image

Gratis anti-diefstal app voor Android smartphones

maandag 9 januari 2012, 13:59 door Redactie, 5 reacties

Er is een gratis app voor Android smartphones gelanceerd waarmee gebruikers hun telefoon op afstand kunnen vergrendelen, traceren of alle gegevens wissen. De Mobile Security Lite app is ontwikkeld door het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab en moet de schade in het geval van verlies of diefstal beperken. "Je smartphone zal waarschijnlijk net zo als je portemonnee verloren raken of gestolen worden, en met mobiele betaalsystemen in het vooruitzicht, is de persoonlijke informatie op je smartphone waardevoller dan ooit tevoren."

Mobile Security Lite laat gebruikers ongewenste bellers en nummers die sms-berichten versturen blokkeren, en biedt volgens de virusbestrijder een basisniveau van beveiliging. Door een sms-bericht naar de telefoon te sturen is het mogelijk om het toestel te vergrendelen, te blokkeren en te lokaliseren.

Ook is het mogelijk om alle persoonlijke informatie uit het geheugen van de telefoon te wissen, zoals contacten, adresgegevens, kalender, sms-berichten en e-mails. De app is inmiddels tussen de 50.000 en 100.000 keer geïnstalleerd.

Reacties (5)
09-01-2012, 14:41 door Anoniem
Is dan misschien de eerste android lost app door een anti virus bedrijf maar zijn al vele varianten
welke een stuk beter zijn.

Bijv:
http://www.androidlost.com/

https://market.android.com/details?id=com.androidlost&hl=nl
09-01-2012, 15:39 door Anoniem
Lookout Mobile Security ook goed en gratis: https://www.mylookout.com/
09-01-2012, 15:43 door Anoniem
Vorige week is de android app van Avast mobile security uitgekomen. Die heeft aanzienlijk meer functies welke allemaal gratis zijn. Bij Kaspersky moet je voor de interessante functie bijbetalen.

Avast werkt ook op rooted telefoons, met als leuke functie dat de anti-diefstal-app zelfs met een harde reset van de telefoon z'n werk blijft doen... Het leuke is ook dat indien gewenst de Avast anti diefstal-app onzichtbaar wordt gemaakt, zodat een eventuele dief niet doorheeft dat er tracking-software is geïnstalleerd...
09-01-2012, 21:21 door Anoniem
Wellicht prey vergeten?
10-01-2012, 08:47 door Invader Zim
Hoe zinvol is dit? Ik bedoel, het eerste dat iemand doet wanneer 'ie je telefoon heeft gepikt is de telefoon uitzetten. Daarna gaat ongetwijfeld de SIM kaart eruit. Hoe kun je dan een SMS naar je telefoon sturen? Ik dacht dat ze slimme jongens hadden bij Kaspersky.

Je moet een app hebben die gebruik maakt van het netwerk (wlan, 3g, etc) en zo contact zoekt met jou, en wanneer je hebt opgegeven dat 'ie gejat is z'n gps locatie doorgeeft en om de zoveel tijd automatisch en stiekum een foto maakt. Totdat iemand natuurlijk de recovery procedure uitvoert. Dan ben je alles kwijt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.