image

BoF: Pirate Bay blokkade is achterhoedegevecht

woensdag 11 januari 2012, 13:39 door Redactie, 30 reacties

Het blokkeren van websites, zoals XS4ALL en Ziggo van de rechter moeten doen, is een achterhoedegevecht tegen kunstenaars en fan. Dat oordeelt burgerrechtenbeweging Bits of Freedom na de uitspraak die vanochtend plaatsvond. "Kunstenaars hebben recht op een eerlijke vergoeding voor hun werk. En fans willen zoveel mogelijk van films en muziek genieten. Maar het afdwingen van websiteblokkades is een achterhoedegevecht waar kunstenaars en fans de dupe van worden. Ondertussen komt internetvrijheid verder onder druk te staan", stelt Rejo Zenger.

Volgens Zenger is het blokkeren van websites een achterhoedegevecht. "Want wetgeving die hetzelfde probeert te bereiken in de Verenigde Staten stuit juist op grote maatschappelijke weerstand. En het Nederlandse parlement heeft zich zelfs uitdrukkelijk uitgesproken tegen websiteblokkades."

Controle
Kunstenaars en fans zouden volgens hem er niet beter van worden. Daarnaast zouden dit soort websiteblokkades inbreuken op privacy en communicatievrijheid verder in de hand werken. Daarnaast zal de blokkade ook geen effect sorteren, aangezien die makkelijk te omzeilen is.

"Daardoor worden providers gedwongen steeds drastischere stappen te nemen om aan de wet te voldoen." Dit zou uiteindelijk een strengere controle van het surfgedrag tot gevolg kunnen hebben. Beide providers kunnen nog tegen de uitspraak in beroep gaan.

Reacties (30)
11-01-2012, 13:52 door kloek8
Het is gewoon ziek wat ze doen, mensen gaan gewoon een buitenlanse proxy pakken.
11-01-2012, 14:53 door Anoniem
Als ziggo en xs4all binnen 24uur IPs en DNS namen moeten blokkeren dan is de oplossing simpel; iedere 12 uur een andere dns/ip bekend maken waar op TPB te vinden is.

De uitspraak van de rechter maak maar weer duidelijk dat ook bij de gerechtelijke macht ze totaal onkundig zijn op ICT gebied. Dat sluit mooi aan bij de rest van het niveau van de rest van onze overheden.

Wie pompen er eigenlijk allemaal geld in gevaarlijke lobby groepen als Brein? deze bedrijven moeten afgestraft worden; een ban op alles wat deze bedrijven verkopen tot de dag dat brein word opgeheven!

ik ben de acties van brein intussen spuug zat
11-01-2012, 15:14 door Anoniem
Oplossing: Presenteer een dienst waarmee je voor een vast maandbedrag kunt doen wat nu via ThePirateBay gebeurd.

Max. bedrag zal rond de €20 p.m moeten liggen, maar dan ben je wel van het gezeur af.
11-01-2012, 15:19 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-01-2012, 15:25 door NumesSanguis
Door Anoniem:
...

Wie pompen er eigenlijk allemaal geld in gevaarlijke lobby groepen als Brein? deze bedrijven moeten afgestraft worden; een ban op alles wat deze bedrijven verkopen tot de dag dat brein word opgeheven!

...

Ons belastinggeld -__-

Edit:
Dat bovenstaande weet ik trouwens niet zeker. Iemand die dit weet?

Volgens wikipedia:

Deelnemende organisaties zijn onder andere:

Buma/Stemra
NVPI
Motion Picture Association of America (MPAA)
Stichting ter Exploitatie van Naburige Rechten (Sena)

http://nl.wikipedia.org/wiki/Stichting_Brein
11-01-2012, 15:31 door Anoniem
Het blokkeren van een IP-adres kan tot gevolg hebben, dat ook andere websites onbereikbaar worden. Een IP-adres hoeft niet uniek voor 1 website te zijn. Waar kan een gedupeerde derde zijn schade claimen? Ik denk hierbij b.v. aan een webxhop die via hetzelfde IP-adres werkt.
11-01-2012, 15:32 door kloek8
Ik zeg geef me een bom loop ik wel even het kantoor binnen, heffen we brein zelf wel op.
11-01-2012, 15:38 door SirDice
Door Anoniem: Oplossing: Presenteer een dienst waarmee je voor een vast maandbedrag kunt doen wat nu via ThePirateBay gebeurd.

