image

Agent bekijkt politiedatabase voor moordenaar

donderdag 18 november 2010, 10:21 door Redactie, 9 reacties

Een Amerikaanse politieagent heeft ontslag genomen nadat hij een vertrouwelijke politiedatabase in opdracht van een zware crimineel had bekeken. De 25-jarige Gabriel Morales bekeek voor een veroordeelde moordenaar en berucht bendelid een rapport over twee getuigen in een moordzaak.

"Het vertrouwen van de gemeenschap is van essentieel belang voor de politie van Los Angeles", aldus politiecommissaris Charlie Beck. "Als iemand dat vertrouwen schaadt, kan hij niet langer een politieagent zijn." Er wordt nog overwogen of er een aanklacht tegen Morales wordt ingediend.

Reacties (9)
18-11-2010, 10:25 door Anoniem
Er wordt OVERWOGEN of een aanklacht tegen hem wordt ingediend?

Hier moet je direct een voorbeeld van maken.
18-11-2010, 10:32 door Mysterio
Ontslag genomen en overwogen of er een aanklacht wordt ingediend... Het laat wel weer zien hoe serieus de Amerikaanse overheid de zaak neemt.
18-11-2010, 10:53 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-11-2010, 11:01 door Anoniem
Ik maak er juist uit op dat de politieagent in kwestie zelf heeft ingezien dat hij fout bezig was, en dus ontslag heeft genomen. Wat wil je er verder aan doen ?! Op de aanklacht die ingediend had kunnen worden zou waarschijnlijk hetzelfde ontslag volgen...
18-11-2010, 11:48 door Mysterio
Dus als je iets opbiecht is het niet meer strafbaar? Dwaasheid.
18-11-2010, 13:42 door Anoniem
Dat wordt nergens gezegd volgens mij. Maar wat willen ze doen, hij heeft al toegegeven en zijn eigen ontslag genomen. Een zwaardere straf dan ontslag zal er niet op volgen op zulke overtredingen lijkt mij. Kan ook geen andere straf bedenken... afgezien van een geldboete, waar niemand bij is gebaat.. privacy heb je er niet mee terug.... en de documenten zijn toch al ingekeken.
18-11-2010, 14:29 door Anoniem
Door Anoniem: Er wordt OVERWOGEN of een aanklacht tegen hem wordt ingediend?

Hier moet je direct een voorbeeld van maken.
Als je in de US je job als politieagent kwijtraakt, ben je meteen je compleet
opgebouwde pensioenrechten kwijt. Ook al wordt je er een jaar van te voren
uitgezet. Dat is op zich al een straf in de US.
18-11-2010, 15:23 door Mysterio
Echt niet, die man heeft misbruik gemaakt van weet-ik-veel wat voor geheimhoudingsverklaring en meer van dien die hij ondertekend heeft. Daar kom je niet vanaf met een standje. Had hij ergens anders gewerkt en beursgevoelige informatie gelekt dan stond de hele wereld op z'n kop. Maar nu is er een 'ach, niet aan te doen' mentaliteit.

Na gelang de impact van zijn gelekte informatie zou ik (wie ben ik..?) de ex-agent laten opdraaien voor de bescherming van de getuigen, de extra kosten die nu gemaakt moeten worden en op z'n minst een notitie dat ze hem nooit meer in zo'n functie plaatsen waarbij hij zijn criminele vriendjes kan helpen. Agenten hebben een voorbeeldfunctie. Als zij de wet breken moeten ze dubbel gepakt worden.
19-11-2010, 13:38 door Anoniem
"Er wordt nog overwogen of er een aanklacht tegen Morales wordt ingediend."

Ik snap niet dat de man niet per direkt is gearresteerd vanwege het misbruik van zijn bevoegdheden, en vanwege het in gevaar brengen van levens van getuigen in de zaak. Hij wist immers dat hij te maken had met een koelbloedige moordenaar, en wat de consequenties van zijn activiteiten zouden kunnen zijn.

"Als je in de US je job als politieagent kwijtraakt, ben je meteen je compleet opgebouwde pensioenrechten kwijt. Ook al wordt je er een jaar van te voren uitgezet. Dat is op zich al een straf in de US."

En wat dan nog ? Ik vind wel dat hij heel erg gemakkelijk weg komt met zijn daden indien hij niet wordt gearresteerd en wordt opgesloten, ervanuitgaande dat hij schuldig wordt bevonden.

"Dat wordt nergens gezegd volgens mij. Maar wat willen ze doen, hij heeft al toegegeven en zijn eigen ontslag genomen. Een zwaardere straf dan ontslag zal er niet op volgen op zulke overtredingen lijkt mij. Kan ook geen andere straf bedenken... "

Wil je criminelen soms vrijlaten wanneer ze bekennen ? Ik kan wel zwaardere straffen bedenken; immers pleegde de man simpelweg een strafbaar feit waar gevangenisstraf op van toepassing is.

"Ik maak er juist uit op dat de politieagent in kwestie zelf heeft ingezien dat hij fout bezig was, en dus ontslag heeft genomen. "

Dat was wel een gevolg van een intern onderzoek, en een huiszoeking bij hem thuis. Heeft weinig met eigen inzicht te maken, nog afgezien van het feit dat ontslag nemen niet betekent dat je immuniteit krijgt voor strafbare feiten waaraan je je schuldig hebt gemaakt.

"Op de aanklacht die ingediend had kunnen worden zou waarschijnlijk hetzelfde ontslag volgen..."

Zijn daden zijn gewoon strafbaar, het gaat niet enkel om een arbeidsconflict.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.