image

Conficker-worm legt geldautomaat plat

woensdag 3 november 2010, 12:15 door Redactie, 7 reacties

Een geldautomaat in Ho Chi Minhstad zou door de Conficker-worm zijn aangevallen, waardoor die geen transacties meer kon verwerken, zo meldt een Vietnamese krant. Vietnamese beveiligingsexperts waarschuwen dat geldautomaten het nieuwe doelwit voor virusschrijvers in Vietnam zullen zijn. De aanval door de Conficker-worm werd opgemerkt en afgeslagen door het beveiligingssysteem van de geldautomaat, aldus de krant. Om wat voor beveiliging gaat laat de krant niet weten.

Vanwege een systeemfout, was het niet mogelijk om alle sporen van de malware te verwijderen. Daardoor stopte de machine met werken en gaf een foutmelding. Volgens een Vietnamese beveiligingsexpert draaien de geldautomaten Windows als besturingssysteem en lopen daardoor risico om besmet te raken. Naar aanleiding van de aangevallen geldautomaat zouden banken inmiddels maatregelen hebben genomen.

Reacties (7)
03-11-2010, 13:54 door Skizmo
Tja.. pinautomaten die op windows draaien... welke debiel dat ooit goedgekeurd heeft moeten ze ook meteen ontslaan.
03-11-2010, 13:58 door Preddie
lol ....

De aanval door de Conficker-worm werd opgemerkt en afgeslagen door het beveiligingssysteem van de geldautomaat

En vervolgens

Vanwege een systeemfout, was het niet mogelijk om alle sporen van de malware te verwijderen. Daardoor stopte de machine met werken en gaf een foutmelding.

Ah het systeem is niet geïnfecteerd geweest en toch moeten sporen van de malware verwijderd worden ........ eeeuh yeah right ....

Volgens mij had er het volgende moeten staan :

Het systeem is geïnfecteerd door een variant van de conficker worm, dit was mogelijk omdat de beheers niet de benodigde veiligheidsmaatregelen hadden genomen en de machines dus niet voorzien hadden van de benodigde updates. Ook bij het verwijderen van de worm is ondeskundigheid gebleken van de beheerders met als gevolg een systeemfout waardoor de machine stopte met werken.
03-11-2010, 14:12 door Anoniem
windows op embedded devices?
jaahhaaaaah.. we zijn echt gek geworden...
OV chipkaart kaartjes machine zag ik vorig jaar met een BSOD... in de tram in amsterdam hangen general exceptions in het beeld.. geldautomaten die windows draaien.. ziekenhuizen die die meuk op belangrijke apparatuur draaien...

what's next?

je kan er donder op zeggen dat er ooit 1 virus komt dat deze hele wereld gaat platleggen.. kerncentrales die meltdownen, vliegtuigen die de lucht uit vallen, banken die je geld kwijt zijn, elektriciteitscentrales die het begeven.. en enkel omdat beleidsmakers zonder enige kennis van techniek voor microsoft zooi kiezen...
03-11-2010, 14:40 door Anoniem
Raar artikel. Conficker is een worm die gebruikt wordt voor het verspreiden van FakeAV, en niet voor bankfraude. De stelling dat een besmetting van een ATM door Conficker bewijs is dat ATM's -gericht- worden aangevallen door malware gaat dan ook niet op. Het lijkt eerder toeval te zijn dat de machine werd besmet door propagatie van de malware (wat niet wil zeggen dat andere malware niet voor targetted attacks op ATM's wordt gebruikt).
03-11-2010, 18:11 door 0101
Windows XP Service Pack 2 + McAfee? ;-)
05-11-2010, 10:20 door Anoniem
er zijn ook supermarkten die hun kassa's op windows embedded draaien.
zonder patchmanagement, of AV.

die dingen hebben een klanten display, en kunnen de kassalade open laten gaan.

succes met bedenken wat voor leuke dingen je daarmee kunt doen.
06-11-2010, 17:57 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.