image

Europa overleeft eerste cyber-stresstest

vrijdag 12 november 2010, 12:09 door Redactie, 3 reacties

Europa heeft de eerste 'cyber-stresstest' succesvol doorstaan, zo laat het Europees agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging (ENISA) weten. De Cyber Europe 2010 oefening moest testen of de kritieke infrastructuur bij Europese landen tegen cyberaanvallen bestand is. Volgens algemeen directeur Udo Helmbrecht was het een zinnige oefening en zal men nauw met de deelnemende lidstaten samenwerken om de geleerde lessen te identificeren en te implementeren.

Daarnaast wil ENISA het houden van zowel nationale als pan-Europese oefeningen aanmoedigen, waarbij ook de private sector moet deelnemen. "De oefening was slechts de eerste stap in het werken aan vertrouwen op een pan-Europees niveau. Meer samenwerking en uitwisseling van informatie is nodig", aldus ENISA, dat verder vindt dat toekomstige oefeningen beter moeten worden voorbereid.

Reacties (3)
12-11-2010, 14:09 door Preddie
leuk maar zo lang we geen inzage hebben in de onderdelen van de test is dit niks zeggend.
12-11-2010, 15:37 door Anoniem
Directeur Udo Helmbrecht zit lekker van belastingcentjes wat academische hobby projecten te sponsoren.
Buiten in de echte internet jungle is al een jaar bekent dat ENISA zelf al gehakt is, en Dr. Udo daar een dekentje van zwijgen overheen gelegd heeft. Ook het fijt dat de werknemers/ambtenaren van ENISA niet de nodige praktijk kennis in huis hebben, en dus maar zelf wat oefeningen verzinnen die ze dan zelf weer ''oplossen'', terwijl het hun maar steeds niet lukt om de eigen infra op orde te krijgen.
zeer oude ambtenaren liedje....
13-11-2010, 10:03 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.