Max. bedrag zal rond de €20 p.m moeten liggen, maar dan ben je wel van het gezeur af.
Dat idee had ik ook al eens geopperd. Een soort authenticated P2P netwerk waarbinnen je naar hartenlust kunt up/downloaden. Maar dan wel graag de bestanden in een vergelijkbare vorm zoals nu, zonder wazige DRM zooi. Wat daarbuiten wordt verspreid mag je wat mij betreft aanpakken dan.

Added bonus, als je meer upstream en opslag capaciteit beschikbaar stelt krijg je korting op je abonnement. Dat lijkt me een leuke aanjager voor mensen om een dikke internet verbinding te nemen en daar een nog dikkere NAS aan te hangen. Populaire titels zijn dan in no-time globaal verspreid en toegankelijk, zonder dat zo'n distributeur daar zelf grote investeringen voor moet doen ivm bandbreedte en opslag.

Die 'online' videotheek dingen werken voor geen meter omdat ze allemaal op basis van streaming werken. Om nog even te zwijgen over die verrotte DRM die er overheen zit.
11-01-2012, 17:29 door Anoniem
is nederland nog een vrij land Nee dus er word veel meer verboden weet je wat we kunnen beter gaan imigreren Waar het wel mag NEDERLAND IS ECHT NIET VRIJ MEER
11-01-2012, 17:46 door kryt
Ik zeg geef me een bom loop ik wel even het kantoor binnen, heffen we brein zelf wel op.

Pas op! men wordt momenteel voor minder van zijn bed gelicht.
Op 7 dec. 2011 haalde justitie de hele website http://www.jokekaviaar.nl van het internet.
Zo makkelijk is censuur dus! Juridische achtergrond take-down jokekaviaar.nl
http://www.indymedia.nl/node/1721
11-01-2012, 18:15 door Anoniem
Websites als http://extratorrent.com en andere alternatieven zullen enkel maar groter worden. Tevens zullen er meer open webproxies gebruikt gaan worden en zullen er meer mensen gebruik gaan maken van hele simpele browser extenties zoals de Firefox extenties voor gebruikmaking van TOR met één druk op de knop.

De Nederlandse computer tijdschriften zullen volgende maand wel vol staan met artikelen waarin beschreven staat hoe de Ziggo- en Xs4all-klanten toch gebruik kunnen blijven maken van de website van de The Piratebay. Natuurlijk met de toevoeging dat men alleen maar bestanden mag uploaden waar geen kopierechten op van toepassing zijn.

Mij lijkt het verstandig dat mensen zich aan de wet houden en enkel maar bestanden downloaden (en niet uploaden) als er kopierechten van toepassing zijn. Bijvoorbeeld via de nieuwsgroepen.
11-01-2012, 18:24 door Anoniem
ik ga gewoon lekker surfen via annoniem surfen type maar in in google , geef je daar eff piratebay.org in en klaar is kees surf je via een of ander kazachstaans ip adres de site op en niks te blokkeren via je provider LOL
11-01-2012, 19:52 door Dev_Null
Ondertussen komt internetvrijheid verder onder druk te staan", stelt Rejo Zenger.
Het internet is nog steeds eigendom van de kabelboeren (backbone providers, internet service providers) die de internet gerelateerde signalen (ping, tcp-ip, ftp, pop, imap, http enz..) vervoeren over hun eigen netwerken van computer X naar Computer Y (via device Z), tegen een fikse financiele vergoeding.

Als deze organisaties (gezamelijk) de stekker eruit trekken is er geen internet meer ;-) Het is - naar mijn mening - gewoon een commerciel zakelijk circus waar vet veel geld verdiend word aan globale connectivity dienstverlening...

Dus over welke "internetvrijheid" hebben we het hier nog BoF? Je mag blij zijn dat een ander er hun core-internet-business van heeft gemaakt tegen een kostprijs die we ervoor moeten betalen.
11-01-2012, 20:00 door Anoniem
Proxy zoeken en gefixed! Trouwns censuur is niet alleen in nederland aan de gang maar ook in america google maar is "S.O.P.A".
11-01-2012, 21:31 door Anoniem
Door Dev_Null: Dus over welke "internetvrijheid" hebben we het hier nog BoF? Je mag blij zijn dat een ander er hun core-internet-business van heeft gemaakt tegen een kostprijs die we ervoor moeten betalen.
BoF heeft het hier over vrijheid, niet over gratis. Ik mis dan ook de zin van je betoog.

Brein blijft beweren dat ze alleen TPB willen blokkeren, maar ik betrapte vanavond *hoofdbrein* Kuik op een stevige verspreking.

