image

CAPTCHA-advertenties oplossing voor Adblockers?

dinsdag 2 november 2010, 13:48 door Redactie, 10 reacties

Een aanbieder van CAPTCHAs biedt websites nu ook de mogelijkheid om advertenties toe te voegen. Dit zou een mogelijke oplossing voor het gebruik van Adblockers kunnen zijn. "We hebben ons advertentieproduct een jaar geleden ontwikkeld, maar wilden eerst een robuust CAPTCHA beveiligingsplatform voordat we het zouden aanbieden. CAPTCHAs zijn de eerste verdedigingslinie voor de meeste websites, en uitgevers en consumenten moeten beschermd worden", zegt Michel Giasson van NuCaptcha.

De traditionele CAPTCHA laat een aantal karakters zien, die gebruikers vervolgens in een invoerveld moeten invoeren. De oplossing van NuCPATCHA toont een advertentie, waarin de karakters voorbij scrollen. "Het biedt een eenvoudige en gebruiksvriendelijke CAPTCHA ervaring in combinatie met goede beveiliging en een interactief advertentieplatform dat geld voor websites kan opleveren", aldus Mike Doyle van uitgever THQ.

Het gebruik van video's voor CAPTCHAs zou het authenticatieproces voor gebruikers moeten vereenvoudigen, terwijl het lastiger voor computers is op te lossen. Daarnaast kunnen uitgevers en adverteerders NuCaptcha video's maken door bestaande video advertenties aan het platform toe te voegen. Inmiddels zouden 3.500 websites NuCaptcha gebruiken.

Reacties (10)
02-11-2010, 14:19 door Anoniem
De ULTIME oplossing voor adblockers is om ze overbodig te maken.
02-11-2010, 14:29 door Anoniem
Websites die dit gaan toepassen, zal ik vermijden als de pest. Ik weiger om me die advertenties door de strot te laten duwen.
02-11-2010, 14:54 door Anoniem
holy fuck dit is evil
02-11-2010, 15:22 door Anoniem
Huh

http://www.security.nl/artikel/34941/1/Botnet_snoert_Vietnamese_oppositie_de_mond.html
02-11-2010, 16:11 door Anoniem
Wanneer moet je nou een captcha invoeren, dat is toch maar een enkele keer bij een gebruikersregistratie of zo?
Daarom kan ik me niet voorstellen dat advertenties in captcha's wat zullen opleveren.
Dus ik denk niet dat captcha-advertenties een oplossing zijn voor Adblockers, en ik vraag me zelfs af wat adblockers met captcha's te maken hebben?
02-11-2010, 18:41 door Skizmo
Jammer dat ReCAPTCHA hieronder lijdt. Dat heeft tenminste nog een goed doel.
02-11-2010, 19:25 door Anoniem
Advertentiemakers hebben een opdringerige rotmentaliteit. Als je ze vraagt om niet zo hard te schreeuwen gedragen ze zich of ze een aangeboren recht hebben om in je oren te toeteren en of jij verplicht bent het maar aan te horen. Een aantal jaar geleden hebben we dat gezien toen consumentenorganisaties hebben gepoogd het volume van reclameblokken op tv meer in overeenstemming te krijgen met de programma's waar ze inzitten. Eerst werd keihard ontkend dat er een verschil was, later beloofde men te onderzoeken of er iets aan gedaan kon worden, en er is vervolgens niets veranderd.

Advertenties op webpagina's schreeuwen visueel: ze bewegen, verspringen, zijn onrustig, trekken continu de aandacht naar zich toe. Ik ben daar erg gevoelig voor, zo gevoelig dat ik met één zo'n advertentie al merkbaar moeite heb om me op de inhoud van een pagina te richten, met twee of drie kan ik het schudden. De enige manier die ik heb om "kan het wat zachter" te zeggen is om ze te blokkeren. Wat ik overigens met NoScript doe, als ze de advertentie als afbeelding zouden laden via een img-tag zou hij gewoon getoond worden.

In plaats van te stoppen met schreeuwen, en me aan te spreken op een manier waar ik open voor sta, bedenken ze dus liever manieren om me te dwingen te luisteren. Daarmee adverteren ze vooral duidelijk hoe veel oog ze voor het belang van de klant hebben: geen. Waarom zou ik dan zaken met zo'n bedrijf willen doen?
03-11-2010, 09:29 door Anoniem
Ze vergeten er volgens mij bij te vermelden hoe onhandig dit wordt voor elke gebruiker van de website. Als ik een website wil zien ga ik daarvoor geen captcha invoeren. Oftewel leuk bedacht product, maar gelukkig voor de velen zoals mij (advertentie-haters) zal dit met een sisser aflopen.
06-11-2010, 16:30 door spatieman
ik heb gisteren mee gedaan aan een enquête, ik heb ze eerst laten weten dat het meedoen aan hun shit, zewel 500 euro gaat kosten omdat ze mijn (zinloze) tijd in beslag leggen.
* klik * deed de telefoon toen..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.