image

73% Indiërs gebruikt Windows XP

donderdag 5 januari 2012, 11:40 door Redactie, 9 reacties

Malware in India is een groot probleem, wat mede wordt veroorzaakt doordat 73% van de Indiase internetgebruikers nog steeds met Windows XP werkt. Dat stelt Microsoft. In eerste instantie leek het probleem in India volgens de softwaregigant mee te vallen. Van de 1.000 computers waarop de Microsoft Windows Malicious Software Removal Tool (MSRT) draaide, waren er zo'n drie met malware besmet. Ver beneden het wereldwijde gemiddelde van elf.

Na een aanpassing van de meetmethode, blijkt dat het werkelijke aantal rond de zestien ligt. Voorheen keek Microsoft altijd naar de land- en taalinstelling, maar besloot dat door IP-adres te vervangen. Het Indiase Computer Emergency Response Team nam in het financiële jaar van 2010 - 2011 1,6 miljoen met een bot besmette systemen waar.

Bewustzijn
"De uitdaging is om het bewustzijn onder gebruikers te vergroten. Een initiatief met een publiek gezondheidsmodel is geprobeerd om de overlast van bots te bestrijden en had een aantal bemoedigende resultaten", zegt Microsoft's Tim Rains. Aangezien 73% van de Indiërs nog steeds op Windows XP zit, is het volgens Rains belangrijk dat ze naar Windows 7 upgraden. "Het gebruik van oudere software om moderne dreigingen te stoppen zal niet werken."

Wie toch Windows XP wil blijven gebruiken, moet naar Service Pack 3 upgraden, anders krijgen ze geen beveiligingsupdates. Een belangrijke update is de patch die de Autorun-functionaliteit voor USB-sticks uitschakelt. Verder adviseert Rains gebruikers om sterke wachtwoorden te kiezen.

Reacties (9)
05-01-2012, 12:26 door N4ppy
Als ik naar het grafiekje kijk dan zou ik zeggen zet je firewall eens aan?
05-01-2012, 12:28 door N4ppy
Ah!
http://naxalrevolution.blogspot.com/2007/04/use-firewall-for-your-personal-computer.html

"Windows XP Service Pack 2
Windows XP Service Pack 2 includes Windows Firewall, which is a desktop firewall. You can check if you are running this version of Windows by opening the Control Panel and double-clicking on System. When the System control panel appears, under the word “System” it will tell you what operating system you are running. If it reads “Microsoft Windows XP” and “Service Pack 2” there, you’re all set."

Is al weer een tijdje geleden ;). Zo te zien moeten ze uberhaupt een sp instaleren,
05-01-2012, 13:00 door SLight
Windows Firewall en virussen hebben niet zo veel met elkaar te maken. Daarvoor is Windows Firewall niet geavanceerd genoeg voor. Voor bescherming tegen virussen heb je anti-virus software nodig.
05-01-2012, 15:24 door Anoniem
Eerst:
- updates van Windows,
- updates andere software (vooral flash, pdf, java),
- gelimiteerd gebruikers account

Heb je deze geregeld, dan pas komen firewall en antivirus. Heb je alle 5 dan zie ik niet waarom XP veel onveiliger zal zijn dan Vista of W7.

Het schort ook hier in NL al aan de eerste 3 voorwaarden bij de meeste gebruikers en dat zal in India of willekeurig ander land niet anders of erger zijn.
05-01-2012, 15:27 door spatieman
illigalos windows, en niet kunnen updaten lijkt me eerder het geval.
05-01-2012, 16:38 door golem
En de overgebleven 27% heeft geen computer ? :)
05-01-2012, 17:08 door johanw
"Potentially unwanted programs" betekent meestal "cracks". en een enkele toolbar, maar de meest verspreide rommel als ask.com wordt niet eens gedetecteerd.
05-01-2012, 18:20 door Anoniem
''Malware in India is een groot probleem, wat mede wordt veroorzaakt doordat 73% van de Indiase internetgebruikers nog steeds met Windows XP werkt. Dat stelt Microsoft. In eerste instantie leek het probleem in India volgens de softwaregigant mee te vallen. Van de 1.000 computers waarop de Microsoft Windows Malicious Software Removal Tool (MSRT) draaide, waren er zo'n drie met malware besmet. Ver beneden het wereldwijde gemiddelde van elf.''

Microsoft wou zelf dat Windows XP beroemd werd dus Eigen fout ;-)
11-01-2012, 08:46 door N4ppy
Door SLight: Windows Firewall en virussen hebben niet zo veel met elkaar te maken. Daarvoor is Windows Firewall niet geavanceerd genoeg voor. Voor bescherming tegen virussen heb je anti-virus software nodig.
Bijna 40% zijn wormen die vrij spel hebben op een pre sp2 xp = geen firewall.
Met zelfs de simpele xp software fw ben je die al voor een groot deel kwijt
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.