image

Wikileaks vermijdt Amerikaanse servers

woensdag 3 november 2010, 11:26 door Redactie, 0 reacties

Klokkenluidersite Wikileaks gebuikt voor het overzicht van Iraakse oorlogsdocumenten geen Amerikaanse servers meer, wat ook tijdelijk voor de hoofdsite het geval was. Twee van de IP-adressen van Amazon EC2, die werden ingezet voor het hosten van de content, zijn niet meer in gebruik. Alleen een Iers en Frans IP-adres zijn nog actief, aldus internetbedrijf Netcraft.

Netcraft merkt op dat de hosting van Wikileaks niet zo bulletproof is als veel mensen denken. Wikileaks.org is bij een Amerikaanse registrar geregistreerd en moet daarom zowel aan Amerikaanse als ICANN wetgeving voldoen. "Dit kan suggereren dat de Amerikaanse overheid toegang tot warlogs.wikileaks.org niet wil verstoren, ook al zouden ze dat wel kunnen."

Een aantal dagen na het omzetten van de warlogs pagina, volgde ook de Wikileaks hoofdsite. Wikileaks.org gebruikte toen een in Canada gehoste nameserver, van een dochteronderneming van een Iers bedrijf. De omzetting was echter van korte duur, want inmiddels is de klokkenluidersite weer bij de Amerikaanse nameserver everydns.net ondergebracht.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.