image

Ambtenaar begluurt paspoorten van 500 beroemdheden

zondag 7 november 2010, 13:55 door Redactie, 6 reacties

Een Amerikaanse ambtenaar van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft zonder toestemming de paspoortbestanden van meer dan 500 beroemdheden bekeken. Brooke Reyna opereerde naar eigen zeggen uit nieuwsgierigheid. De bestanden bevatten foto's en persoonlijke informatie en zijn beschermd door privacywetgeving.

Grasduinen
Uiteindelijk bekende de vrouw dat ze geen officiële reden had om vier jaar lang in de aanvragen van honderden acteurs, reality televisiesterren, musici, modellen, atleten en hun familieleden te grasduinen, waaronder kinderen. In eerste instantie loog ze tegen onderzoekers dat ze zich het bekijken van de bestanden niet meer kon herinneren.

De 28-jarige Reyna is inmiddels de tiende ambtenaar die zich schuldig heeft gemaakt aan het zonder toestemming bekijken van vertrouwelijke gegevens. De zaak kwam aan het rollen toen in 2008 bekend werd dat sommige ambtenaren de bestanden van Barack Obama, John McCain en Hillary Rodham Clinton hadden bekeken.

Reacties (6)
07-11-2010, 14:39 door Anoniem
Ja, de privacy is gewaarborgd hoor.

Heeft nou niemand voorzien dat dit zou gaan gebeuren? Het zal met ons zo bejubelde EPD niet anders zijn...
07-11-2010, 14:44 door spatieman
/NSA mode.
mevrouw, doet u het effe, als u gepakt worden, kunnen wij het lekker ontkennen.
07-11-2010, 15:23 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-11-2010, 18:34 door Anoniem
Gelukkig worden hier in ons kikkerlandje tegenwoordig ook centraal de vingerafdrukken opgeslagen. Je moet er toch niet aan denken dat een ambtenaar met schulden bij één of andere crimineel even een kopietje persoonsbewijs incl. vingerafdruk achteroverdrukt. Ik ga naar Duitsland verhuizen!
08-11-2010, 10:02 door Mysterio
Het nare is dat de controle en maatregelen weer eens achteraf gebeuren. Waarom kan er niet preventief alles dicht gezet worden en heb je handtekeningen en toestemmingen etc... van weet-ik-veel wie nodig voordat je überhaupt het registratiesysteem mag aanwijzen? Stel dat je nu een mol in de ambtenarij hebt kun je blijkbaar alle gegevens van iemand nagaan. Je hebt er bijzonder weinig aan dat de foute ambtenaar een tik op de vingers krijgt als een drugsbaron de NAW gegevens van de agenten kan opvragen die zijn zoon hebben gearresteerd.
23-03-2011, 19:35 door Anoniem
wel geinig dat we al onze vrijheden moeten inleveren voor veiligheid.
lach me dood wanneer er een comeet op de aarde ploft, kijken met welke maatregelen ze dan komen, leven en laten leven.

bij leven horen risico's punt uit
je denk toch niet als iemand in een database zit en met allerlei chips geen aanslag kan plegen?

dat hele registratie gedoe is om burgers die niet in de rij lopen te treiteren
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.