevonden om reeds verstuurde gegevens ongedaan te maken op het net, met andere woorden dus je verzonden 'sporen' volledig te wissen. Want het is inderdaad waar dat je IP adres anders steeds kan achterhaald worden. Ik kan je de tip wel niet via hier doorsturen.

groeten


Laat me raden anoniem, hiervoor heb je wel het de accountgegevens nodig ? Over absolute bs gesproken...
07-03-2012, 11:58 door Anoniem
Hoi hoi,

Ik heb ook een paar vraagjes. Ik wil o.a. niet voor iedereen zichtbaar zijn op internet. Ook niet voor die webwinkels die precies weten waar mijn interesses liggen. ;-)

Vraag 1. Hoe zit het eigenlijk bij aanmaken van een forum, Hyfes of Facebook account? Is dan ook je IP adres te zien?

Vraag 2. Hoe kan je zien als je ergens een account aanmaakt of inlogt of je IP-adres zichtbaar is? Ik begrijp dat dat niet overal zo is dus zou je bepaalde forums e.d. kunnen vermijden als je dat vooraf kunt vermijden.

Vraag 3. Als je je account aanmaakt op een Wifi punt dan wordt er geen gebruik gemaakt van jouw IP adres maar als je thuis weer inlogt verandert dan dat IP adres of zijn er dan meerdere IP adressen zichtbaar?

Vraag 4. Ik hoorde dat inloggen via een TOR netwerk geen optie is als je weinig verstand hebt van de techniek. Klopt dat?
07-03-2012, 12:18 door SirDice
Door Anoniem: Vraag 1. Hoe zit het eigenlijk bij aanmaken van een forum, Hyfes of Facebook account? Is dan ook je IP adres te zien?
Ja, zonder IP adres kun je geen verbinding maken namelijk.

Vraag 2. Hoe kan je zien als je ergens een account aanmaakt of inlogt of je IP-adres zichtbaar is? Ik begrijp dat dat niet overal zo is dus zou je bepaalde forums e.d. kunnen vermijden als je dat vooraf kunt vermijden.
Jouw IP adres is overal zichtbaar. Zonder IP adres kun je geen verbinding maken.

Vraag 3. Als je je account aanmaakt op een Wifi punt dan wordt er geen gebruik gemaakt van jouw IP adres maar als je thuis weer inlogt verandert dan dat IP adres of zijn er dan meerdere IP adressen zichtbaar?
Er zijn dan meerdere IP adressen zichtbaar.

Vraag 4. Ik hoorde dat inloggen via een TOR netwerk geen optie is als je weinig verstand hebt van de techniek. Klopt dat?
Onzin, maar het helpt wel als je weet waar je mee bezig bent.
07-03-2012, 13:01 door Anoniem
gebruik inprivate filtering, of bijvoorbeeld het selectief blokkeren van cookies. Google kan dan niets meer linken aan jou.
07-03-2012, 13:07 door Security Scene Team
1. bij hotmail kan je GEEN Mail headers (meer) inzien.
2. Voorheen kon dat inderdaad wel.
3. wil je toch het ip 'achterhalen' stuur dan het complete mailtje door naar een Gmail account, vanuit daar is het even spitten maar daar kun je hem wel vinden.
4. Wanneer stoppen mensen hier nou eens met politie-agentje te spelen? leg het uit, weet je het niet post dan ook geen onzin, is zooo vervelend om al die doelloze berichten te lezen.

bij voorbaat dank.
07-03-2012, 13:07 door Anoniem
Door SirDice:
Door Anoniem: Vraag 1. Hoe zit het eigenlijk bij aanmaken van een forum, Hyfes of Facebook account? Is dan ook je IP adres te zien?
Ja, zonder IP adres kun je geen verbinding maken namelijk.

Vraag 2. Hoe kan je zien als je ergens een account aanmaakt of inlogt of je IP-adres zichtbaar is? Ik begrijp dat dat niet overal zo is dus zou je bepaalde forums e.d. kunnen vermijden als je dat vooraf kunt vermijden.
Jouw IP adres is overal zichtbaar. Zonder IP adres kun je geen verbinding maken.

Vraag 3. Als je je account aanmaakt op een Wifi punt dan wordt er geen gebruik gemaakt van jouw IP adres maar als je thuis weer inlogt verandert dan dat IP adres of zijn er dan meerdere IP adressen zichtbaar?
Er zijn dan meerdere IP adressen zichtbaar.

Vraag 4. Ik hoorde dat inloggen via een TOR netwerk geen optie is als je weinig verstand hebt van de techniek. Klopt dat?
Onzin, maar het helpt wel als je weet waar je mee bezig bent.