Op de vraag waarom het zoveel langer duurde dat een film of serie in Nederland legaal te downloaden is, antwoordde hij: Als films sneller te downloaden zouden zijn dan werden dat alleen maar masters die eenmalig gekocht zouden worden en daarna verspreid.

Zelfs hij kan niet zo dom zijn, want hij beschrijft daarmee de huidige situatie. De film komt in Amerika uit en vindt van daaruit zijn weg naar de rest van de wereld. En wel juist *omdat* het daar langer duurt.

In mijn opinie geeft Tim Kuik daarmee aan dat hij het downloaden het liefst helemaal ziet verdwijnen, legaal en illegaal. Als niemand meer illegaal *kan* downloaden, waar blijft dan de drive voor bedrijven om te investeren in legaal aanbod? Krijgen we dan weer de 128kbit shit WMA's die meer processortijd nodig hebben voor het decoderen van de drm dan voor het afspelen zelf?
11-01-2012, 21:40 door Anoniem
Misschien een idee?
Koop met 20 vrienden elke week 1 DVD
Maak hier 20 kopieen van,kosten per vriend 1Euro
11-01-2012, 21:46 door Anoniem
Misschien een idee?
Koop met 20 vrienden elke week 1 DVD
Maak hier 20 kopieen van,kosten per vriend 1Euro
11-01-2012, 23:28 door Anoniem
32 miljoen kaartjes zijn verkocht op de bioscopen dit jaar, is dat niet genoeg soms, of zullen we mets allen geen film en muziek gaan kopen. Ik koop zo i zo geen films en muziek en kunst of zo. zonde van je geld.
12-01-2012, 10:27 door Anoniem
Door Anoniem: 32 miljoen kaartjes zijn verkocht op de bioscopen dit jaar, is dat niet genoeg soms, of zullen we mets allen geen film en muziek gaan kopen. Ik koop zo i zo geen films en muziek en kunst of zo. zonde van je geld.
Kijk, dit is het wapen dat wij als consument hebben tegen maffia loopjongens als Brein en Buma/Stemra.
Het is overigens geen geheim dat de internationale maffia veel geld investeert in de media industrie. Veel blockbusters worden via zwart(crimineel) geld gesponsord waarmee Hollywood in feite één grote witwas praktijk is. Het is ook lucratief want een beetje blockbuster levert als gauw 1000% meer op dan er in is geïnvesteerd. De entertainment industrie kun je gerust bestempelen als een criminele organisatie, en verbazend is dat de rechters zich aan hun zijde scharen. In Italië en Amerika zie je dat wel vaker maar hier in Nederland is dat een nieuw gegeven.
Als consument hebben wij de mogelijkheid om deze criminele organisatie lam te leggen door geen producten meer af te nemen. Laten we voor de grap eens niet meer naar de bioscoop gaan voor een maand, dat zou al een fors signaal moeten zijn. Want de entertainment industrie is er voor de klant en niet andersom.
12-01-2012, 11:13 door Anoniem
Men blijft proberen hier technische oplossingen te bedenken om zaken te blokkeren.
Niet alles is technisch op te lossen.

Wanneer de muziek goedkoper wordt aangeboden, op CD of via het internet, dan is de download behoeft lang niet meer zo groot.
De tussenhandel neemt gewoonweg te grote marges. Kocht in Tsjechië een CD van een Nederlandse band, ook geproduceerd in Nederland en getransporteerd vanuit Nederland voor €7,=. Deze zelfde CD lag bij ons in de stad voor €12,50!!!

Verbannen of uitroeien is gewoonweg niet mogelijk, dus stoppen met deze tijd en geld verslindende acties en accepteren die handel.
Als we met z'n alle wat minder marges pakken op de muziek verkopen wordt iedereen er beter van, Muzikant, handel en luisteraar.
12-01-2012, 14:00 door Anoniem
www.fuckbrein.info

