image

"Meeste mensen weten niet eens wat een rootkit is"

maandag 1 november 2010, 16:15 door Redactie, 18 reacties

"De meeste mensen weten niet eens wat een rootkit is, dus waarom zou het ze iets kunnen schelen." Dat was de opmerking waar Sony BMG president Thomas Hesse zich vijf jaar geleden onsterfelijk mee maakte. Op 1 november 2005 maakte Mark Russinovich bekend dat miljoenen Sony cd's van een rootkit waren voorzien, wat voor een heuse "Sony-rootkit soap" zorgde.

De rootkit was volgens Sony een kopieerbeveiliging, maar gebruikers die het programma wilden verwijderen, zouden hun Windows installatie ernstig kunnen beschadigen. Al gauw werd duidelijk dat de rootkit ook door malware te gebruiken was om zichzelf te verbergen, iets wat niet veel later ook gebeurde. Een week na de onthulling werd Sony aangeklaagd. De mediagigant publiceerde een maand later een verwijdertool en stopte met de kopieerbeveiliging in kwestie. Eind 2005 sloot Sony een deal met de rootkit-slachtoffers.

Reacties (18)
01-11-2010, 16:34 door SirDice
Waarom wordt er een 5 jaar oude koe uit de sloot gevist?
01-11-2010, 16:38 door 0101
Na het goed te lezen snap ik dat het om het 5-jarig jubileum van het Sony Rootkit Scandale (http://goo.gl/x9KC) gaat, maar zou dit niet wat duidelijker in het artikel gezet kunnen worden?
01-11-2010, 16:40 door Anoniem
Ik weet ook niet 'echt' wat honger lijden, terminale ziekte hebben, in een dictatuur leven, ... is .. so we just shouldn't care about those either ?

Nonsens statement van een idioot.
Nothing to see here, move along sheeple.
01-11-2010, 16:40 door Mysterio
Misschien is dit een artikel in het kader van de campagne om de digitale gevaren weer onder de aandacht van de mensen te brengen? Met de meeste mensen is het net als met mij en mijn auto: Het boeit mij niet hoe dat gevalletje heet wat stuk is, ik wil zo snel mogelijk weer normaal kunnen autorijden.
01-11-2010, 16:53 door 0101
Door Mysterio: Misschien is dit een artikel in het kader van de campagne om de digitale gevaren weer onder de aandacht van de mensen te brengen? Met de meeste mensen is het net als met mij en mijn auto: Het boeit mij niet hoe dat gevalletje heet wat stuk is, ik wil zo snel mogelijk weer normaal kunnen autorijden.
Je moet niet voor niets je rijbewijs halen :-). Je leert dan wel niet om 'm te repareren, je leert wel zo te rijden dat 'ie normaal gesproken niet kapot zou moeten gaan. [edit]Niet dat je daar iets aan hebt als anderen 'm stukmaken, natuurlijk[/edit]
01-11-2010, 17:00 door Anoniem
Wat is Sony?
01-11-2010, 17:30 door Anoniem
Door 0101:
Door Mysterio: Misschien is dit een artikel in het kader van de campagne om de digitale gevaren weer onder de aandacht van de mensen te brengen? Met de meeste mensen is het net als met mij en mijn auto: Het boeit mij niet hoe dat gevalletje heet wat stuk is, ik wil zo snel mogelijk weer normaal kunnen autorijden.
Je moet niet voor niets je rijbewijs halen :-). Je leert dan wel niet om 'm te repareren, je leert wel zo te rijden dat 'ie normaal gesproken niet kapot zou moeten gaan. [edit]Niet dat je daar iets aan hebt als anderen 'm stukmaken, natuurlijk[/edit]

Leren autorijden is erop gefocused ervoor te zorgen dat je anderen geen schade berokkent. Als jij je auto wilt slopen is dat je eigen zaak en niet de zorg van de rij-instructeur. Ik weet niet of dat een goede vergelijking is.