1. Maar kan iedereen mij dan achterhalen? Dat lijkt me eng.

2. Dat begrijp ik maar iedereen hoeft dat toch niet te zien?

3. Duidelijk maar zie ook 2.

4. Dit lijkt me aantrekkelijk want dan zie je een algemeen IP adres wat niet terug te brengen is op mij.
07-03-2012, 13:40 door Anoniem
Door Security Scene Team:
4. Wanneer stoppen mensen hier nou eens met politie-agentje te spelen? leg het uit, weet je het niet post dan ook geen onzin, is zooo vervelend om al die doelloze berichten te lezen.
bij voorbaat dank.
Ik speel geen politieagentje maar ik vind het een heel vervelend idee dat iedereen me maar kan volgen op internet.
Als ik mijn naam Google komt er allerlei informatie over mij tevoorschijn. Zowel zakelijk als privé. Vaak is dat info die er op is gekomen omdat ik ergens aan deel heb genomen of gereageerd heb op een forum, ook al is dat 10 jaar geleden. Dat wil ik niet meer en dat wil ik zelf in de hand kunnen houden. Dus probeer ik nu te inventariseren wat ik er aan kan doen.
Groeten, Fred.
07-03-2012, 14:09 door Facepalm
We gaan off-topic..
Je antwoord op je vraag:
Via de hotmail site zelf het bron weergeven gaat wel. Bij het lezen van een e-mail staat er rechts een pijltje naar onder. Daar klik je op, dan krijg je een drop-down menu en klik je op "berichtbron weergeven". Hier zie je de complete headers staan van het bericht.
07-03-2012, 14:23 door Security Scene Team
Door Anoniem:
Door Security Scene Team:
4. Wanneer stoppen mensen hier nou eens met politie-agentje te spelen? leg het uit, weet je het niet post dan ook geen onzin, is zooo vervelend om al die doelloze berichten te lezen.
bij voorbaat dank.
Ik speel geen politieagentje maar ik vind het een heel vervelend idee dat iedereen me maar kan volgen op internet.
Als ik mijn naam Google komt er allerlei informatie over mij tevoorschijn. Zowel zakelijk als privé. Vaak is dat info die er op is gekomen omdat ik ergens aan deel heb genomen of gereageerd heb op een forum, ook al is dat 10 jaar geleden. Dat wil ik niet meer en dat wil ik zelf in de hand kunnen houden. Dus probeer ik nu te inventariseren wat ik er aan kan doen.
Groeten, Fred.

Beste anonieme Fred, dit was niet voor jouw bedoelt. wat ik bedoelde was; dat als iemand zoals jij, een bericht plaatst met een serieuze vraag voor een oplossing. mensen gaan snel reageren met Offtopic antwoorden waarje gewoon niks aan hebt.
of ze gaan jouw bij bedoelingen aan de kaak stellen, terwijl Security.nl hier speciale Moderators voor heeft.

Dit is een Security Site, en vragen zoals die van jouw zouden behandelt moeten worden met een duidelijk antwoord en niet met vragen of jij wel 'goede' bedoelingen hebt om zo'n ip adres te achterhalen.

Dus: geef duidelijk antwoord, weet je het niet post dan ook niet "antwoorden" die eigenlijk voor moderators zijn.

Antwoord is gegeven, probleem zou verholpen moeten zijn. deze threat kan opslot.
07-03-2012, 15:25 door SirDice
Door Anoniem: 1. Maar kan iedereen mij dan achterhalen? Dat lijkt me eng.

2. Dat begrijp ik maar iedereen hoeft dat toch niet te zien?

3. Duidelijk maar zie ook 2.
Nee, dat kan niet iedereen achterhalen, de beheerders van die site(s) kunnen dat echter wel.

ik vind het een heel vervelend idee dat iedereen me maar kan volgen op internet.
Als ik mijn naam Google komt er allerlei informatie over mij tevoorschijn. Zowel zakelijk als privé. Vaak is dat info die er op is gekomen omdat ik ergens aan deel heb genomen of gereageerd heb op een forum, ook al is dat 10 jaar geleden. Dat wil ik niet meer en dat wil ik zelf in de hand kunnen houden. Dus probeer ik nu te inventariseren wat ik er aan kan doen.
Dit heeft niets te maken met jouw IP adres, dit zijn gegevens die jij, bewust of onbewust, zelf op internet gezet hebt.
08-03-2012, 13:58 door SirDice
Door Security Scene Team: 1. bij hotmail kan je GEEN Mail headers (meer) inzien.
2. Voorheen kon dat inderdaad wel.
Het kan nog steeds. Open een mailtje, naast de knop "Reply" (helemaal rechts) op het pijltje klikken en kiezen voor "view message source".
09-03-2012, 09:36 door wiebson
Als je een mail stuurt vanaf een gmail.com account dat wordt er geen X-Originating-IP regel in de header opgenomen! De ontvanger kan dus NIET zien vanaf welk ip de mail komt.

