image

Vrouwelijke hacker steelt naaktfoto's MLB-ster

vrijdag 12 november 2010, 13:51 door Redactie, 9 reacties

In Amerika is een 19-jarige vrouw aangeklaagd wegens het hacken van een e-mailaccount en het stelen van naaktfoto's. Leah Ayers zou hebben ingebroken op het account van Playboy playmate Brittany Binger en daar naaktfoto's van haar vriend Grady Sizemore hebben gestolen. Sizemore is een Major League Baseball-ster die voor de Cleveland Indians speelt. Hij had met een mobiele telefoon foto's van zichzelf gemaakt en naar Binger gemaild. Ayers zou de vijftien gestolen foto's vervolgens via het internet hebben verspreid.

Politie gebruikte een gerechtelijk bevel om via Yahoo en Frontier Communications geplaatste berichten te traceren. Het vermoedelijke IP-adres van de hacker kwam uit bij de ouders van Ayers. Een huiszoeking volgde, maar Leah Ayers had haar laptop bij zich. De politie verzocht haar die in te leveren, maar de computer zou naar een helpdesk zijn gebracht om de ventilator te laten vervangen.

Formatteren
Uiteindelijk bleek de verklaring van Ayers niet te kloppen. Niet alleen had ze de laptop later dan gezegd bij de helpdesk ingeleverd, ze had gevraagd om de harde schijf te formatteren. Uit forensisch onderzoek bleek dat de laptop gebruikt was om toegang tot het account van Binger te krijgen en dat het verschillende foto's van Sizemore bevatte. De vrouw moet op 29 november voor de rechter verschijnen.

Reacties (9)
12-11-2010, 14:25 door Anoniem
Waarom is dat meisje dan meteen een hacker? Ze weet niet eens hoe je een schijf moet formateren en
ook niet dat dat haar probleem niet oplost.

Een beetje shouldersurfing kan ik geen hacken noemen.
12-11-2010, 14:32 door SirDice
Ik had liever wat foto's van Binger gezien :)

Volgens LinkedIn studeert die Ayers voor marketing and advertising. Niet echt een richting die ik associeer met computervredebreuk.
12-11-2010, 15:25 door Anoniem
Dit kan je allesbehalve een hacker noemen, mijns insziens.
13-11-2010, 00:13 door Anoniem
Komt bij, dat na het formatteren de data nog steeds terug te halen is met forensische tools.
ik vraag me af hoe ze wel toegang heeft kunnen verschaffen tot het e-mail account, maar er geen benul van had hoe je je data op je harde schijf goed kan laten "verdwijnen".
13-11-2010, 11:04 door Anoniem
Sizemore :-) komt er maar in met die flauw opmerkingen.
14-11-2010, 17:24 door spatieman
wat heeft de USA nodig om iemand een hacker te noemen.
NIETS.
want omdat ze de grote jongens niet te pakken krijgen, maken ze de burgers bang met dergelijke shit.
15-11-2010, 13:00 door Anoniem
De wettelijke definitie van hacken is de USA zal vast zijn:

- het onrechtmatig verschaffen van toegang tot andermans account / gegevens
15-11-2010, 14:17 door Anoniem
De definitie is ook behoorlijk ruim, hacken is iets ergens voor gebruiken waar het niet voor bedoelt is, uiteindelijk is haar computer niet bedoelt als distributiepunt van celebritynaaktfoto's.. Dus KAN je dit wel hacken noemen, of je het moet doen daar zijn natuurlijk verschillende meningen over..
31-05-2011, 16:07 door Anoniem
Waarom moet die vrouw gearresteerd, resp. veroordeeld worden voor het stelen van foto's van iemand die per definitie fungeert als publiekelijk aangeboden stuk vlees?! ....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.