image

België onderzoekt aanvallen op internetbankieren

donderdag 5 januari 2012, 11:00 door Redactie, 4 reacties

Het Brusselse gerecht is een onderzoek gestart naar aanvallen op online bankrekeningen van Belgische internetgebruikers. Het onderzoek komt er na klachten van Belgische banken. Justitie noemt de toename van de aanvallen 'zorgwekkend', aldus Het Nieuwsblad. Veel van de aanvallen zouden uit het voormalige Oostblok afkomstig zijn. Belgische bankklanten raakten de afgelopen maanden verschillende keren met malware besmet, waardoor aanvallers de rekeningen konden plunderen.

"We nemen dit soort aanvallen heel ernstig", zegt woordvoerster Kim Cauberghs van BNP Paribas Fortis. "We willen dan ook dat er een onderzoek wordt gevoerd, zodat we ons beter kunnen beschermen tegen cybercriminelen. Klanten die slachtoffer worden van de hackers, krijgen hun geld trouwens terugbetaald door de bank." De bank diende na de aanvallen meteen een klacht in. Ook bij andere banken zou het probleem spelen.

Paniek
De Belgische vereniging van banken ziet nog geen reden tot paniek. "Internetbankieren blijft een van de veiligste manieren om je bankzaken te regelen. Het aantal fraudegevallen blijft miniem. Toch is het belangrijk om je computer goed te beschermen tegen virussen", zegt Pamela Renders van Febelfin.

In de eerste drie kwartalen van 2011 registreerde Febelfin 77 fraudegevallen. "Op een totaal van meer dan 400 miljoen geregistreerde sessies spreken we van een percentage van 0,00002%."

Reacties (4)
05-01-2012, 11:17 door Anoniem
77 is geen schrikbarend getal.. de groei t.o.v. 2010 daarentegen..
05-01-2012, 14:43 door Securitate
zodra je geld afschaft is het probleem als vanzelf opgelost, naar het gat zwart.
het zou nog veel meer oplossen.
schaarste, honger, oorlog, verschil.
05-01-2012, 15:28 door spatieman
dat krijg je he, als je op vreemde emailtjes reageert.
05-01-2012, 19:51 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.