Overigens als je een domein host bij google voor de email dan wordt er WEL een X-Originating-IP regel in de header gezet.

(ohja het ging over hotmail...)
07-03-2013, 20:26 door Anoniem
ik weet wie mij een bericht gestuurd heeft maar heeft dit gedaan met het hide my ip programma , kan ik er achterkomen wie er werkelijk achter deze mail zit , ik kan het nu niet bewijzen dat degene er achter zit
11-03-2013, 10:40 door Anoniem
Door Anoniem: ik weet wie mij een bericht gestuurd heeft maar heeft dit gedaan met het hide my ip programma , kan ik er achterkomen wie er werkelijk achter deze mail zit , ik kan het nu niet bewijzen dat degene er achter zit

Stuur hem of haar een ipval.

Probeer het eerst even zelf voordat het mislukt. Doe het met een uitnodigende tekst zodat je hem of haar overtuigd om het linkje aan te klikken.

http://www.mijn-ip.net/ip_adres_achterhalen.asp

Succes! Laat even weten of het gelukt is.
18-03-2013, 20:29 door Anoniem
http://tormail.org/ om anoniem te mailen
15-08-2013, 19:19 door Anoniem
Nou mensen aangezien ik op marktplaats iets gekocht heb en nooit heb ontvangen ben ik aangiften gaan doen bij de politie.
www.mijnpolitie.nl daarin moet je je gegevens invullen. Op de volgende bladzijde moest ik de IP-adress invoeren. Ik wist dus niet hoe het moest???
Gelukkig dat de politie op de site heeft gezet hoe je precies erachter komt wat voor een IP-adress de ander heeft waarvan je mails krijgt.

https://www.mijnpolitie.nl/mio/IP-adres%20achterhalen.pdf

Hier staat precies alles goed uitgelegd!
10-10-2013, 15:37 door Anoniem
Door Anoniem: Hallo Anoniem,

Ben je ondertussen geholpen? Indien niet, laat iets weten, ik kan je waarschijnlijk helpen. Ik heb namelijk een techniek gevonden om reeds verstuurde gegevens ongedaan te maken op het net, met andere woorden dus je verzonden 'sporen' volledig te wissen. Want het is inderdaad waar dat je IP adres anders steeds kan achterhaald worden. Ik kan je de tip wel niet via hier doorsturen.

groeten

Hee zou je mij uit kunnen leggen hoe ik een IP adres kan achterhalen?
01-05-2015, 23:10 door Anoniem
Na het lezen van al de reacties ben ik nog niet verder
Ik wil voorkomen dat de Spaanse belasting via mijn email aan mijn Spaanse IP met vaste internet aansluiting (en adres) kan komen.
Ik werk met incredimail waar ik ook mijn gmail vandaan stuur.
Ik heb vele vpn programma´s geprobeerd maar die werken of niet, of gmail blokt mijn gmail account wegens vermoede fraude.
Wie weet een oplossing.
Groet Cor
02-05-2015, 02:23 door Anoniem
Door Anoniem: Ik wil voorkomen dat de Spaanse belasting via mijn email aan mijn Spaanse IP met vaste internet aansluiting (en adres) kan komen.
Wie weet een oplossing.
overdrijven is ook een kunst hoor... maar wat als ze je IP hebben? als jij geen illegale dingen doet is er niks aan de hand en is er ook voor niemand een reden om op zoek te gaan naar je IP.

maar als je toch een 'oplossing' wil.. verhuizen.

trouwens, waarom weer een ouwe thread van 1½ jaar oud weer tot leven brengen? *zucht*
02-05-2015, 05:56 door Anoniem
Door Anoniem: Na het lezen van al de reacties ben ik nog niet verder
Ik wil voorkomen dat de Spaanse belasting via mijn email aan mijn Spaanse IP met vaste internet aansluiting (en adres) kan komen.
Ik werk met incredimail waar ik ook mijn gmail vandaan stuur.
Ik heb vele vpn programma´s geprobeerd maar die werken of niet, of gmail blokt mijn gmail account wegens vermoede fraude.
Wie weet een oplossing.
Groet Cor
Mooi dat je niet verder komt, want het riekt inderdaad naar fraude.
03-05-2015, 14:33 door Anoniem
Door Anoniem: Na het lezen van al de reacties ben ik nog niet verder
Ik wil voorkomen dat de Spaanse belasting via mijn email aan mijn Spaanse IP met vaste internet aansluiting (en adres) kan komen.
Ik werk met incredimail waar ik ook mijn gmail vandaan stuur.
Ik heb vele vpn programma´s geprobeerd maar die werken of niet, of gmail blokt mijn gmail account wegens vermoede fraude.
Wie weet een oplossing.
Groet Cor
Internetcafé + tijdelijk email-account.
Ohw, en start voortaan een eigen topic, aub.