Nieuw opgezet.
Zal thepiratebay only houden :-)
12-01-2012, 15:51 door Anoniem
Ja ja, mensen. 67 jaar na de invasie van de nazi's in 40-45, breekt er een nieuw tijdperk aan van facisme en corruptie in NL.
Ik vind het gewoon verschrikkelijk wat hier gebeurd, en mensen kunnen nu wel zeggen "Ja, het gaat hier om een illegale download site, het is terecht dat deze geblokkeerd word" NEE!! natuurlijk niet. Het gaat om 't principe. Dat instanties en/of overheden, door inmenging van een rechter, websites kunnen blokkeren, censureren en/of verbieden. Had NOOIT mogen gebeuren in Nederland. Er kunnen veel betere oplossingen bedacht kunnen worden dan dit. Maar kennelijk is mr. Kuik zo verblind dit door 't grote geld, dat hij niet meer rationeel kan nadenken. Censuur valt NIET goed te praten. Als dit op deze manier zo doorzet, dan is 'r een reeël gevaar voor onze vrijheid op 't web.
12-01-2012, 16:56 door Anoniem
Waar gaat Nederland heen? Ze willen er alleen maar geld uithalen.
Als ze Piratebay blokkeren, zullen mensen het gaan omzeilen. Dit is censuur!
12-01-2012, 19:47 door Anoniem
Zelfs de (in Nederland) legale bioscoop kaartjes verkoop is voor de makers van de film niet interesant, daar is Nederland te klein voor, heb ik eens horen beweren, er wordt echt wel genoeg verdiend/verkregen door hollywood en de platen industrie,
Niet iedere computer gebruiker is zo handig om echt veel te downloaden.
13-01-2012, 07:21 door Dev_Null
n mijn opinie geeft Tim Kuik daarmee aan dat hij het downloaden het liefst helemaal ziet verdwijnen, legaal en illegaal. Als niemand meer illegaal *kan* downloaden, waar blijft dan de drive voor bedrijven om te investeren in legaal aanbod? Krijgen we dan weer de 128kbit shit WMA's die meer processortijd nodig hebben voor het decoderen van de drm dan voor het afspelen zelf?
Als je goed en nuchter om je heen kijkt is de industrie er allang mee bezig. Hier een paar voorbeelden anno 2012:
1. KPN digitale tv (en films on demand)
2. Film1 (pay-tv en tv-series)
3. Internet Service Providers bieden ook al - on-demand - kijkbare films aan.
4. Je kunt al films huren bij de Openbare? Overheids? Bibliotheken? (en wie bepaald het beleid daarvan?)
5. HD recorders die GEEN FILMS kunnen opnemen (en afspelen op andere devices)
6. Gecrypografeerde media transport protocollen binnen je pc, videokaarten en randapparaten.
7. Dichttimmeren /Censureren van YouTube en andere online sharing platforms

Voor wie het nog niet is opgevallen....
De content-industrie is van alle kanten keihard bezig om er technologisch voor te zorgen dat HUN PRODUCTEN alleen onder HUN VOORWAARDEN door jou bekeken mogen en kunnen worden. Daarbij willen ze het (huidige vrije?) internet infrastructuur wat ernu ligt, dichtspijkeren tot een groot - gecontroleerd en gecensureerd -"kabelnetwerk" dat loopt tussen
- Door Big Brothers ThoughtPolice goedgekeurde content-aanbieders (websites, blogs, media-sharing site)
- Jouw eigen (mobile) computer devices
13-01-2012, 09:17 door Anoniem
Er is een alternatief voor de Pirate Bay!: http://www.depiratebay.nl . Non-commercieel en opgericht voor en door downloaders.
13-01-2012, 09:27 door kloek8
Door kryt:
Ik zeg geef me een bom loop ik wel even het kantoor binnen, heffen we brein zelf wel op.

Pas op! men wordt momenteel voor minder van zijn bed gelicht.
Op 7 dec. 2011 haalde justitie de hele website http://www.jokekaviaar.nl van het internet.
Zo makkelijk is censuur dus! Juridische achtergrond take-down jokekaviaar.nl
http://www.indymedia.nl/node/1721


Laat ze maar komen.... Voor hun een juridische nachtmerrie.
13-01-2012, 09:32 door kloek8
Door Anoniem: www.fuckbrein.info

Nieuw opgezet.
Zal thepiratebay only houden :-)

Je code werkt niet 100% op firefox bij mij.
13-01-2012, 09:35 door kloek8
Als ik dit alles nu zo lees kunnen we beter een groot draadloos netwerk opzetten zonder providers ofzo. gewoon 1 groot draadloos lan.

Geen provider dus geen aanspreekpunt. als een paar mensen gewoon een mast daarvoor hebben... gesponsert door donaties... laat de politie maar achterhalen wie dat zijn.
30-01-2012, 21:04 door Anoniem
kunnen kabel maatschappijen die sites moeten blokkeren geen rekening sturen voor onderhoud en controle en administratie
ik dacht aan een maandelijkse bedrag van 10.000 euries per maatschappij per maand, zo gaat brain vanzelf failliet.en kunnen ze daarna de blokkade weer op heffen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.