Als we van computers gewone gebruiksartikelen willen maken moeten we computers verbeteren, ipv de wereld een assembly cursus door hun strot te duwen (om maar wat te noemen). Een auto verkoper valt je ook niet lastig met onstekingstijdstippen of tandwielverhoudingen. Zeker niet als je een modernere hybrid koopt.
01-11-2010, 18:27 door 0101
Door Anoniem: Wat is Sony?
Dat was niet serieus bedoeld, hoop ik? :-)

@Anoniem 17:30
Niet dat ik hier eindeloos over wil door wil gaan, maar de rij-instructeur leert je alleen hoe je kunt voorkomen dat je je auto in de prak rijdt. Dan kun je daarna zelf bepalen of je 'm heel houdt of niet ;-).
01-11-2010, 18:56 door Anoniem
Door Anoniem: Ik weet ook niet 'echt' wat honger lijden, terminale ziekte hebben, in een dictatuur leven, ... is .. so we just shouldn't care about those either ?

Maar ik kan me daar wel iets bij voorstellen, de gemiddelde wereldburger kan zich niets voorstellen bij het woord "rootkit"
01-11-2010, 22:10 door Anoniem
Die man sprak toen wel de waarheid. Zo dacht toen iedereen er ook over. Nu nog steeds...

Daarom staat dit bericht er ook, na 5 jaar is er geen fuck veranderd. En dat is nou juist het probleem. de massa geeft geen ene bal om al die privacy dingen en vage malware... als het maar werkt is het devies
02-11-2010, 07:36 door linuxpro
Door SirDice: Waarom wordt er een 5 jaar oude koe uit de sloot gevist?

Het is de week van de herhaling, lees het artikel maar over "Nederland walhalla voor skimmers"... is ook een oude koe.
02-11-2010, 08:27 door _Peterr
Ik ken nog wel een aantal nieuwsberichten te verzinnen.
"Nederland weet niet van een digitaal certificaat is"
"Nederland heeft geen kennis van firewall"
"Nederland is onbekend met het begrip informatiebeveiliging"
"Nederland heeft geen flauw idee waarom administrator rechten gebruikt worden"
Etc. Etc...
02-11-2010, 08:46 door Mysterio
Juist, precies mijn punt. Vraag 'de mevrouw op de markt die een computer thuis heeft om met haar kleinkinderen te chatten' iets over deze termen en ze kijkt je wazig aan. Ik weet dan toevallig iets meer over computertermen, maar ik weet zeker dat zij termen kent waar ik nog nooit van heb gehoord.

Awel, een digitale wegenwacht zou erg handig zijn. Als ik weer eens de computer van de oom van de buurjongen moet nakijken, komt altijd dezelfde vraag: "Wat is er nou precies mis met hem?" Waarom willen mensen horen wat ze toch niet begrijpen?

Je hoeft mensen de techniek en termen niet uit te leggen, alleen maar wat ze moeten doen of wie ze moeten bellen.
02-11-2010, 09:16 door Skizmo
Is er geen fatsoenlijk nieuws ofzo ? Is nog geen reden om ouwe koeien uit de sloot te halen...
02-11-2010, 09:48 door Loserenzo
De uitspraak van de Sony topman is natuurlijk maar de waarheid in 1 richting:
Mensen die niet weten wat een rootkit is, kan het weinig schelen dat ze er een hebben
Mensen die het wel weten daarentegen...
02-11-2010, 13:42 door Anoniem
Nog een nieuwtje....

De aarde is rond en niet plat....
03-11-2010, 11:09 door Mysterio
Oh, hoe weet je dat zo zeker?
01-02-2011, 21:03 door Anoniem
Door Anoniem: Nog een nieuwtje....

De aarde is rond en niet plat....

mijn achtertuin is plat .. die bij de buren ook ...eigenlijk bij iedereen die ik ken .
en jij blijft nog steeds geloven dat de aarde rond is ?

mvg BT
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.