Door Anoniem:
Door Anoniem: Na het lezen van al de reacties ben ik nog niet verder
Ik wil voorkomen dat de Spaanse belasting via mijn email aan mijn Spaanse IP met vaste internet aansluiting (en adres) kan komen.
Ik werk met incredimail waar ik ook mijn gmail vandaan stuur.
Ik heb vele vpn programma´s geprobeerd maar die werken of niet, of gmail blokt mijn gmail account wegens vermoede fraude.
Wie weet een oplossing.
Groet Cor
Mooi dat je niet verder komt, want het riekt inderdaad naar fraude.
Kan ook een klokkenluider zijn, toch?
04-05-2015, 16:33 door Anoniem
Ik weet niet hoe het zit als je een openvpndienst gebruikt.
Ja je ip addres is dan anders,maar de locatie van waar je inlogd is dan niet bekend of je daar dan daadwerkelijk dan bent.
04-05-2015, 17:20 door Anoniem
Mijn hemel, wat een hoop gezever omtrent IP adressen, nog even een simpele uitleg ter verduidelijking.

1.
Je kan niks zonder IP-adres, (IP betekent: "Internet Protocol", logischerwijs dus geen internet, zonder IP adres)
Je kan je IP adres grotendeels maskeren door gebruikt te maken van een VPN of proxy dienst, in essentie een doorgeefluik.
(Computer A stuurt een bericht naar computer B, deze stuurt het vervolgens door naar computer C, omdat computer B als tussenstation wordt gebruikt, ziet computer C niet het IP adres van computer A, maar van computer B)


2.
Wij "gewone stervelingen" kunnen niet, of zeer moeilijk achterhalen wie er achter een bepaald IP adres zit, omdat alleen de beheerder van dat IP adres (de internet provider van diegene) dat weet, als de politie wil achterhalen wie een bepaald adres gebruikt, dan gaan ze dat ook opvragen bij de betreffende provider.
Als de gewone "jan met de pet" zo'n verzoek stuurt naar de betreffende provider, zal dat geweigerd worden.

Het achterhalen van een IP adres uit bijvoorbeeld een emailadres is niet zo lastig (zie eerdere reacties, of google het ff), maar als je dat IP adres eenmaal hebt kan je er weinig mee beginnen, dus waarom zou je ???


3.
Je kan jezelf niet "beschermen" door krampachtig te proberen je IP adres geheim te houden.
Als je bang bent voor aanvallen op je computer, kan je beter investeren in een fatsoenlijk beveiligingspakket met virusscanner, malware bescherming, firewall, enzovoort.

Om even een kleine vergelijking te maken:
Als je waardevolle spullen in huis hebt, en je wil niet dat deze gestolen worden, ga je niet proberen om de locatie van je huis geheim te houden, maar je zorgt ervoor dat je goede sloten op al je deuren en ramen hebt, en misschien neem je een waakhond.

Als het puur gaat om "niet gevolgd willen worden", maak dan ten eerste geen gebruik van diensten zoals Google, Facebook, Hotmail, enzovoort.
Deze diensten overleven door alles en iedereen te volgen, en advertenties te tonen gebaseerd op de verzamelde informatie.
Wil je in redelijke vrijheid kunnen surfen en mailen?, gebruik dan een VPN dienst of proxy server (ik ga geen reclame maken, doe zelf wat onderzoek, en maak je eigen keuze)


Dan tot slot nog wat anders ...
Anonimiteit op internet bestaat naar mijn mening niet, iemand die zich ten doel heeft gesteld om jou online te volgen zal daar linksom of rechtsom wel in slagen, vooral als het een overheidsdienst betreft.
05-05-2015, 12:48 door Anoniem
@ Ome Cor: Misschien moet je maar gewoon die belasting betalen..
03-07-2015, 18:43 door iknowit17g
Wat heeft iemand nou aan een ip-adres als diegene ook je gewone adres kent?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.