image

88 ernstige lekken in Android ontdekt

woensdag 3 november 2010, 08:45 door Redactie, 2 reacties

Ondanks de kwaliteit van de Google Android code, hebben onderzoekers toch 359 fouten ontdekt, waarvan 88 ernstig. Deze ernstige lekken kunnen aanvallers toegang tot het toestel of aanwezige data geven en het systeem laten crashen. Toch waren de onderzoekers van Coverity positief over Android, aangezien het beter presteert dan de concurrentie. Zo heeft de Androidkernel in de HTC Droid Incredible ongeveer de helft van de "defecten" die bij software van deze omvang wordt verwacht. Ook de één defect per duizend regels code is bovengemiddeld.

Opensource
Coverity maakt zich wel zorgen over de aansprakelijkheid van de integriteit van de Android software, want die is op dit moment "gefragmenteerd". "Het probleem is niet anders dan wat we met opensource zien. Android is gebaseerd op Linux, dat duizenden mensen heeft die een bijdrage leveren." Gecombineerd met Google en fabrikanten die hun eigen versies ontwikkelen, kan dit ervoor zorgen dat het zicht op wie er verantwoordelijk is, snel vervagen.

Naast Android keek Coverity ook naar de staat van opensource software in het algemeen. Bijna de helft van de problemen die het bedrijf vond zijn zeer ernstige lekken en fouten. Daarnaast is het soort kwetsbaarheden ten opzichte van 2008 en 2009 hetzelfde gebleven.

Reacties (2)
03-11-2010, 11:13 door N4ppy
Het is software dus er zitten fouten in. Ben benieuwd hoe iOS of wm7 zouden scoren of een van de andere closed source systemen van telefoon aanbieders.
03-11-2010, 11:27 door Mysterio
Fout, het is complexe software dus is de kans op fouten zeer groot. Vergelijken is dan ook lastig aangezien je mogelijkheden, hoeveelheid code etc... moet vergelijken. De één defect per duizend regels berekening bijvoorbeeld. De vraag bij veel Open Source spullen is niet wie er verantwoordelijk is, maar wie de fouten wil/kan aanpakken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.