image

Website voor anoniem melden beveiligingsincidenten

vrijdag 12 november 2010, 10:36 door Redactie, 1 reacties

Beveiligingsbedrijf Verizon heeft een website gelanceerd om anoniem beveiligingsincidenten te melden. "Hoe meer beveiligingsincidenten kunnen onderzocht worden, hoe beter informatie kan beveiligd worden", zo stelt het bedrijf. Door anoniem de informatie te melden kunnen bedrijven zien of hun incident een alleenstaand geval was dan wel één waar ook andere organisaties mee te maken hebben gekregen.

“Met het VERIS-project maakt Verizon alle informatie openbaar die we de afgelopen jaren hebben verzameld tijdens onze onderzoeken naar gegevenslekken,” aldus vice president Peter Tippett. “We delen alle gegevens en moedigen andere bedrijven aan om anoniem hetzelfde te doen met hun beveiligingsgerelateerde gegevens." Dit zou voor meer dialoog over en inzicht in beveiligingsincidenten moeten zorgen. "Door collectief reële beveiligingsincidenten met elkaar uit te wisselen, kunnen we de manier waarop we allemaal risico beheren fundamenteel veranderen.”

Reacties (1)
12-11-2010, 11:11 door Preddie
met de bewaarplicht is niks meer anoniem. Anoniem aangifte doen is ook een illusie, er wordt namelijk keihard opgeslagen wanneer jij daarnaar toe belt.

In de praktijk zullen voornamelijk agenten gebruik maken van deze manier van aangifte doen, als mensen men namelijk onderzoek doet naar A mag men niet zo maar bewijs materiaal verzamelen voor een mogelijk delict B. Wat er dus gebeurt is dan wanneer men tijdens een onderzoek achter bewijs komen dat niet verenigbaar is met onderzoek A? Precies, er wordt anoniem aangifte gedaan waardoor er een grondslag is voor het vergaren van bewijs waarmee delict B kan worden aangetoond. Anoniem bestaat dus in dit geval niet meer ....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.