image

Internetpinnen veilig genoeg voor winkels

maandag 8 november 2010, 15:10 door Redactie, 11 reacties

Betalingsverwerker Currence heeft het voor winkels mogelijk gemaakt om ook via internet te pinnen. Tot nu toe moest een betaalautomaat gekoppeld zijn aan een speciaal gecertificeerde datacomlijn. Dat was noodzakelijk om de veiligheid van het pinnen te garanderen. Door extra veiligheidsmaatregelen in de betaalautomaat en bij de computersystemen die de betaaltransacties verwerken, is een gecertificeerde lijn niet langer noodzakelijk, aldus Currence in deze aankondiging.

Het bedrijf heeft de regelgeving aangepast, waardoor pinnen vanaf nu ook via een niet-gecertificeerde datacomlijn mogelijk is. Ondernemers die nu nog voor hun pinverkeer ‘inbellen’ via een gewone telefoonlijn, kunnen hierdoor gemakkelijker overstappen op breedbandpinnen. Breedbandpinnen zou voor ondernemers veel sneller en vaak goedkoper dan een inbelverbinding zijn.

Campagne
Bij een breedbandverbinding betalen ondernemers niet meer per transactie, ‘telefoontikken’, maar een vast maandbedrag. Het voordeel wordt groter als het aantal pintransacties toeneemt. Breedband is voor ondernemers financieel aantrekkelijker als internet, telefoneren, faxen en het alarmsysteem ook over dezelfde breedbandverbinding lopen.

Bovendien worden binnen enige jaren de ouderwetse telefonieverbindingen (PSTN en ISDN-B) uitgefaseerd. Currence start deze week een campagne om het midden- en kleinbedrijf op de voordelen van breedbandpinnen te wijzen.

Reacties (11)
08-11-2010, 15:19 door goodpeople
En weer een goed voorbeeld van VPN..

Ook goed nieuws voor al die klanten die bij de kleinere winkelier een tijd bij de kassa staan te nagelbijten omdat het modem analoog moet inbellen.
08-11-2010, 16:05 door Anoniem
En weer kosten voor de winkeliers? Ik neem aan dat er andere hardware moet worden aangeschaft om dit te kunnen gebruiken. Of wordt is de geschikte hardware al geleverd tegelijk met het gebruik van de pinautomaat die met een chip overweg kan?
08-11-2010, 16:09 door spatieman
nog makkelijker om gegevens te onderscheppen.
08-11-2010, 16:30 door Anoniem
Door Anoniem: En weer kosten voor de winkeliers? Ik neem aan dat er andere hardware moet worden aangeschaft om dit te kunnen gebruiken. Of wordt is de geschikte hardware al geleverd tegelijk met het gebruik van de pinautomaat die met een chip overweg kan?

Maak je geen zorgen, die kosten worden gewoon doorberekend aan de klant.
08-11-2010, 16:46 door Anoniem
De week van het pinnen, de banken zijn enigen die winnen.
08-11-2010, 17:24 door Anoniem
Gezellig. Ik ga dus vanaf nu maar vast mijn geld uit de muur trekken en cash betalen. Wie volgt?

Boycotten die hap.
08-11-2010, 18:01 door Anoniem
Week van het pinnen ? Mooie gelegenheid om de voorraad muntjes die ik thuis nog heb liggen eens te gaan uitgeven. Voor elk los boodschapje apart bij de kassa muntje voor muntje afrekenen.
08-11-2010, 20:41 door Bitwiper
Dus onverlaten, die het IP-adres kennen van de voor het pinnen gebruikte breedbandverbinding, kunnen de winkelier afpersen door met een DDoS aanval te dreigen?

Uit de FAQ (http://www.hetnieuwepinnen.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=100%3Aacceptant-fqa-breedband&catid=35&Itemid=110), het gaat hier over het kiezen van een installateur voor het aanleggen van een breedbandverbinding:
Hoe kom ik wijs uit de verschillende aanbiedingen?
Welke exacte keuze voor u de juiste is, hangt af van uw bedrijf en uw wensen. Hoeveel service u wilt hebben, of u specifieke wensen hebt rondom andere toepassingen dan pinnen. Het advies luidt: zorg ervoor dat u in geval van een storing snel geholpen wordt. Een dergelijke service kost geld. De goedkoopste aanbieder van een internetverbinding zal minder garantie geven dan een wat duurdere. En u weet als geen ander: omzetverlies kost meer geld. Raadpleeg uw telecomleverancier of adviseur en vraag ook uw overige data- en telecommunicatie (bellen, internet, faxen, alarm) erbij te betrekken.
Dus we krijgen straks netwerken in winkels waar onder andere pinautomaten aan hangen, vermoedelijk met een NAT routertje dat in elk geval inkomend IP verkeer voor bellen en faxen door zal laten. Daarnaast zullen er vast wel allerlei PC's (en wellicht hier en daar een draadloos routertje) aan dat netwerk worden geknoopt. Aanvulling: klopt! Zie http://www.hetnieuwepinnen.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=106%3Aacceptant-breedband-herenmodezaak&catid=35&Itemid=111. Goh, hier krijg ik een goed gevoel bij qua beveiliging (not).

En hoe zit het met de beveiliging en DDoS bescherming aan de andere kant van de lijn? Opnieuw uit die FAQ:
Waarom kan pinnen nu ook via niet-gecertificeerde lijnen?
Dat komt omdat in het kader van het nieuwe pinnen de beveiligingsgraad binnen de betaalketen is verhoogd en transactieverwerkende instellingen (zoals Equens en CCV) hun systemen zo hebben ingericht dat er ook pinverkeer via niet speciale gesloten netwerken binnen kan komen.
Ik ben benieuwd hoe dit allemaal gaat aflopen...
09-11-2010, 01:03 door Anoniem
Precies wat Bitwiper zegt! (20:41) Ook ik ben (erg) benieuwd hoe dit allemaal gaat aflopen en heb zo mijn bedenkingen hierover, VPN (@ goodpeople) or not...

@17:24 Anoniem, PIN-automaten zijn ook "gewone WinXP-dozen" die, nu nog over een "speciaal gecertificeerde datacomlijn" verbinding maken dacht ik eigenlijk. Wie zegt dat dit niet ook weldra vervangen gaat worden door "breedbandpinnen"? (Is weer het nieuwste woord zeker? Breedbandpinnen. Dios mio!)
09-11-2010, 08:52 door Anoniem
Jahoor, je kun gewoon in cleartext de PIN code lezen. Niet dus. Verder kun je een winkelier ook afpersen door te dreigen een hondedrol tussen de appels te te gooien. Om eerst zijn externe ( dynamische ! ) IP adres te achterhalen (hoe? ) en vervolgens je dure Bot net te gebruiken om de bakker te DoS'sen voor een gratis kadetje lijkt me niet zo'n risico.
09-11-2010, 09:41 door Anoniem
Door Anoniem: En weer kosten voor de winkeliers? Ik neem aan dat er andere hardware moet worden aangeschaft om dit te kunnen gebruiken. Of wordt is de geschikte hardware al geleverd tegelijk met het gebruik van de pinautomaat die met een chip overweg kan?

Ja.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.